Ads Top

Ανατροπή στον σχεδιασμό του ΠΑΟΚ μετά το Κύπελλο!


Ποιος αποχωρεί μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου - Ανατροπή με τον «τελειωμένο» στον ΠΑΟΚ μετά τον Ολυμπιακό!
Ο Πάμπλο Γκαρσία ρίσκαρε, πήγε κόντρα σε όλους και δικαιώθηκε πανηγυρικά. Ποιος είναι ο παίκτης που "σώθηκε" στο... 90' και τι συνέβη με τον Αιγύπτιο άσο.  

Το βράδυ του Σαββάτου πήρε μια τεράστια νίκη με το βραβείο του MVP να καταλήγει στον Κριμέντσικ, ωστόσο αρκετός κόπος ενστερνίστηκε την άποψη ότι ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα ήταν ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο οποίος ήταν συγκλονιστικός. Ο «Σούπερμαν» της ομάδας της Θεσσαλονίκης ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε, μιας και στο γκολ του Εμβιλά δεν έχει κανένα μερίδιο ευθύνης. Οι φάσεις κλειδί που «καθάρισε» ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ.

Με το καλημέρα του αγώνα στο 13΄ ο Μασούρας ξέφυγε έξοχα και βγήκε στην αντεπίθεση, μοίρασε αριστερά για τον Μπρούμα που μπήκε στην περιοχή και σούταρε δυνατά, με τον Πασχαλάκη να σώζει. Μια φάση στην οποία έδειξε ότι μπαίνει απολύτως συγκεντρωμένος στον τελικό, δημιουργώντας ασφάλεια στην άμυνα του. Αυτό φάνηκε και 6΄ αργότερα, όταν έδειξε να είναι σε ετοιμότητα στο μακρινό, ευθύβολο σουτ του Καμαρά. Στη συνέχεια του πρώτου μέρους καθοδηγούσε την ομάδα του με ηρεμία, για να γίνει παίκτης κλειδί στο δεύτερο μέρος.

Αρχής γενομένης σε μια τρομερή απόκρουση πάνω στην γραμμή, λέγοντας στοπ στην κεφαλιά ψαράκι του Μασούρα. Στη συνέχεια ακολούθησε ένα καίριο κόψιμο του σε πλάγιο άουτ έξω από την περιοχή προτού γίνει απειλητικός ο Μασούρας για να υπογράψει τη νίκη με τις εξόδους του στο τέλος, αλλά και την τρομερή απόκρουση στο σουτ του Μπουχαλάκη στο 92΄. 

Η ουσία είναι ότι ο Γκαρσία πήρε την απόφαση να τον στηρίξει, αρχής γενομένης από τα πλέι οφ, όπου ήταν από τους λόγους που ο ΠΑΟΚ πήρε την δεύτερη θέση και το κύπελλο σηματοδοτεί την παραμονή του Γκαρσία, καθιστώντας τον Πασχαλάκη αυτόματα ως φαβορί για την θέση του βασικού ενόψει της νέας χρονιάς. Ούτως ή άλλως η αποχώρηση του Ζίβκοβιτς από το τέρμα δείχνει να έχει... κλειδώσει, οπότε θα ήταν αρκετά δύσκολο να άλλαζαν και οι 2. Βέβαια, πρόκειται για μία μεγάλη ανατροπή, αν αναλογιστούμε πως πριν από περίπου 1.5 μήνα και το χοντρό διπλό επεισόδιο στην Τούμπα, ο Έλληνας γκολκίπερ ήταν ουσιαστικά… εκτός ομάδας!

Ο Γκαρσία… απογείωσε τον Ουάρντα

Στους διακριθέντες του μεγάλου τελικού για τον ΠΑΟΚ συμπεριλαμβάνεται χωρίς αμφιβολία και ο Αμρ Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος μπορεί να μην είχε ούτε γκολ, ούτε ασίστ, είχε ωστόσο κάτι πολύ σημαντικότερο. Ουσία!

Ο Πάμπλο Γκαρσία ζήτησε από τον Ουάρντα συγκεκριμένα πράγματα. Κράτημα της μπάλας, πίεση ψηλά στον Ανδρούτσο, βοήθειες στον Μπάμπα από τα αριστερά. Τα έκανε όλα και με το παραπάνω, γι’ αυτό και ο Ουρουγουανός τον απέσυρε στο 80’, όταν είχε πια κουραστεί.

Ποτέ δεν είχε αμφισβητηθεί η αγωνιστική αξία του Ουάρντα. Αυτό που έμενε να αποδείξει ο Αιγύπτιος, ήταν το αν θα μπορούσε από ένας ποδοσφαιριστής του θεάματος και της εικόνας, να μετεξελιχθεί σε έναν παίκτη ομάδας, που βάζει πάνω από τον εαυτό του το σύνολο. Στον ΠΑΟΚ λοιπόν αποδεικνύει ότι μπορεί να το κάνει!

Σε όλη αυτή την παραγωγική διαδικασία ο Γκαρσία έχει παίξει τεράστιο ρόλο. Πάνω απ’ όλα, αυτό που έκανε ο Λατίνος τεχνικός είναι να δώσει στον Ουάρντα να καταλάβει, το ποσό τον πιστεύει. Αυτό ήταν το «κλειδί» για να τον εμπιστευτεί απόλυτα, με τη σειρά του, ο Ουάρντα.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.