Ads Top

Η Τσέλσι κατέκτησε το Champions League!


Η Τσέλσι επέστρεψε στο «θρόνο» της Ευρώπης, νικώντας τη Μάντσεστερ Σίτι με 0-1 στον μεγάλο τελικό του Champions League.
Η Τσέλσι το έκανε!

Ανέβηκε και πάλι στο… θρόνο του Champions League μετά από εννέα χρόνια και το Λονδίνο πλέει σε πελάγη ευτυχίας.

Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να ήταν το μεγάλο φαβορί του τελικού, ωστόσο οι «Μπλε» τίνουν να γίνουν εφιάλτης της, καθώς επικράτησε με 0-1 και έγινε κάτοχος της κούπας με τα μεγάλα «αυτιά».

Ο Κάι Χάβερτς ήταν ο σκόρερ του «χρυσού» γκολ της αναμέτρησης, γράφοντας μάλιστα ιστορία καθώς ήταν το πρώτο του στη διοργάνωση, με τον μοναδικό που έχει καταφέρει να κάνει… σεφτέ στον τελικό να είναι ο συμπατριώτης του και αντίπαλός του απόψε Ιλκάι Γκουντογκάν, που το είχε πετύχει στον τελικό της Ντόρτμουντ με την Μπάγερν το 2013, στην 13η του συμμετοχή στα… αστέρια.

Το ματς ξεκίνησε με… τρελό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να κυκλοφορούν όμορφα τη μπάλα και να δημιουργούν με το… καλημέρα ευκαιρίες. Μόλις στο 8′ η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα απείλησε με τον Στέρλινγκ που πάτησε περιοχή, ενώ δύο λεπτά αργότερα οι Μπλε έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Βέρνερ να μη μπορεί από πολύ καλή θέση να βρει τη μπάλα, για να έρθει η απάντηση με αντεπίθεση, την οποία ωστόσο ανέκοψαν οι αμυντικοί.

Στο 14ο λεπτό, η Τσέλσι ήταν αυτή που έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν Μάουντ πάτησε περιοχή, έδωσε στον Βέρνερ, αλλά ο Γερμανός δεν κατάφερε να νικήσει τον Έντερσον.

Η μπάλα πήγαινε από τη μία πλευρά στην άλλη, με τους δύο τερματοφύλακες ωστόσο να είναι ανίκητοι. Όλα αυτά μέχρι και το 42ο λεπτό. Ο Μάουντ έβγαλε τρομερή πάσα στον Χάβερτς, ο οποίος πέρασε και τον Έντερσον, πλασάροντας σε κενό τέρμα για το 0-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν «ταμάμ» για τον Τούχελ και τους παίκτες του, οι οποίοι έκλεισαν εκπληκτικά κάθε χώρο στο δικό τους μισό.

Η Μάντσεστερ Σίτι έπαιξε τα… ρέστα της στο δεύτερο μέρος, έκλεισε στο δικό της μισό την Τσέλσι χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία. Μάλιστα, στο 60′ έχασε και τον αρχηγό της, Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος χτύπησε στο κεφάλι και δεν μπόρεσε να συνεχίσει.

Η Τσέλσι «χτυπούσε» όπως μπορούσε στις αντεπιθέσεις και κόντρα στη ροή του αγώνα ο Πούλισιτς έχασε τρομερή ευκαιρία να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να… τελειώσει το ματς, βγαίνοντας τετ α τετ απέναντι από τον Έντερσον, όμως το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ.

Στο 97ο λεπτό η Μάντσεστερ Σίτι έχασαν τεράστια ευκαιρία να φέρουν στα ίσια το ματς, με τον Μαχρέζ να σουτάρει και τη μπάλα να περνάει ελάχιστα εκατοστά πάνω από το δοκάρι.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, βρήκε τους «Μπλε» στον 7ο ουρανό, πανηγυρίζοντας το δεύτερο Champions League της ιστορίας τους.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.