Ads Top

Εστειλε «σπίτι» του τον Ατρόμητο ο εξαιρετικός ΠΑΣ!


Καταιγιστικός και άκρως κυνικός στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε 3-2 από το Περιστέρι και την έδρα του Ατρόμητου, παίρνοντας την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.


Ένας απολαυστικός ΠΑΣ Γιάννινα «πάτησε» τον Ατρόμητο, φεύγοντας με τεράστιο διπλό από το Περιστέρι (2-3), πανηγυρίζοντας την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά το ισόπαλο 2-2 στο πρώτο παιχνίδι στα Γιάννενα.

Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη ήταν εξαιρετική, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, εκεί όπου ουσιαστικά «κλείδωσε» την υπόθεση νίκη, χάρη στα τρία γκολ που πέτυχε πρώτο τέταρτο του αγώνα.

Από την άλλη, ο Ατρόμητος «πλήρωσε» την τραγική αμυντική λειτουργεία του, κινδυνεύοντας σε αρκετές περιπτώσεις να δεχθεί και άλλα τέρματα, με τον Κωτσόπουλο να τον κρατάει «ζωντανό» με τα δύο γκολ του.

Στο μυαλό του κόουτς:

Για τον Ατρόμητο, ο Νταμίρ Κάναντι επέλεξε το σύστημα 4-1-2-2-1, με τον Μανδά στην εστία, Γκαλβάο, Στρούγγη, Κιβρακίδη και Νάστο στην άμυνα. Στη θέση του αμυντικού χαφ ο Οικονομίδης, έχοντας μπροστά του τους Ούμπιδες και Χαρίση. Πιο μπροστά οι Ραμπέγιο και Μουνίθ, με μοναδικό προωθημένο τον Εντομβόνγι.

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Αργύρης Γιαννίκης ξεκίνησε το ματς με 4-4-2, με τους Χουτεσιώτη στο τέρμα, Σάλιακα, Παντελάκης, Πέρσμαν, Κάργας στην άμυνα, Κάστρο, Λιάσος, Νάουμετς και Ελευθεριάδης στη μεσαία γραμμή, με τους Μιλιντσεάνου και Παμλίδης στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς:

Ονειρικό ήταν το ξεκίνημα για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος αιφνιδίασε πλήρως τους γηπεδούχους στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη μόλις στο 3ο λεπτό άνοιξε το σκορ, μετά από όμορφη συνεργασία από τα αριστερά, τον Παμλίδη να βρίσκει με εξαιρετική κάθετη τον Νάουμετς, ο οποίος με κοντινή προβολή έκανε το 0-1.

Προτού να καταλάβει το τί είχε συμβεί η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι, ο ΠΑΣ βρήκε ξανά ανοργάνωτη την άμυνα των γηπεδούχων και με τον Παμλίδη να βρίσκει με πανέμορφο τακουνάκι στην «καρδιά» της περιοχής τον Μιλιντσεάνου, ο Μολδαβός επιθετικός έκανε το 2-0 στο 10'.

Οι Γιαννιώτες όμως δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς τρία λεπτά αργότερα ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0, χάρη στο καταπληκτικό γκολ του Σάλιακα με δυνατό σουτ από μεγάλη απόσταση. Αυτή μάλιστα ήταν και η τρίτη ευκαιρία τους στο παιχνίδι, δείγμα του πόσο κυνικοί και άκρως ουσιαστικοί ήταν στο πρώτο τέταρτο του αγώνα.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Ατρόμητος ισορρόπησε το παιχνίδι, απειλώντας για πρώτη φορά στο 19' με τον Μουνίθ. Στο 28', ο Κωτσόπουλος, ο οποίος είχε περάσει σαν αλλαγή ένα πεντάλεπτο αργότερα, μείωσε σε 1-3 με ωραία κίνηση μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Στο 39', ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε μια «ανάσα» από το τέταρτο γκολ, με τον διαιτητή Βασίλη Φωτιά να σταματά λανθασμένα τον Μιλιντσεάνου σε θέση οφσάιντ ο οποίος έβγαινε σε τετ-α-τετ με τον Μανδά.

Διαφορετικός ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο, με τις πολλές διορθωτικές αλλαγές των δύο τεχνικών να επηρεάζουν σημαντικά το τέμπο του αγώνα. Παρά το γεγονός πως ο Ατρόμητος βρισκόταν με την πλάτη στον «τοίχο» εκείνος που πίεσε και έφτασε πιο κοντά στο γκολ ήταν ο ΠΑΣ. Εξαιρετικός στην κόντρα επίθεση, απείλησε τρεις φορές μέσα σε ένα δεκάλεπτο (50', 51', 61').
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.