Ads Top

Η πρώτη αποχώρηση από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι!


Ο παίκτης-έκπληξη και οι συγκρίσεις που προκαλούν μελαγχολία.
Ποιος είναι ο παίκτης που κατάφερε από... χαμένη υπόθεση να κερδίσει τον Πέδρο Μαρτίνς, ποιος απογοήτευσε και αποχωρεί το καλοκαίρι και η νέα κάκιστη εμφάνιση του Τιάγκο Σίλβα.  

Έβλεπα και χθες τον Θανάση Ανδρούτσο να παίζει διαρκώς με το πόδι στο γκάζι κι ας είχε απέναντί του έναν -αγωνιστικά και ψυχολογικά- πεθαμένο αντίπαλο. Τον έβλεπα να συμπεριφέρεται το ίδιο είτε ως δεξί είτε ως αριστερό μπακ. Στη δεύτερη θέση αναγκάστηκε να παίξει όταν ο Μαρτίνς αποφάσισε να αντικαταστήσει στο ημίχρονο τον Ρεάμπτσιουκ αφενός για να πάρει ανάσες εν όψει τελικού και αφετέρου να δοθεί μια 45λεπτη αγωνιστική ευκαιρία στον Λαλά. Κι επειδή αρχικά ο Κένι έπαιξε ως αριστερό μπακ, δηλαδή όχι στην κανονική του θέση και με ανάποδο πόδι, και αισθάνονταν άβολα, ο Μαρτίνς αποφάσισε να τον αλλάξει πλευρά με τον τίμιο Ανδρούτσο.

 Ήξερε πως αν έπρεπε να εμπιστευτεί τη δύσκολη αποστολή σε έναν από τους δύο αυτός ήταν ο Ανδρούτσος. Κι επειδή αυτό το παιδί το να μην παίζει στη θέση του δεν το βλέπει ως αφορμή για γκρίνια αλλά ως ευκαιρία να δοκιμαστεί σε κάτι νέο και να μάθει, κατάφερε να είναι εκείνος που έβγαλε την έξοχη ασίστ από αριστερά (με το... κακό, αριστερό του πόδι) στον Ελ Αραμπί για το τελικό 1-4. Θα τολμήσω να χαρακτηρίσω μεταγραφή της χρονιάς για τον Ολυμπιακό τον Θανάση Ανδρούτσο. Ένα παιδί που ήταν με το ένα πόδι εκτός Ολυμπιακού στην αρχή της σεζόν κατάφερε να πείσει τον Μαρτίνς ότι δικαιούται ευκαιρίες. Κι αφού τις πήρε, παρότι οι ανάγκες και η υπεροπλία στον άξονα τον έφεραν να παίζει δεξί μπακ, τους... ξερίζωσε τα μαλλιά.

Αυτή είναι η σωστή συμπεριφορά. Έτσι πείθεις ότι αξίζεις να μείνεις σε ένα ρόστερ και να παίζεις. Όλα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες. Υπάρχουν ουκ ολίγα τρανταχτά παραδείγματα παικτών του Ολυμπιακού και όχι μόνο με κατεβασμένα μούτρα όταν τους ζήτησαν να παίξουν σε θέση που δεν είναι η συνηθισμένη τους. Ούτε κοτζάμ Εμβιλά κατεβάζει μούτρα όταν αναγκάζεται να παίξει στόπερ. Άλλο υπέροχο παράδειγμα προς μίμηση. Απλά είναι τα πράγματα. Ξεκάθαρα.

Όποιος θέλει να δει ποιός αξίζει και τι, βλέπει. Ο Ανδρούτσος λοιπόν κατ' εμέ είναι η μεταγραφή της χρονιάς γιατί μιλάμε για παίκτη που κοστίζει λίγα, έμοιαζε χαμένη υπόθεση, είναι αρκετά νέος ακόμα και έχει πολύ μέλλον μπροστά του και, φυσικά, είναι μπαλαντέρ παίζοντας σχεδόν παντού.

ΥΓ1: Χάζευα τον 34χρονο Ελ Αραμπί, που κλήθηκε να παίξει -αδιαμαρτύρητα- έξω αριστερά, να... οργώνει το γήπεδο για να φτιάξει ευκαιρίες και να γυρίσει να αμυνθεί σε πολλές στιγμές, και έκανα κάτι συγκρίσεις με άλλους νεότερους που συνήθως βαδίζουν και μελαγχόλησα...

ΥΓ2: Για τον Ντρέγκερ που δεν αγωνίστηκε ξανά λεπτό, τα έχουμε ξαναπεί. Είναι ο πρώτος που θα πάρει εισιτήριο για άλλο... λιμάνι αφού εδώ και καιρό ο Μαρτίνς έχει κρίνει ότι ο Τυνήσιος είναι κάτω από το επίπεδο που θέλει.

ΥΓ3: Δεν έπαιξε πολύ (25 λεπτά) ο Τιάγκο Σίλβα χθες αλλά κατάφερε σ' αυτό το μικρό διάστημα να γεμίσει την εμφάνισή του με ένα σωρό επιπολαιότητες και λάθη. Η... άμμος στην κλεψύδρα αδειάζει επικίνδυνα, αν δεν άδειασε τελείως...
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.