Ads Top

Ολυμπιακός: Τικίνιο Σοάρες ο «εκλεκτός» για την επίθεση!


Ο Βραζιλιάνος Τικίνιο Σοάρες, πρώην σέντερ φορ της Πόρτο, διαχρονικός στόχος του Πέδρο Μαρτίνς κυκλοφορεί ελεύθερος και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας της επίθεσης!
Ενας βασικός λόγος που έχει κάνει τον Ολυμπιακό να ξεφύγει από τους εγχώριους ανταγωνιστές του, είναι ο τρόπος που κινείται στις μεταγραφές. 

Ο τρόπος που βρίσκει και κλείνει παίκτες, είτε πρόκειται για το «πάνω ράφι» είτε για νέους και εξελίξιμους. Το σωστό timing, η αποφασιστικότητα, η διαπραγματευτική ικανότητα, αλλά και το προφίλ που έχει χτίσει ο σύλλογος στην Ευρώπη όλα αυτά τα χρόνια. 

Όλα αυτά, λοιπόν, δίνουν τη δυνατότητα στους πρωταθλητές Ελλάδος να μπορούν να διεκδικούν ποδοσφαιριστές όπως ο… Φρανσίσκο ντας Τσάγας Σοάρες ντος Σάντος. Κατά κόσμον, Τικίνιο Σοάρες.

Το όνομα του 30χρονου (17/01/1991) Βραζιλιάνου επιθετικού δεν αναφέρεται τυχαία. Σύμφωνα με πληροφορίες του to10.gr, ο σπουδαίος στράικερ όχι μόνο προτάθηκε στον Ολυμπιακό, αλλά η περίπτωσή του είναι από εκείνες που θέλγουν τους πρωταθλητές. Καθώς το γεγονός ότι είναι ελεύθερος και διαθέσιμος, αυτομάτως τον βάζει στην κατηγορία «ευκαιρία». Με το δεδομένο, επίσης, ότι αποτελεί διαχρονικό στόχο του Πέδρο Μαρτίνς. Έναν παίκτη που θα έπαιρνε με… κλειστά τα μάτια. Και για αυτόν τον έχει βάλει και τώρα στο τραπέζι των Πειραιωτών.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πολλούς λόγους να καμαρώνει στην καριέρα του. Ένας εξ αυτών, η ικανότητά του να εντοπίζει εξελίσσει ποδοσφαιριστές από εκείνους που διαθέτουν κυβικά «κάνω τη διαφορά». Από τα δικά του χέρια ξεκίνησε ο Έντερσον Μοράες, ο νυν πορτιέρο της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Μαρτίνς του έδωσε την ευκαιρία στην Ρίο Άβε να φορέσει τα γάντια του βασικού (28 συμ) και από εκεί να ξεκινήσει τον… ανήφορο της καριέρας του (Μπενφίκα αντί 500.000 ευρώ, Σίτι αντί 40 εκατ ευρώ!). Ο Μαρτίνς ανακάλυψε και τον Τικίνιο Σοάρες για λογαριασμό της Γκιμαράες το καλοκαίρι του 2016. Μια μεταγραφή από την Βραζιλία της τάξης των 750.000 ευρώ, που τον Ιανουάριο του 2017, έφερε την Πόρτο στο σημείο να διαθέσει 5.6 εκατ. ευρώ για να της αλλάξει πορεία.

Ο Τικίνιο με 8 γκολ και 2 ασίστ σε 21 ματς υπό τις οδηγίες του Μαρτίνς κατέθεσε διαπιστευτήρια και πολύ γρήγορα βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο του Πορτογαλικού πρωταθλήματος. Εϊναι χαρακτηριστικό ότι στην Πόρτο σε σύνολο 140 συμμετοχών, πέτυχε 65 γκολ, μοίρασε 19 ασίστ και κατέκτησε τέσσερις τίτλους (2 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο, 1 Σούπερ Καπ), κερδίζοντας χώρο και χρόνο από σπουδαίους επιθετικούς, όπως ο Μαρεγκά.

Τον Σεπτέμβριο έψαξε τα «χοντρά λεφτά». Παραχωρήθηκε στην κινεζική Tianjin Jinmen Tiger, έναντι 5.4 εκατ. ευρώ, υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο, με συνολικές απολαβές 15 εκατ. ευρώ, αλλά επί της ουσίας δεν μπόρεσε ποτέ να αγωνιστεί για τη νέα του ομάδα, καθώς η αλλαγή των κανονισμών και το… κλείσιμο των συνόρων, άλλαξε τελείως την κατάσταση με αποτέλεσμα ο Τικίνιο να μείνει ελεύθερος μόλις πέντε μήνες μετά!

Βεβαίως, το γεγονός ότι ένας τέτοιος επιθετικός, με τόσα γκολ στην καριέρα του, μπορεί να αποκτηθεί ως ελεύθερος, αυτομάτως τον έθεσε ψηλά στη λίστα των Ερυθρόλευκων. Στην κορυφή της λίστας του Μαρτίνς. Και για αυτόν τον λόγο ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη. Εστω κι αν για την απόκτησή του ενδιαφέρονται ομάδες όπως η Πόρτο (σ.σ. τον θέλει πίσω), η Ρόμα, όλες οι Τούρκικες, αλλά και σύλλογοι από την πατρίδα του.

Ο Ολυμπιακός έχει «συμμάχους» στη συγκεκριμένη υπόθεση. Κατ’ αρχάς τον Μαρτίνς και την άριστη σχέση που έχει με τον παίκτη. Αλλά και τους εκπροσώπους του. Τον σπουδαίο Ντέκο. Με τον οποίο ο Ολυμπιακός συνεργάστηκε εξαιρετικά τον Δεκέμβριο, για να «κλέψει» τον Ρέαμπτσιουκ από την Πόρτο. Πλέον, μένει να φανεί εάν τα νούμερα βγαίνουν. Διότι το σίγουρο είναι ότι ο Θρύλος θα την παλέψει την υπόθεση.

Στην ερώτηση «χρειάζεται ο Ολυμπιακός σέντερ φορ;». Η απάντηση είναι ένα ισχυρό «ναι». Και αυτό το «ναι» άφορά, τόσο στον Ελ Αραμπί όσο και στον Χασάν. Δύο παίκτες που κατά 99% δεν θα είναι στη διάθεση του Μαρτίνς από τα τέλη Δεκεμβρίου έως ίσως και τον Φεβρουάριο του 2022, καθώς αναμένεται να συμμετάσχουν στα τελικά του Κόπα Αφρικα με Μαρόκο και Αίγυπτο αντίστοιχα. Και ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να διακινδυνεύσει τίποτα. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όσο καλούς παίκτες κι αν έχουν οι Ερυθρόλευκοι, οι προσθήκη ενός ακόμη τοπ κλας ποδοσφαιριστή, δεν έβλαψε ποτέ…


Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.