Ads Top

Ρεάλ - Λίβερπουλ 3-1


Η Ρεάλ νίκησε με 3-1 τη Λίβερπουλ όπως στον τελικό Champions League του 2018 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης από τα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Πρωταγωνιστής ο Βινίσιους με δύο γκολ κι η κακή άμυνα των Άγγλων.

Στην αναμέτρηση των μεγαλύτερων αμυντικών προβλημάτων, η Ρεάλ αναδείχθηκε νικήτρια κατά κράτος, αφού επικράτησε με 3-1 της Λίβερπουλ για τον 1ο προημιτελικό του Champions League στο "Αλφρέδο ντι Στέφανο" και πήρε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης, χάρη σε έναν αναπάντεχο ήρωα.

Ο Βινίσιους είχε σκοράρει μόλις 2 φορές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αλλά σε αυτό το παιχνίδι... διπλασίασε τη συγκομιδή του, αφού αξιοποίησε τη "μαύρη τρύπα" που υπήρχε στο κέντρο της άμυνας των "κόκκινων", τους Νατ Φίλιπς και Οζάν Καμπάκ.

Ο Γίργκεν Κλοπ τους χρησιμοποίησε στα στόπερ ανεβάζοντας τον Φαμπίνιο στη μεσαία γραμμή, θεωρώντας ότι με τον Βραζιλιάνο και τον Ναμπί Κεϊτά που προτιμήθηκε του Τιάγκο, κάλυπτε τα μετόπισθεν με αρκετούς παίκτες. Ο Ζινεντίν Ζιντάν έδειξε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα δικά του στόπερ ανάγκης, τους Έντερ Μιλιτάο και Νάτσο που πήραν τη θέση των Σέρχιο Ράμος (τραυματίας) και Ραφαέλ Βαράν (κορονοϊός), παρατάσσοντας την ομάδα του με επιθετικό 4-3-3.

Οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι και έψαχναν την απειλή για την εστία του Άλισον. Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκαν να τη βρουν, μέχρι που επέλεξαν το plan b. Ο Τόνι Κρόος άρχισε τις βαθιές μπαλιές και σε μία τέτοια μήκους 50 μέτρων στο 27', βρήκε τον Βινίσιους, που έπαιξε με την αντίπαλη άμυνα και έγραψε το 1-0. Μόλις 9 λεπτά αργότερα, ο Γερμανός μέσος έβγαλε νέα βαθιά μπαλιά, ο Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ επιχείρησε να ανακόψει, αλλά ουσιαστικά έστρωσε με το κεφάλι στον Μάρκο Ασένσιο, που πέρασε τον Άλισον κι έγραψε το 2-0.

Ο Κλοπ δεν είχε επιλογή από το να αλλάξει τα δεδομένα, όσο το δυνατόν νωρίτερα. Έβγαλε τον Κεϊτά, έριξε στη μάχη τον Τιάγκο, ψάχνοντας τη δημιουργία για το εκτός έδρας γκολ. Δικαιώθηκε στο 51', όταν σε μία υπέροχη συνεργασία που άρχισε από τον Άλισον, η μπάλα έφτασε στον Ντιόγκο Ζότα στην περιοχή της Ρεάλ. Ο πιο φορμαρισμένος επιθετικός των "κόκκινων" δεν κατάφερε να σουτάρει όπως ήθελε, όμως ο Μοχάμεντ Σαλάχ που βρέθηκε σε θέση βολής μείωσε σε 2-1.

Ο Ζότα έχασε μια ευκαιρία να φέρει τα πάνω κάτω στον αγώνα, απέτυχε και η Λίβερπουλ τιμωρήθηκε. Σε ακόμα μία φάση με κακή αμυντική συμπεριφορά, ο Λούκα Μόντριτς βρήκε τον Βινίσιους στο πέναλτι, με τον 20χρονο Βραζιλιάνο να σουτάρει με τη μία και να γράφει το 3-1.

Ο ρυθμός έπεσε, η απογοήτευση της Λίβερπουλ ήταν έκδηλη, με συνέπεια αν υπήρχε 5ο γκολ στη συνάντηση, η Ρεάλ να βρίσκεται πιο κοντά. Ο Ζιντάν προτίμησε να μην διατάξει οπισθοχώρηση και οι φιλοξενούμενοι δίστασαν να τα δώσουν όλα για όλα, ευελπιστώντας σε μία νέα ανατροπή απέναντι σε έναν Ισπανό "γίγαντα" στο "Άνφιλντ", την επόμενη Τετάρτη.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.