Ads Top

Η «μεταγραφή» του Ολυμπιακού στο Μπακού!


Ποιοι ξεχώρισαν, ποιοι προβλημάτισαν τον Πέδρο Μαρτίνς - Έρχονται αλλαγές στον Ολυμπιακό!
Η πρόκριση του Ολυμπιακού ήρθε πιο εύκολα από όσο περίμεναν οι περισσότεροι. Ποιοι στάθηκαν στο ύψος τους, ποιοι ξεχώρισαν και ποιοι προβλημάτισαν τον Πορτογάλο προπονητή. Έρχονται αλλαγές.

Παρά τις πάρα πολλές και σημαντικές απουσίες, ο Ολυμπιακός νίκησε και στο Μπακού τη Νέφτσι, επιβεβαίωσε πως ήταν καλύτερη ομάδα και πανηγύρισε την πρόκριση στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στο Γ’ Προκριματικό Γύρο.
 
Οι Πειραιώτες έπαιξαν με πάρα πολλές αλλαγές και ένα δοκιμαστικό σύστημα με τέσσερα στόπερ (ο Σισέ έπαιξε ως αριστερό μπακ), όμως τα πήγαν περίφημα και παρά τη σχετική ανησυχία που υπήρχε πριν τη σέντρα, πήραν όχι μόνο την πρόκριση αλλά και το διπλό. Για να συμβεί βέβαια αυτό, χρειάστηκε να βρεθούν πολλοί παίκτες του σε καλή μέρα. Κορυφαίος όλων ήταν ο Ματιέ Βαλμπουενά, ακολούθησε ο Πιέρ Κουντέ, ενώ αμυντικά ήταν σταθεροί και χωρίς προβλήματα οι Σισέ, Σεμέδο, Μπα και Μάρκοβιτς.

Ωστόσο, αυτοί που… ξεπέρασαν τις προσδοκίες και σίγουρα «κέρδισαν» τις εντυπώσεις, αλλά και τα «μπράβο» του Πέδρο Μαρτίνς, ήταν δύο παίκτες που πριν την σέντρα, κανείς δεν ήξερε τι να περιμένει από αυτούς. Ο ένας είναι ο Κένι Λαλά, ο οποίος παρότι δεν είχε παίξει λεπτό στο πρώτο παιχνίδι στο Γ. Καραϊσκάκης, πήρε φανέλα βασικού στο Μπακού και ήταν πολύ καλός τόσο αμυντικά όσο και δημιουργικά. Πρόκειται για έναν παίκτη με ταχύτητα και ποιοτικά χαρακτηριστικά, μπορεί να ντριμπλάρει τον αντίπαλό του, ενώ και στα μετόπισθεν έδειξε να μην αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Σίγουρα με αυτή την εμφάνιση δεν θα πάρει τη… φανέλα στο σπίτι, ωστόσο έδειξε πως ακόμα δεν έχει «τελειώσει» από τον Ολυμπιακό. Είναι παίκτης με ποιότητα, που μπορεί να βοηθήσει στο δεξί άκρο, ειδικά αν πάρει παιχνίδι. Αν συνεχίσει έτσι, ίσως και να… ανατρέψει τα πλάνα για τη μεταγραφή του δεξιού μπακ. Θυμίζουμε, ότι στο Λιμάνι δεν «καίγονται» για προσθήκη στη συγκεκριμένη θέση, όμως έχουν τις… κεραίες τους ανοιχτές και περιμένουν μήπως βρουν κάτι καλό. Ειδικά, αν ο Λαλά δεν ανεβάσει στροφές!

Από εκεί και πέρα, εντυπωσιακός ήταν στο γήπεδο και ο νεαρός Βασίλης Σουρλής. Ο νεαρός χαφ παρότι έπαιξε μαζί με τον Κουντέ που δεν είναι «εξάρι», ήταν πάρα πολύ καλός και καθόλου… ψαρωμένος. Έτρεξε ασταμάτητα, κέρδισε μονομαχίες και βοήθησε ακόμα και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Ο μικρός παρότι μπήκε στα βασικά πλάνα του Μαρτίνς λόγω των πολλών απουσιών, δείχνει πως έχει το ταλέντο και την προοπτική να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ της νέας σεζόν. Ο κόουτς τον πιστεύει πολύ και δεν του έδωσα την ευκαιρία να παίξει επειδή δεν είχε άλλον, αλλά επειδή του είχε εμπιστοσύνη. Αν συνεχίσει έτσι, μάλλον θα μείνει για τις επιλογές της πρώτης ομάδας και δεν θα πάρει μεταγραφή για τη β’ ομάδα, όπως ήταν το αρχικό πλάνο.

Η πρόκριση ωστόσο, δεν πρέπει να κρύψει και κάποια… μικροπροβλήματα. Γιατί μπορεί ο Ολυμπιακός, δεδομένου και των απουσιών να στάθηκε καλά, όμως βάσει των ευκαιριών θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» ακόμα πιο εύκολα, αν ο Χασάν ήταν αποτελεσματικός στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Επίσης, άσχημα… χτύπημα στο φινάλε και τα εύκολα λάθη του Ραντζέλοβιτς που μπήκε αλλαγή για να βοηθήσει με την ταχύτητά του, όμως ήταν επιπόλαιος και «πουλώντας» την μπάλα, δημιούργησε κινδύνους χωρίς να υπάρχει λόγος. 
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.