Ads Top

Οι πρώτες μεταγραφές Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ!


Αποκαλύψεις από γνωστό δημοσιογράφο του ΠΑΟΚ - Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και η ξεχωριστή περίπτωση Τζόλη!
Ο ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ, Αντώνης Τσακαλέας, αναλύει στο Sportdog όσα είπε ο νέος προπονητής στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη. Τι ξεχώρισε, τι... έκρυψε ο κόουτς και τα μηνύματα που έστειλε.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέστρεψε στον ΠΑΟΚ και ανακρίθηκε από τους εκπρόσωπους του Τύπου σε μία συνέντευξη Τύπου που δεν έλειψαν οι πικάντικες ερωτήσεις των δημοσιογράφων αλλά και οι διπλωματικές απαντήσεις του Ρουμάνου. Στην ατάκα του για το ότι θέλει οι παίκτες να βρούνε κίνητρο για να κάνουν αυτό που θέλει εκείνος και η ομάδα στέκεται ο Αντώνης Τσακαλέας. Ο ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ που συμμετείχε στο δημοσιογραφικό πρέσινγκ που ασκήθηκε στον προπονητή των Θεσσαλονικιών μίλησε στο Sportdog και ανέλυσε τις ατάκες του.

«Είχε μεγάλη αυτοπεποίθηση χωρίς να βγάζει αλαζονεία», παρατήρησε και σχολίασε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, όπως ο Μπίσεσβαρ, ο Πασχαλάκης με τον Ζίβκοβιτς, το δίδυμο Βαρέλα-Κρέσπο στην άμυνα, ο Βιεϊρίνια και ο Τζόλης. Παράλληλα υποστήριξε, ότι υπάρχουν πιθανότητες για Πρίγιοβιτς αλλά όχι τόσο μεγάλες και έκανε μία εκτίμηση για Κρμέντσικ.

Στο τέλος ο συνάδελφος, απαντώτας ερώτηση για τον Πέδρο Μαρτίνς, υποστήριξε, ότι «επίτευγμα» του ΠΑΟΚ έφερε την υπογραφή του Πορτογάλου. 

Ποια γεύση πήρες από τη συνέντευξη Τύπου του Ραζβάν Λουτσέσκου στην επιστροφή του στον ΠΑΟΚ;

«Μου έβγαλε κάτι που δεν το είχε σε τέτοιο βαθμό και νομίζω, ότι αυτό το στοιχείο το απέκτησε τα τελευταία χρόνια. Είχε μεγάλη αυτοπεποίθηση χωρίς να βγάζει αλαζονεία. Το έδειχνε σε κάθε του τοποθέτηση. Έδειχνε, ότι μπορεί να πάρει, ό,τι έχουν να του δώσουν οι παίκτες που βρίσκονται τώρα στον ΠΑΟΚ. Μπορεί να ξανακερδίσει τον Μπίσεσβαρ, ένα παιδί που αγαπήθηκε στην Τούμπα, έφυγε και δεν έλειψε σε κανέναν. Μου έκανε φοβερή εντύπωση αυτό».

Οπότε να περιμένουμε τον Ολλανδό ως βασική επιλογή του Ρουμάνου;

«Ο Λουτσέσκου θα κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά. Θα προσπαθήσει να του βγάλει τον Μπίσεσβαρ που ήξερε. Δεν ξέρω, αν θα μείνει ο παίκτης μετά τις 31 Αυγούστου, αλλά μέχρι τότε ο Λουτσέσκου θα κάνει ό,τι μπορεί για να ξαναδεί τον ποδοσφαιριστή που ξέρει».

Στο μυαλό του Λουτσέσκου, ο Μπίσεσβαρ ήταν το κλειδί για την κατάκτηση του νταμπλ πριν δύο χρόνια;

«Είναι ο παίκτης από τον οποίο πήρε πολλά περισσότερα απ' όσα περίμενε. Ο Λουτσέσκου όταν μιλάει για τον Μπίσεσβαρ, αναφέρεται σε έναν παίκτη που ξέρει πολλή μπάλα και έχει πολύ μυαλό. Ο ίδιος δεν περίμενε, ότι θα τον καταφέρει να είναι παίκτης, δηλαδή να βάλει πράγματα στο παιχνίδι του, τα οποία δεν τα είχε μέχρι τότε. Και επειδή ο Λουτσέσκου λέει, ότι για να πάρεις πρωτάθλημα, δεν μπορείς να το πάρεις με δώδεκα παίκτες, πρέπει να έχεις 16-17, θέλει οι παίκτες που έρχονται από πίσω ως δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, να είναι εκεί με την ψυχή τους. Αντιλαμβάνομαι ότι ο Λουτσέσκου θα ήθελε τον Μπίσεσβαρ, αλλά θα πάρει έναν ακόμα στη θέση, θέλει να δει, αν ο Ολλανδός θα είναι ο παίκτης που θα του δώσει 15-20 παιχνίδια ποιοτικά».

Ο Λουτσέσκου είπε καλά λόγια τόσο για τον Πασχαλάκη όσο για τον Ζίβκοβιτς. Αυτό σημαίνει, ότι ο ΠΑΟΚ θα παραμείνει με τους συγκεκριμένους τερματοφύλακες;

«Δείχνει πρόθεση να τους κερδίσει. Επειδή μπορεί να νιώθουν τα δυο παιδιά, ότι τελείωσαν τα ψωμιά τους εδώ. Με τον τρόπο που μίλησε για αυτούς είναι σαν να τους είπε “θα τελειώσετε, όταν το πω εγώ”. Και για να τελειώσουν πρέπει να πάει κάτι άσχημα και με τον ίδιο».

«Δύο μεταγραφές στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ»

Στο κέντρο της άμυνας ο ΠΑΟΚ θα πάει με δίδυμο Βαρέλα-Κρέσπο;

«Πολλά θα τα δούμε ξανά, αλλά δεν ξέρω για πόσο. Ο ΠΑΟΚ έχει τους Βαρέλα-Κρέσπο που είναι δεμένοι. Δεν υπάρχουν άλλοι παίκτες να έχουν παίξει τα τελευταία 25 χρόνια, 125 παιχνίδια μαζί. Υπάρχει ο Ίνγκασον, ο οποίος είναι στην ενδιάμεση ηλικιακή κλίμακα, αλλά και οι Μιχαηλίδης-Μιχάι. Αριθμητικά ο ΠΑΟΚ είναι γεμάτος. Δεν θα είναι εύκολο να φύγει κάποιος. Ο Ίνγκασον είχε μία πιθανότητα πώλησης, αλλά αυτός ο τραυματισμός, τον βγάζει έξω μέχρι τον Αύγουστο. Δύσκολο να τον πάρει μία ομάδα».

Στη μεσαία γραμμή ποιες ενέργειες θα γίνουν;

«Εκεί θα έχουμε πολλές αλλαγές. Το ξέρει ο Λουτσέσκου. Είπε “έχω εισηγηθεί 2-3 κινήσεις”. Θεωρώ, ότι δύο από τους τρεις θα είναι σε αυτές τις θέσεις».

Οι παίκτες που... φεύγουν, ο Τζόλης και η υπόθεση Κρμέντσικ

Ποιοί φεύγουν από εκεί όμως;

«Ο Τσιγγάρας δεν φεύγει. Ο Αουγκούστο και πριν έφευγε, αλλά είναι ακόμα. Και ήταν από τις μεγάλες διαφωνίες του Λουτσέσκου, όταν έφυγε. Ήθελε άλλον ποδοσφαιριστή με άλλα χαρακτηριστικά. Η επιμονή της διοίκησης για τον Αουγκούστο, πιστεύω ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο Σβαμπ είναι ερωτηματικό λόγω της ηλικίας (30) και μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Είναι παίκτης με 9 γκολ και 9 ασίστ. Θα μου πείτε, τα περισσότερα ήταν με πέναλτι. Ναι αλλά μία ομάδα που έχασε πολλά πέναλτι, τα εύστοχα μετρούν. Δεν είναι λιγότερα γκολ».

Η περίπτωση του Τζόλη εγείρει ένα βασικό ερώτημα, αν ο Λουτσέσκου θα βγάλει παίκτες από μικρότερες ηλικίες...

«Ο Λουτσέσκου δεν θεωρεί μικρό τον Τζόλη. Αν του... δείξει δεν θα τον αφήσει στον πάγκο. Όλα θα εξαρτηθούν και αν θα πωληθεί ο παίκτης. Είναι μεγάλο θέμα για τον ΠΑΟΚ αυτό. Γιατί ο Λουτσέσκου παίζει με διαφορετικού τύπου εξτρέμ σε σχέση με τον Ζίβκοβιτς και τον Τζόλη. Είναι εξτρέμ που παίζουν στα πλάγια. Αμφότεροι είναι παίκτες που συγκλίνουν αρκετά. Αλλά είναι τελείως διαφορετικό να ψάξει εξτρέμ έχοντας Ζίβκοβιτς-Τζόλη και τελείως διαφορετικό να ψάχνεις μεταγραφές έχουντας χρήματα του Τζόλη στη θέση του».

Ποιά είναι τα δεδομένα με Κρμέντσικ;

«Η υπόθεση του Κρμέντσικ θα ξεκαθαριστεί, έχω την εντύπωση, μετά τις 15 Αυγούστου. Εξαρτάται από τις προθέσεις του Τσέχου. Ο ίδιος δεν θέλει να γυρίσει στην ομάδα του».

«Όχι μεγάλες πιθανότητες για Πρίγιοβτς - Εκεί θα παίξει ο Βιεϊρίνια...»

Υπάρχουν πιθανότητες για Πρίγιοβιτς;

«Υπάρχουν αλλά όχι μεγάλες. Γιατί ο Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου μίλησε για κίνητρο. Ξέρει, πόσο μεγάλο κίνητρο είχε ο Σέρβος να έρθει στον ΠΑΟΚ, για να κάνει τη μεταγραφή που θα τον εξασφάλιζε οικονομικά στη ζωή του. Αυτό δεν το έχει τώρα. Δεν ξέρω, αν ήταν το μόνο κίνητρο, που τον έκανε να κάνει αυτό το εντυπωσιακό 55 γκολ σε 83 παιχνίδια. Επειδή τα νούμερα παίζουν πάντα ρόλο, σε δύο χρόνια στον ΠΑΟΚ ο Πρίγιοβιτς πέτυχε τα γκολ που έχει σημειώσει ο Ελ Αραμπί στον Ολυμπιακό. Η διαφορά είναι ότι ο Σέρβος τα έκανε στα 83 ματς και ο Μαροκινός στα 100. Η άλλη όψη του νομίσματος λέει, ότι ο επιθετικός του Ολυμπιακού έκανε τα γκολ σε ευρωπαϊκούς αγώνες. Έχει παίξει περισσότερα ματς στις διεθνείς διοργανώσεις και έκανε πράγματα εκεί. Δεν το συζητάμε. Δεν λέω, ότι επειδή έβαλε ο Πρίγιοβιτς τα ίδια γκολ σε λιγότερα παιχνίδια, είναι καλύτερος. Για να κλείσουμε το θέμα Πρίγιοβιτς, είναι διαφορετικό να παίρνεις έναν παίκτη με 2 εκατ.Ευρώ και να του δίνεις 500 χιλιάδες και διαφορετικό να τον ξαναβρίσκεις και να σου ζητά με το καλημέρα 1,5 εκατ.Ευρώ».

Ποιά θα είναι η θέση του Βιεϊρίνια;

«Από τη στιγμή που επέστρεψε ο Λουτσέσκου, επιστρέφει στο αριστερό άκρο της άμυνας. Αυτή είναι η αίσθησή μου. Εκεί «αγαπήθηκαν» οι δύο τους, αφού πρώτα βέβαια είχαν προστριβές. Εκεί έδεσαν και εκεί θεωρεί ο Ρουμάνος, ότι μπορεί να δώσει πράγματα. Εκεί τον έχει στο μυαλό του».

«Έφερε τα mind games στην Ελλάδα...»

Ο Λουτσέσκου δέχτηκε πικάντικες ερωτήσεις για το παρελθόν. Θα έχουμε ανάλογες στιγμές και κατά τη διάρκειας της χρονιάς;

«Μιας και απάντησε διπλωματικά ο Λουτσέσκου, θα γίνω και εγώ. Αν το χρειαστεί, θα το κάνει. Γιατί το λέω αυτό; Ξέκαθαρα, ο τρόπος που τοποθετούταν ο Λουτσέσκου τη δεύτερη σεζόν και κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, ήταν τρόπος για να φτιάξει το εσωτερικό του ΠΑΟΚ και τους παίκτες. Έριχνε πυρά στους αντιπάλους θέλοντας περισσότερο να τον ακούσουν οι δικοί του, παρά οι άλλοι».

Κάνει δηλαδή ένα είδος mind games, σαν ένας ποδοσφαιρικός Ομπράντοβιτς;

«Τα mind games, τα οποία δεν τα είχαμε τόσο στην Ελλάδα σε επίπεδο προπονητών, ο Λουτσέσκου τα έφερε και μάλιστα επιβλητικά. Δηλαδή είμαι εδώ και παίζω μπάλα μόνος μου σε αυτό. Αλλά θα το κάνω μέχρι τέλους».

Ποιες ατάκες του ξεχώρισαν;

«Στέκομαι σε αυτό που είπε για τον Πρίγιοβιτς. Κρατώ την ατάκα που είπε, ότι αυτό που θέλει να δώσει στους παίκτες, είναι να βρούνε κίνητρο να κάνουν αυτό που θέλει εκείνος και η ομάδα».

«Επίτευγμα Μαρτίνς το αήττητο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ»

Θεωρείς ότι ο Μαρτίνς με Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ, Μιλόγεβιτς στην ΑΕΚ και Ιβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό θα έχει φέτος πιο δυνατό ανταγωνισμό;

«Το ότι ο ΠΑΟΚ πήρε αήττητο πρωτάθλημα στην Ελλάδα και το εξασφάλισε μία αγωνιστική πριν το τέλος είναι επίτευγμα Μαρτίνς. Συνήθως οι ομάδες που τερματίζουν αήττητες, αν δείτε για παράδειγμα τη Σπόρτινγκ στην Πορτογαλία ή τη Ρέιντζερς στη Σκωτία, παίρνουν το πρωτάθλημα 4-5 αγωνιστικές πριν το τέλος. Ο Ολυμπιακός τη χρονιά που δεν πήρε πρωτάθλημα με τον Μαρτίνς πήρε 75 βαθμούς (Ο ΠΑΟΚ είχε 80). Τον καλύτερο ΠΑΟΚ της ιστορίας του τον πίεσε μέχρι τέλους. Ναι στα δύο παιχνίδια έχασε. Στο ένα κατά κράτος, στο άλλο κατά τύχη. Να το δεχτώ, ότι αυτό το 0-1 στο Καραϊσκάκη είχε μία δόση αδικίας μπροστά στις 20 τελικές του Ολυμπιακού. Τα βάζω όλα στη ζυγαριά. Αλλά ακόμα και την πρώτη του σεζόν στον Πειραιά, όταν άκουσε πολλά “φύγε” πήγε τον Ολυμπιακό μέχρι τέλους απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο Μαρτίνς μεγαλύτερη πίεση θα έχει από την απαίτηση του οργανισμού του Ολυμπιακού, να πετυχαίνει και τις Τετάρτες, εφόσον οι Πειραιώτες περάσουν στους ομίλους του Champions League. Ο Μαρτίνς κρίνεται με τη λογική, ότι ο Ολυμπιακός είναι φτασμένος στην Ελλάδα, αλλά πρέπει να παρουσιάσει μία καλή ομάδα και στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση».
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.