Ads Top

Superman Χάαλαντ την έστειλε στους «8»!


Όπως και στην Σεβίλλη, ο Έρλινγκ Χάαλαντ σκόραρε δύο φορές και έστειλε μόνος του την Ντόρτμουντ στα προημιτελικά του Champions League με το επεισοδιακό 2-2
Μπορεί εν έτει 2021 ένας παίκτης μόνος του να οδηγήσει την ομάδα του ως τα προημιτελικά του Champions League; Αν λέγεται Έρλινγκ Χάαλαντ, ναι γίνεται!

Ο Νορβηγός σκόραρε για 6ο συνεχόμενο ματς στην διοργάνωση, έγινε ο νεαρότερος παίκτης που φτάνει τα 20 γκολ στο Champions League, βρήκε δίχτυα δύο φορές, όπως και στην Ισπανία και έκανε μόνος του την διαφορά.

Η χειρότερη Ντόρτμουντ των τελευταίων ετών που παραπαίει στην Bundesliga, απέκλεισε την Σεβίλλη (2-2), κάτι που οφείλει στον 20χρονο Νορβηγό, ο οποίος… δεν αντιμετωπίζεται.

Όπως και στο πρώτο ματς, οι Ανδαλουσιανοί είχαν την κατοχή, τα μέτρα, το έλεγχο, αλλά όχι την ποιότητα μπροστά. Αρκούσε ένα λάθος στο build-up για να γίνει άμεσα κλασική ευκαιρία, την οποία τελείωσε ο Χάαλαντ μετά από ασίστ του Ρόις (35’, 1-0).

Η καλύτερη άμυνα της La Liga δεν είχε απάντηση στο τανκ από την Νορβηγία ούτε στην επανάληψη. Ο Χάαλαντ με απίθανη ενέργεια έκανε το 2-0 (49’) ή μάλλον έτσι νόμιζε.

Ο διαιτητής επέλεξε να ακυρώσει το γκολ για να δώσει πέναλτι σε προηγούμενο τράβηγμα πάνω στον Νορβηγό κι εκεί έγινε το ακόμα πιο απίθανο. Ο Μπουνού απέκρουσε την εκτέλεση, όμως δόθηκε επανάληψη.

Ο Χάαλαντ δεν αστόχησε πάλι (54’) και από εκεί και μετά πήρε την σκυτάλη ο Χιτς. Ο τερματοφύλακας της Ντόρτμουντ είχε απαντήσεις στις προσπάθειες από Πάπου Γκόμες (64’) και Όσκαρ (67’), όχι όμως και στο πέναλτι του Εν Νεσιρί που έκανε το 2-1 (69’).

Η Σεβίλλη και ο Λοπετέγκι τα έπαιξαν όλα για όλα, όμως το θαύμα δεν ήρθε ποτέ, παρότι τελικά οι Ισπανοί γλίτωσαν την ήττα. Η κεφαλιά του Κουντέ (87’) απομακρύνθηκε πάνω στην γραμμή και στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Εν Νεσιρί έκανε το 2-2. Ήταν όμως αργά…

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Χιτς, Μόρεϊ, Εμρέ Τσαν, Χούμελς, Σουλτς, Ντιλέινι, Μπέλινγχαμ, Νταχούντ, Αζάρ (67’ Πάσλακ), Ρόις, Χάαλαντ.

Σεβίλλη: Μπουνού, Χεσούς Νάβας, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Ακούνια, Φερνάντο (86’ Ράκιτιτς), Χορδάν (60’ Πάπου Γκόμες), Όσκαρ (79’ Τόρες), Οκάμπος (60’ Ντε Γιονγκ), Σούσο (86’ Μουνίρ), Εν Νεσιρί.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.