Ads Top

Τσιτσιπάς - Τζόκοβιτς: Tο κανάλι του τελικού!


Ένα ακόμη ραντεβού με την ιστορία έχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος διεκδικεί σήμερα Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, στις 16.00, το πρώτο Grand Slam στην καριέρα του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να γράψει ιστορία, καθώς πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα του στον τελικό του Roland Garros κι εκεί θα βρει απέναντί του τον μυθικό Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η ώρα έναρξης του μεγάλου τελικού του Roland Garros έχει οριστεί για τις 16:00 και η τηλεοπτική μετάδοση θα γίνει από την ΕΡΤ1 και από το Eurosport 1. 

Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς είναι τα δύο ελληνικά «διαμάντια» του παγκόσμιου τένις. Ποια είναι όμως τα δύο 20χρονα παιδιά που έχουν κάνει τους Έλληνες να νιώθουν περηφάνια;

«Χρυσάφι» για τον μεγάλο νικητή

Οι σπουδαίες επιτυχίες φέρνουν και αρκετές χιλιάδες ευρώ ως έπαθλα στο τένις!

Ο Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος Έλληνας που θα αγωνιστεί σε τελικό major τουρνουά και παράλληλα εξασφάλισε ένα μεγάλο πόσο.

Συγκεκριμένα, τα χρήματα που εξασφάλισε ως φιναλίστ είναι 750.000 ευρώ, ήτοι τα διπλάσια από αυτά που κέρδισε με την παρουσία του στα ημιτελικά (βλ. 375.000). Σε περίπτωση που κατακτήσει και το τρόπαιο τότε το ποσό θα εκτοξευθεί στα 1.400.000 ευρώ!

Ο Στέφανος με την πρόκρισή του στον τελικό του σπουδαίου Roland Garros έχει ήδη εξασφαλίσει 750.000€, μόνο από τις νίκες του. Εφόσον σηκώσει την βαρύγδουπα κούπα, θα διπλασιάσει αυτό το ποσό, φτάνοντας τα 1,4 εκατομμύρια ευρώ! Και τα αξίζει…!

Τα highlights της ιστορικής πρόκρισης


Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 2-0 σετ, αλλά το Νο6 του κόσμου βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει και να ισοφαρίσει σε 2-2. Τα πάντα κρίθηκαν στο πέμπτο σετ, εκεί όπου ο Έλληνας τενίστας έκανε κατάθεση ψυχής, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του (μέχρι την επόμενη).

«Είχα ένα όνειρο...»
Στις πρώτες του δηλώσεις ο Έλληνας τενίστας δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνηση του και όντας βουρκωμένος, είπε ότι: «Αν σκεφτώ τις ρίζες μου, από πού έρχομαι, από ένα μικρό μέρος της Αθήνας... είχα ένα όνειρο να παίξω κάποια στιγμή στο Roland Garros. Ποτέ δεν το φανταζόμουν να φτάσω μέχρι εδώ.

Ήταν τόσο έντονο στο πέμπτο σετ, είχα το κοινό μαζί μου. Το αισθάνθηκα, μού έδωσε υποστήριξη. Αισθάνθηκα ότι υπήρχε ελπίδα και το μόνο πράγμα που θύμιζα στον εαυτό μου ήταν «να βγεις έξω και να δώσεις τη μάχη σου». Είχα πολλές συναισθηματικές εντάσεις. Αυτή η νίκη ήταν πιο σημαντική στην καριέρα μου μέχρι τώρα.

Είδα πολλές σημαίες και άκουσα πολλά ελληνικά, με υποστήριξαν. Ήταν πολύ σημαντικό να τους έχω εδώ, να φωνάζουν, για να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα. Η Ελλάδα είναι μέρος της παγκόσμιας τενιστικής κοινότητας. Εγώ και η Μαρία (Σάκκαρη) κάναμε πολλή δουλειά για ν' αναβαθμίσουμε το τένις στην Ελλάδα».

Roland Garros: Ώρα τελικού για τον Στέφανο Τσιτσιπά - Η προϊστορία με τον Νόβακ Τζόκοβιτς
Με πολλούς να κάνουν λόγο για «αποκαθήλωση» του Ράφα Ναδάλ στο έδαφός του (σ.σ. ο Ισπανός έχει σηκώσει 13 φορές την κούπα στο Παρίσι), ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει βάλει πλώρη για το 19ο Grand Slam στην καριέρα του.

Ο Σέρβος τενίστας, Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις, στοχεύει να «πιάσει» στη λίστα τους Ναδάλ και Φέντερερ (σ.σ. έχουν από 20), ζευγαρώνοντας τις κούπες στο Παρίσι. Μέχρι στιγμής έχει κατακτήσει μία φορά το Roland Garros, 9 το Australian Open, 5 το Γουίμπλεντον (Wimbledon) και 3 το US Open. Τον περασμένο Φεβρουάριο στη Μελβούρνη ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ο απόλυτος «άρχοντας», νικώντας με 3-0 σετ τον Μεντβέντεφ.

Στον τελικό του Roland Garros ο 34χρονος τενίστας αντιμετωπίζει τον Στέφανο Τσιτσιπά στο «Philippe Cartier», κυνηγώντας το 19ο Grand Slam. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δρόμοι τους διασταυρώνονται. Συνολικά, ο «Τsitsifast» έχει αναμετρηθεί 7 φορές στο παρελθόν με τον «Νόλε», μετρώντας δύο νίκες και πέντε ήττες.

Η πιο πρόσφατη ήταν τον περασμένο Μάιο στη Ρώμη όταν ο μέγας Στέφανος Τσιτσιπάς «στρίμωξε» τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο χώμα και χρειάστηκε η βροχή για να διακόψει την ξέφρενη πορεία του. Την επόμενη ημέρα μετά τη διακοπή, και το momentum της αναμέτρησης να έχει αλλάξει υπέρ του Σέρβου, ο «Στεφ» γνώρισε την ήττα από τον Τζόκοβιτς σε δραματικό αγώνα (2-1 σετ).

Ta λόγια του Τζόκοβιτς για τον Στέφανο Τσιτσιπά μετά τη νίκη κόντρα στον Ναδάλ και την πρόκριση στον τελικό του Roland Garros
Μετά την εμφατική νίκη του κόντρα στον «βασιλιά στο χώμα» Ναδάλ, ο Τζόκοβιτς δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Στέφανο Τσιτσιπά, επισημαίνοντας με νόημα: «Ξέρω ότι δεν θέλει να σταματήσει εδώ».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που βρίσκεται ο #tsitsifast, ο «Νόλε» τόνισε: «Είναι φοβερό επίτευγμα για τον Τσιτσιπά, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θέλει να σταματήσει εδώ. Είναι σε εξαιρετική φόρμα, είναι πρώτος στο Race, έχει συνολικά τα καλύτερα αποτελέσματα».

Και πρόσθεσε: «Έχει ωριμάσει πολύ ως παίκτης και πιθανότατα είναι η καλύτερή του επιφάνεια. Παίξαμε έναν επικό ημιτελικό των πέντε σετ πέρυσι. Ξέρω ότι θα είναι και αυτό ένα δύσκολο ματς για μένα».

Στέφανος Τσιτσιπάς, ο νεαρότερος φιναλίστ σε Grand Slam από το 2010 - Η τιτανομαχία με Τζόκοβιτς στο Roland Garros 2020

Τρεις φορές στο παρελθόν ο 22χρονος Έλληνας πρωταθλητής του τένις ήταν ένα βήμα πριν βρεθεί μπροστά στην πηγή: Να διεκδικήσει σε τελικό ένα Grand Slam.

Είχε αγωνιστεί σε τρεις ημιτελικούς (Australian Open, Roland Garros και Wimbledon), φεύγοντας με σκυμμένο κεφάλι. Το Νο5 στην παγκόσμια κατάταξη (και προσεχώς Νο4, καθώς με βάση τους βαθμούς που έχει συγκεντρώσει, αφήνει πίσω του τον Ντόμινικ Τιμ) έχει σημειώσει back to back συμμετοχή στους «4» του Γαλλικού Όπεν.

To 2020 μπορεί στον τελικό του Roland Garros να πήγε ο Τζόκοβιτς, νικώντας τον Τσιτσιπά, όμως ο αγώνας στα ημιτελικά ήταν εκπληκτικός και έφθασε σε διάρκεια σχεδόν τις 4 ώρες. Ο «Στεφ» έπαιξε στα ίσα τον «Νόλε» αλλά ηττήθηκε με 3-2 σετ (6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1). Βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ, έβγαλε αντίδραση, έφερε το ματς στα ίσα αλλά δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό.

Σημειώνεται ότι με την τεράστια πρόκριση στον τελικό του Roland Garros, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε ο νεότερος φιναλίστ σε Grand Slam, από το 2010 και μετά. Εκείνη τη χρονιά ο Βρετανός Άντι Μάρεϊ είχε γράψει ιστορία, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του Australian Open.

Παράλληλα, ο «Στεφ» έγινε ο νεότερος που προκρίνεται στον τελικό του Roland Garros, μετά τον Ράφα Ναδάλ, ο οποίος το 2008 είχε φθάσει στην τελική δυάδα του Γαλλικού Όπεν, σε ηλικία 22 ετών.

Σήμερα Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, στις 16.00, στον τελικό του Roland Garros, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει ραντεβού με την ιστορία, συνεχίζοντας με σκληρή δουλειά και υπομονή την ανοδική του πορεία, κάνοντας ένα βήμα τη φορά. Μένει να δούμε αν αυτό θα είναι για να σηκώσει την κούπα στον ουρανό του Παρισιού.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.