Ads Top

Μιχαηλίδης: «Δεύτερος πατέρας μου ο Βιεϊρίνια, σε όποιο πρόβλημα έχουμε αυτός δίνει τη λύση»


Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιάννης Μιχαηλίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε έκανε το δικό του απολογισμό για τη φετινή χρονιά, μιλώντας για όλους και για όλα.
Ο Γιάννης Μιχαηλίδης παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για τη φετινή χρονιά με τον ΠΑΟΚ, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις με την επιστροφή του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Μιλώντας στο metropolis 95,5 αποθέωσε τον Αντρέ Βιεϊρίνια, τονίζοντας πως είναι ο δεύτερος… πατέρας του και τον συμβουλεύει καθημερινά σε ότι πρόβλημα μπορεί να έχει.

Παράλληλα, ο Γιάννης Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στον Πάμπλο Γκαρσία και το γεγονός πως αποτέλεσε παρελθόν, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να παίρνει τη θέση του.

Τέλος, ανέλυσε τα χαρακτηριστικά τα οποία χρίζουν βελτίωσης και αποκάλυψε ποιος είναι το… πειραχτήρι της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Μιχαηλίδης:

Πως ένιωσες όταν ο Βιεϊρίνια σήκωσε τη φανέλα σου μετά το γκολ που πέτυχε στον τελικό;

«Συγκινήθηκα. Ο Αντρέ για μένα είναι δεύτερος πατέρας μου, τον ακούω καθημερινά, ο λόγος του είναι σαν το σφυρί του δικαστηρίου, με έχει βοηθήσει από την πρώτη μέρα στην ομάδα και τον ευχαριστώ γι’ αυτό.

Με έχει πει πάρα πολλά. Θέλω να σταθώ στα αγωνιστικά. Όταν πρωτοξεκίνησα, του λέω θέλω τη φανέλα σου αν παίξω. Τελειώνει το παιχνίδι και έρχεται μου δίνει τη φανέλα του. Καθημερινά μιλάω μαζί του και με βοηθάει για να βελτιωθώ, αλλά και στους αγώνες.

Είναι ηγέτης μέσα και έξω από τα αποδυτήρια. Ο,τι πρόβλημα έχουμε οι μικροί μιλάμε με τον Αντρέ και παίρνουμε τον σωστό δρόμο».

Δουλεύεις συχνά στις εκτελέσεις στημένων φάσεων;

«Κάθομαι με τον Αντρέ πολλές φορές και βαράμε φάουλ μετά την προπόνηση. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Καστανιέρο, που ήταν στο προηγούμενο τεχνικό τιμ, ήταν ο άνθρωπος που με ώθησε να χτυπάω τα φάουλ, αλλά και στους Μαουρίσιο και Ίνγκασον που με άφησαν να το εκτελέσω στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ. Μου είχαν πει πάρε την μπάλα».

Μπορείς να αγωνιστείς ως αριστερός μπακ; «Αυτό το κρίνει ο κάθε προπονητής, όπως με βλέπει στα μάτια του. Το θέμα είναι που θα δώσει ο Γιάννης το μέγιστο και νομίζω ότι καλύτερα είναι σαν αριστερός στόπερ. Ως δεύτερη θέση θα ήταν πιο εύκολο το Νο6 παρά αριστερό μπακ. Εγώ όπου και να με βάλουν θα δώσω το 100%».

Πόσο σημαντική ήταν η συμβολή του Πάμπλο Γκαρσία στην ανάδειξή σου; «Μας βοήθησε πολύ όλους τους μικρούς, ανέβασε πολλά παιδιά από την Κ19. Μας βοήθησε να καταλάβουμε τι σημαίνει πίεση και ΠΑΟΚ, γνωρίζει πολύ καλά τη ομάδα. Βοήθησε όλα τα παιδιά της Κ19».

Οι σκέψεις σου για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία… «Εγώ δουλεύω καθημερινά. Ξεκινάμε από το μηδέν για να δείξουμε στον προπονητή ότι πρέπει να παίζουμε. Αγωνίζεται αυτός που αξίζει. Ήθελα να τον ακούσω χθες τον κ. Λουτσέσκου για να καταλάβω την φιλοσοφία του. Μου αρέσει που θέλει να έχει κίνητρο η ομάδα και να το πιστεύει η ομάδα. Τον έχω γνωρίσει και λίγο στο παρελθόν, αλλά δεν είχα παίξει. Για μένα είναι σοβαρός και επαγγελματίας. Έχει γραφτεί στην ιστορία του ΠΑΟΚ ως ο πιο επιτυχημένος. Είχαμε ανεβεί για κάποιες προπονήσεις, αλλά μετά αποχώρησε και δεν τον γνώρισα καλά».

Μίλησες με τους Τσιγγάρα και Τζόλη για την αλλαγή προπονητή; «Δεν έχω μιλήσει ιδιαίτερα γι’ αυτό το κομμάτι μαζί τους, γιατί είναι και περίοδος διακοπών, αλλά πιστεύω ότι πάνω κάτω και αυτοί μένουν στο κομμάτι της δουλειάς. Ο καθένας αξίζει να παίζει, γιατί δουλέψαμε πολύ με όλους τους προπονητές. Όλοι, όχι μόνο εμείς, και οι μεγαλύτερης ηλικίας.

Προσωπικός μου στόχος είναι η βελτίωση, να μην μένω στάσιμος. Δουλεύεις κάθε μέρα για σένα, την ομάδα και τους φίλους του συλλόγου. Εννοείτε ότι είμαι ετομος για τίτλους. Δεν περιμένουμε κάτι λιγότερο, ο κ. Λουτσέσκου είναι ο πιο επιτυχημένος, ξέρει την συνταγή για τίτλους».

Για το αν λειτουργεί καλύτερα με τριάδα στους στόπερ ο Μιχαηλίδης είπε: «Όταν παίζεις με τρεις πίσω υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια, το λάθος σου μπορεί να το καλύψει ο άλλος. Αυτό δεν συμβαίνει με τέσσερις. Για μένα, βέβαια, είναι το ίδιο, περισσότερα χρόνια παίζω με τέσσερις».

Που πιστεύεις ότι θέλεις δουλειά; «Γνωρίζω και τα καλά μου και τα κακά μου. Έχω καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως πάσες και στον αέρα είμαι πολύ δυνατός. Σε αυτό που πρέπει να βελτιωθώ είναι τακτικά και αμυντικά. Εκεί πρέπει να σταθώ».

Μετά από μία επιτυχία στο Κύπελλο και την 2η θέση πως σχολιάζεις την απουσία του Γκαρσία; «Εννοείτε ότι ο κ. Γκαρσία γνωρίζει τον ΠΑΟΚ και τα θέλω της ομάδας και θα είναι μία απουσία σε αυτό το κομμάτι, αλλά και ο καινούργιος προπονητής έχει πετύχει πολλά και την γνωρίζει καλά».

Με το πρώτο λάθος που κάνεις ποια είναι μετά η αντίδρασή σου; «Απλώς, δεν θέλω να ξανακάνω λάθος. Να μην γίνει άλλο για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ομάδα. Δεν μπορώ να πω ότι με επηρεάζει γιατί δεν θα ήμασταν ποδοσφαιριστές. Αν με το πρώτο λάθος σε παίρνει από κάτω έχεις πρόβλημα. Δεν είμαι παίκτης ψυχολογίας».

Πως αντέδρασε η ομάδα μετά τα αρνητικά αποτελέσματα και ολοκλήρωσε επιτυχημένα την σεζόν; «Μετά από άσχημα αποτελέσματα η ψυχολογία είανι πεσμένη, αλλά όλοι ήμασταν ενωμένοι όπως τόσο καιρό, έτσι το αντιεμτωπίσσαμε και αυτό και πετύχαμε αυτό που πετύχαμε».

Κάνεις κάτι ατομικά σε προπόνηση; Είσαι έτοιμος να πάρεις Πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ; «Δεν υπάρχει παίκτης που να μην κάνει κάτι εξτρά για την προσωπική του βελτίωση. Κάνω και εγώ 3-4 φορές την εβδομάδα με γυμναστή στη Θεσσαλονίκη. Όσον αφορά την δεύτερη ερώτηση, δεν γίνεται να είσαι ΠΑΟΚτσής και να μην θέλεις να πάρεις Πρωτάθλημα».

Για το ποιο είναι το αγαπημένο του σύνθημα, ο Μιχαηλίδης ήταν ξεκάθαρος: «Το αγαπημένο μου σύνθημα είναι ο τρελογιατρός. Όταν πρωτοπάς στην Τούμπα και ακούς πολλά κάποιο σου μένει. Εμένα μου έμεινε αυτό».

Πως σχολιάζεις την αφιέρωση που σου έκανε μετά τον τελικό Κυπέλλου ο Τσιγγάρας; «Με τον Χάρη έχουμε άλλη σχέση γιατί είμαστε μαζί από την Κ17. Έχει και αυτός παρατσούκλι, δεν έχει εμφανιστεί ακόμη, αλλά που θα πάει… Θα το πούμε σε ένα άλλο πανηγύρι. Αυτό που λέει ο Χάρης για μένα είναι… αυταράς. Εμένα με φωνάζουν και μεγάλο κεφάλι. Δεν έχουν και… άδικο».

Ποιος είναι ο αμυντικός είδωλο που έχεις; Σου αρέσει περισσότερο το βαρύ στόπερ ή αυτό που κατεβάζει και την μπάλα; «Εμένα μου αρέσει πιο πολύ ένας στόπερ που να κατεβάζει και να βγάζει την μπάλα. Όσον αφορά το είδωλό μου, θα πω τον Φαν Ντάικ».

Θεωρείς ότι πρέπει να βελτιώσεις τα επιθετικά σου χαρακτηριστικά; Πρέπει να χτυπάς περισσότερα στημένα την επόμενη σεζόν; «Πρέπει να βελτιώνεσαι σε πολλά κομμάτια όπως και σε αυτό. Είναι σημαντικό όταν βρίσκομαι στην αντίπαλη περιοχή να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να στείλω την μπάλα στα δίχτυα».

Τι σημαίνει για σένα το κεφάλαιο Εθνική ομάδα; «Για κάθε παίκτη είναι όνειρο. Για μένα έγινε αυτό και δεν θα σταμτήσω να παλεύω για να το ξαναζήσω».

Ποιος ξένος παίκτης είναι ο πιο ΠΑΟΚτσής; «Δεν μπορώ να μην δεν πω τον Βιεϊρίνια».

Καθιερώθηκες με τον Φερέιρα. Με τον Γκαρσία έχασες τη θέση σου. Τι σε συμβούλευε;

  «Ο κ. Γκαρσία μένει πάντα στη δουλειά. Αυτά μου έλεγε, να κάνω περισσότερη δουλειά και όταν έρθει η ευκαιρία να είμαι εκεί».

Θα ήθελες να διορθώσεις ταχύτητα ή δύναμη;

«Λίγο απ’ όλα. Θα ήθελα λίγο ταχύτητα παραπάνω».

Ανυπομονείς να παίξεις με κόσμο στις εξέδρες; «Το πρώτο και το δεύτερο παιχνίδι μου με την ανδρική ομάδα ήταν με κόσμο. Αλλά πρέπει να πω, επειδή έχω ζήσει σαν φίλαθλος την Τούμπα, ότι θέλω να ζήσω ακόμη περισσότερα ως παίκτης της ομάδας».

Για το ποιο είναι το… πειραχτήρι της ομάδας, ο Μιχαηλίδης είπε: 

«Με τον Τσιγγάρα είμαι δεμένος. Πειραχτήρι μπορώ να πω τον Κρέσπο. Ο Ουάρντα είναι ο… Ουάρντα. Μουσική έβαζε ο Γιαννούλης, έπαιζε καλά dj, τώρα είναι ο Ελ Καντουρί και ο Πασχαλάκης. Ο Ελ Καντουρί βάζει ραπ, ο Πασχαλάκης ελληνικά».
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.