Ads Top

Σύψας: Εξετάζεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα στην Αττική


Για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα και συγκεκριμένα στην Αττική μίλησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορωνοϊό, Νίκος Σύψας.



Όπως είπε στο Open, η Αττική μπαίνει στο «κόκκινο» και εξετάζεται το ενδεχόμενο να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα. Παράλληλα, τα καταστήματα, εφόσον μπει όλος ο νομός σε κόκκινο συναγερμό, θα επανέλθουν στη μέθοδο του click away. 

Ο κ. Σύψας ανέφερε πως η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει εξ ολοκλήρου για τις «κόκκινες» περιοχές, διευκρινίζοντας πως τα όποια μέτρα θα διαρκέσουν αρχικά για δύο εβδομάδες και στη συνέχεια θα επανεξεταστούν. Σημείωσε, δε, πως στην Αττική δεν έχουν ξεφύγει ακόμη τα πράγματα, ωστόσο θέλουν να προλάβουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο και γι' αυτό συζητούν από τώρα πιο ενισχυμένα μέτρα.

Στη συνέχεια, διευκρίνισε πως οι δύο δείκτες που ανησυχούν τους ειδικούς είναι η αύξηση των νοσηλειών και η αύξηση των ασθενών στις ΜΕΘ, η οποία και έχει ξεπεράσει το 60% και πως «κανείς δεν θέλει μια Αττική στο έλεος της πανδημίας». 

Σχετικά με τα σχολεία και το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, ο καθηγητής είπε χαρακτηριστικά πως τα γυμνάσια είναι «γκρίζα ζώνη» και πως υπάρχει ακόμη ερωτηματικό γι' αυτά. Επίσης, είπε πως «επιδημιολογικα πιο επικίνδυνα είναι τα λύκεια».

Όσον αφορά τις μεταλλάξεις, ο κ. Σύψας τόνισε πως υπάρχει ανησυχία για εκείνη της Αφρικής ότι δεν καλύπτεται από τα υπάρχοντα εμβόλια. Τέλος, αναφορικά με την κολχικίνη, δήλωσε πως δεν είναι «πολύ αισιόδοξος» για την προσφορά της. 

Πηγή: Skai.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.