Ads Top

Εξώδικο της ΑΕΛ για μη επικύρωση της βαθμολογίας!


Οι βυσσινί έστειλαν στη Διοργανώτρια Αρχή εξώδικο με αίτημα να μην επικυρωθεί η βαθμολογία που είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο και ζητάνε να συμμετάσχουν εκείνοι στα μπαράζ και να είναι αντίπαλός τους όχι η Ξάνθη, αλλά ο Λεβαδειακός.

Για το Σάββατο (22/5) έχει προγραμματιστεί από τη Super League 1 η επικύρωση της βαθμολογίας μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας αλλά και των play off/play out. Αυτό θα σημαίνει πως η ΑΕΛ θα υποβιβαστεί οριστικά, ενώ ο Παναιτωλικός θα δώσει διπλό αγώνα μπαράζ με την Ξάνθη, που τερμάτισε στη 2η θέση της Super League 2. 

Την ίδια στιγμή η πλευρά των «βυσσινί» έχει από καιρό ισχυριστεί δημόσια πως ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα άλλαξε μετοχική σύνθεση χωρίς να γίνει γνωστό και τονίζει πως για αυτό προσέφυγε στις αρμόδιες αρχές (ΕΕΑ). 

Λόγω αυτού ο Αλέξης Κούγιας έστειλε σήμερα (20/5) εξώδικο στη διοργανώτρια αρχή, μέσω της οποίας ζητά να μην επικυρώσει τη βαθμολογία, αφού σε περίπτωση που δικαιωθεί στους ισχυρισμούς του η ποινή με την οποία ενδέχεται να επιβληθεί στον «Αγιαξ της Ηπείρου» θα αλλάξει τον βαθμολογικό πίνακα και θα στείλει εκείνον τελευταίο και την ομάδα του στα μπαράζ.

Παράλληλα όμως θέτει θέμα και μη επικύρωσης της βαθμολογίας και της Super League 2, καθώς θεωρεί ότι η Ξάνθη ελέγχεται ακόμη και παραπτώματα, οπότε σε περίπτωση που τιμωρηθεί τότε τη θέση της ως δεύτερη, άρα και στο μπαράζ, θα πάρει ο Λεβαδειακός. 

Η πλευρά του μεγαλομετόχου της Λάρισας απειλεί με αγωγές σε περίπτωση που τελικά επικυρωθούν οι βαθμολογίες πριν υπάρξουν αποφάσεις και επί της ουσίας ζητά να μην συμβεί αυτό (άρα οριστούν τα μπαράζ) επειδή θεωρεί πως υπάρχει περίπτωση να παίξουν, με φόντο μία θέση στη μεγάλη κατηγορία, ΑΕΛ και Λεβαδειακός. 

ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ  

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ

Της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΕΛ, εδρευούσης στην Λάρισα, οδός Κύπρου 72, νομίμως εκπροσωπουμένης υπό του Προέδρου της και ιδιοκτήτου κ. Αλεξίου Κούγια, με ΑΦΜ 997183228, Δ.Ο.Υ. Λάρισας, email: info@aelfc.gr , τηλ. 2410259000, φαξ: 2410259001.
ΠΡΟΣ
 
Το συνεταιρισμό περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, οδός Μεσογείων 174, και εκπροσωπείται νόμιμα, τηλ. 2106846900, φαξ: 2106857464.
Κοινοποιούμενη με δικαστικό επιμελητή στην Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 Εθνικής Κατηγορίας Super League 2 που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Θεμιστοκλέους 42, νομίμως εκπροσωπουμένη

Κοινοποιούμενη μέσω email στις ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ και ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ.

Όπως Σας είναι γνωστό, η ΠΑΕ ΑΕΛ έχει καταγγείλει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 για παράνομη και εκτός των κανονισμών μεταβίβαση του 51% των μετοχών της στις 27.2.2015, γεγονός το οποίο η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ απέκρυψε από όλες τις αρμόδιες αρχές του ποδοσφαίρου (ΕΕΑ, Υπουργείο Ανάπτυξης, ΓΕΜΗ, Super League 1, Τμήμα Αδειοδότησης της ΕΠΟ), και έχει ζητήσει να διερευνηθεί αν από αυτά τα αδιάσειστα στοιχεία (συμβόλαια, ονοματεπώνυμα εμπλεκόμενων προσώπων) προκύπτει και η παράβαση από την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ των όσων προβλέπονται περί πολυϊδιοκτησίας, αφού από αντικειμενικά επίσης στοιχεία προκύπτει ότι αυτοί, στους οποίους ο δήθεν ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Γιώργος Χριστοβασίλης πώλησε το 51% των μετοχών του στις 27.2.2015, Γιάννης και Κωνσταντίνος Αυδής, ήταν και είναι συνεταίροι σε σειρά επιχειρήσεων του τότε ιδιοκτήτη σε ποσοστό 50% της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ.

Ήδη, όπως μας έγινε γνωστό από συνάντηση που είχε σήμερα στην ΕΕΑ με τους αρμοδίους υπαλλήλους ο Πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξιος Κούγιας, η έρευνα έχει ξεκινήσει και ήδη έχουν περιέλθει στη διάθεση των μελών της ΕΕΑ τα αναμφισβήτητα αντικειμενικά στοιχεία, ήτοι τα συμβόλαια μεταβιβάσεως των μετοχών.

Ενώ αυτή είναι η πραγματικότητα όσον αφορά την καταγγελία μας, την οποία γνωρίζουν ο Πρόεδρος της Super League 1 κ. Λεωνίδας Μπουτσικάρης και οι υπηρεσίες της, με email που μας κοινοποιήθηκε χθες, πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Μπουτσικάρης συνεκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στη Super League 1 για το Σάββατο ώρα 12.30 με μοναδικό θέμα την επικύρωση της βαθμολογίας της Super League 1.

Επειδή αυτή η απόφαση και ενέργεια του Προέδρου της Super League 1 είναι ακατανόητη για εμάς, αφού μετά και το χθεσινό αποτέλεσμα του αγώνα ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 0-2 η βαθμολογική διαφορά της ΠΑΕ ΑΕΛ από την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ είναι μόνο 8 βαθμοί, οι δε προβλεπόμενες ποινές για κάθε παράβαση είναι μέχρι 10 βαθμούς εκάστη, οπότε ακόμη και για τη μία σοβαρότατη παράβαση της παράνομης εκτός των κανονισμών μεταβιβάσεως του 51% των μετοχών προβλέπεται τιμωρία 10 βαθμών και συνεπώς δεν αντιλαμβανόμαστε πώς είναι δυνατόν να επικυρωθεί η βαθμολογία, αφού μετά τη βεβαία καταδίκη της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ είτε για τη μία είτε για τις δύο παραβάσεις η εν λόγω ΠΑΕ θα καταλάβει την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν θα υποβιβαστεί απευθείας, αλλά θα δικαιούται να δώσει δύο αγώνες μπαράζ με τη δεύτερη της βαθμολογίας της Super League 2 ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ, η οποία όμως ελέγχεται και αυτή από την ΕΕΑ ως διαπράξασα τις παραβάσεις που σχετίζονται με την πολυιδιοκτησία, αφού ο τότε ιδιοκτήτης της Πολυχρόνης Συγγελίδης είναι συνεταίρος σε σειρά επιχειρήσεων με τον από 27.2.2015 ιδιοκτήτη του 51% της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, οπότε θα δημιουργηθεί μια σειρά πολύ σοβαρών ζητημάτων, αφού, εφόσον τιμωρηθεί η ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ, γεγονός το οποίο είναι βέβαιον, καθώς οι σχέσεις Πολυχρόνη Συγγελίδη, Ιωάννη και Κων/νου Αυδή προκύπτουν από καταστατικά κοινών εταιρειών, μία εκ των οποίων εκμεταλλεύεται το γκαράζ στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, ενώ η οικογένεια Αυδή είναι αντιπρόσωπος στα Γιάννενα των εταιρειών αυτοκινήτων JEEP, CHRYSLER, CITROEN και LANCIA, τις οποίες αντιπροσώπευε τότε και αντιπροσωπεύει και τώρα ο όμιλος των εταιρειών Συγγελίδη, οπότε στα μπαράζ για την άνοδο στη Super League 1 δικαιούται να συμμετάσχει όχι η ΠΑΕ Ξάνθη αλλά η ΠΑΕ Λεβαδειακός και συγχρόνως ευνοείται και η ΠΑΕ Παναιτωλικός, η οποία σώζεται οριστικά, εφόσον γίνει δεκτή η καταγγελία μας στην ΕΕΑ, γεγονός το οποίο είναι βέβαιο, και δεν υποχρεούται να δώσει αγώνες μπαράζ είτε με την ΠΑΕ Ξάνθη είτε με την ΠΑΕ Λεβαδειακός, με την οποία θα δώσει αγώνες μπαράζ η ΠΑΕ ΑΕΛ.

Επειδή ενόψει των ως άνω αντιλαμβάνεστε ότι απαγορεύεται η επικύρωση της βαθμολογίας τόσο της Super League 1 όσο και της Super League 2, αφού στην περίπτωση κατά την οποία οι ως άνω διοργανώτριες αρχές προχωρήσουν στις επικυρώσεις και δικαιωθούν οι ΠΑΕ ΑΕΛ, ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ και ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ που δικαιούνται να ασκήσουν παρέμβαση στην ακροαματική διαδικασία, η οποία θα διεξαχθεί μετά την ολοκλήρωση της έρευνας ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, οι επιπτώσεις θα επέλθουν στο επόμενο πρωτάθλημα και οι ωφελούμενες ομάδες θα είναι άλλες.

Επειδή στην περίπτωση, κατά την οποία αγνοήσετε το αίτημά μας για τη μη επικύρωση της βαθμολογίας Super League 1 και δεν ενημερώσετε τη Super League 2 να μην επικυρώσει ούτε αυτή τη βαθμολογία της, επιφυλασσόμεθα να διεκδικήσουμε τόσο από εσάς όσο και από όσες ΠΑΕ ψηφίσουν υπέρ της επικυρώσεως της βαθμολογίας παρά την καταγγελία μας τα ποσά που θα απωλέσουμε από τον παράνομο υποβιβασμό μας και τον παράνομο ορισμό των μπαράζ μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Παναιτωλικός και ΠΑΕ Ξάνθη, ήτοι τουλάχιστον 1,7 εκατομμύρια ευρώ από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, 1,6 εκατομμύρια ευρώ από τη συμμετοχή μας στο ΣΤΟΙΧΗΜΑ, 350.000 ευρώ από το αναπτυξιακό πρόγραμμα solidarity, 600.000 ευρώ από χορηγίες (φανέλα, πινακίδες), 600 χιλ ευρώ από εισιτήρια διαρκείας και ημέρας, απώλεια ποδοσφαιριστών με όρο στα συμβόλαιό τους να μένουν ελεύθεροι, εφόσον η ομάδα υποβιβαστεί, αλλά και ποσό τουλάχιστον 2 εκ ευρώ από τη μείωση της εμπορικής αξίας της εταιρείας, δηλ. συνολικά τουλάχιστον 6.850.000€.

Επειδή τις ως άνω ενοχικές απαιτήσεις μας δικαιούμαστε να προβάλουμε και στην περίπτωση που οι επιπτώσεις της έρευνας της ΕΕΑ επέλθουν στο επόμενο πρωτάθλημα και ωφεληθούν άλλες ομάδες.

Επειδή διαμαρτυρόμεθα για αυτή την ακατανόητη ενέργειά σας να συγκαλέσετε εσπευσμένα διοικητικό συμβούλιο για την επικύρωση των βαθμολογιών playoffs και playouts.

Επειδή επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Επειδή σας κοινοποιούμε αντίγραφο της καταγγελίας μας στην ΕΕΑ και βεβαίωση περί ενάρξεως της έρευνας για τη διαπίστωση της βασιμότητάς της.

Επειδή σε κάθε περίπτωση είμαστε αντίθετοι για τους ως άνω βάσιμους ουσιαστικούς και νομικούς λόγους στην επικύρωση της βαθμολογίας, άλλως και επικουρικώς προτείνουμε να γίνει μερική επικύρωση της βαθμολογίας όσον αφορά τις θέσεις των ομάδων που βρίσκονται βαθμολογικά πάνω από τηνΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
 
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να μην προβείτε στην επικύρωση της βαθμολογίας των play offs και play outs Super League 1 Interwetten αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 ανδρών, AΛΛΩΣ ΣΑΣ ΔΗΛΟΥΜΕ ότι θα προσφύγουμε ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ για την προσβολή αυτής της παράνομης απόφασής σας.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνους, στους οποίους απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της παρούσης στην έκθεση επιδόσεώς του.
Αθήνα, 20/05/2021

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕ ΑΕΛ
Ο Πρόεδρος ΔΣ
Αλέξιος Χ. Κούγιας
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.