Ads Top

Η UEFA αλλάζει όνομα στο Champions League!


Ένα νέο τρόπο αναβάθμισης του Champions League φαίνεται πως βρήκε η UEFA προλαβαίνοντας έτσι τα σχέδια των μεγάλων συλλόγων για μια κλειστή ποδοσφαιρική Σούπερ Λίγκα!
Όπως αποκαλύπτει η ισπανική εφημερίδα «AS»  οι επιτελείς της UEFA τρέχουν ένα μεγάλο πρότζεκτ δημιουργίας μιας νέας διαργάνωσης που θα αντικαταστήσει το μέχρι πρότινος Champions League!



Το πρότζεκτ αυτό αποτελεί ιδέα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος ήδη έχει υλοποιήσει τις σχετικές επαφές με μεγάλους συλλόγους όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Γιουβέντους, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Φενέρμπαχτσε.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εξέλιξης αυτού του εγχειρήματος είναι η ήδη σύσταση μιας επιτροπής στελεχών της UEFA που απαρτίζεται από ανθρώπους όπως ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, αλλά και οι πρόεδροι των Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, Λουίς Ρουμπιάλες και Φερνάντο Γκόμες, αντίστοιχα.

Η κύρια ιδέα του προέδρου της UEFA είναι να τονώσει την υπάρχουσα διαργάνωση του Τσάμπιονς λίγκ αποτρέποντας ταυτόχρονα την δημιουργία μιας κλειστής Λίγκα στα πρότυπα της μπασκετικής Ευρωλίγκας.



Στο μεταξύ, η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien» αποκάλυψε τους 15 συλλόγους που σκοπεύουν να δημιουργήσουν τη Σούπερ Λίγκα: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, ‘Αρσεναλ, Τσέλσι, Τότεναμ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους, Ίντερ, Μιλάν, Μπάγερν, Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμέν.


Το πλάνο της UEFA για την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου πρότζεκτ είναι για εννέα χρόνια, από το 2024 ως το 2033.  Αν, ωστόσο, υπάρξει συμφωνία με τις ομάδες δεν αποκλείεται η νέα διοργάνωση να αρχίσει το 2023 ή ακόμα και από το 2022!

Μένει να δούμε αν αυτό το σχέδιο θα προλάβει τις σκέψεις των ομάδων για μια νέα Λίγκα και αν το Σούπερ Τσάμπιονς θα γίνει πραγματικότητα!

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.