Ads Top

ΠΑΟΚ - Βόλος 3-1


O κακός ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου, έδωσε τη... σκυτάλη στον καλό της επανάληψης και με την ουσιαστική βοήθεια των αλλαγών του Γκαρσία ήρθε η νίκη-ανατροπή με 3-1 κόντρα στον Βόλο, που προηγήθηκε - Τα γκολ του Δικεφάλου ο Σβαμπ με πέναλτι, ο Ίνγκασον και ο Κρέμντσικ!

Πρώτη νίκη στο 2021 με καλή εμφάνιση μόνο στο β’ μέρος για τον ΠΑΟΚ, που είδε τον Βόλο να τον αιφνιδιάζει, να προηγείται πολύ νωρίς στο σκορ, αλλά οι παρεμβάσεις του Πάμπλο Γκαρσία από τον πάγκο, άλλαξαν άρδην την εικόνα της αναμέτρησης και έκριναν τον τελικό αποτέλεσμα.  

Ο Ουρουγουανός τεχνικός του «Δικεφάλου» διατήρησε τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, έδωσε φανέλα βασικού, μετά από καιρό, στους Χοσέ Κρέσπο, Αντερσον Εσίτι και Ροντρίγκο Σοάρες, ενώ ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα τον Αμρ Ουάρντα (σε ρόλο επιτελικού μέσου) απέναντι στην προηγούμενη ομάδα του.  

Νέο πρόσωπο στην ενδεκάδα ήταν και ο Περέιρα, ο οποίος κλήθηκε να καλύψει το κενό του τιμωρημένου Γιαννούλη στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Στέφαν Σβαμπ μαζί με την γνωστή τριάδα (Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι, Τζόλης) της επιθετικής γραμμής έκλεισαν το σχήμα με το οποίο ξεκίνησαν οι «ασπρόμαυροι» την αναμέτρηση της Τούμπας.

Ο ΝΠΣ Βόλος στο δεύτερο σερί παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη, παρατάχθηκε με 18 ποδοσφαιριστές, καθώς ο Ανχελ Λόπες είχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα τραυματισμών, με αποτέλεσμα ο Φράνκο Φεράρι να αλλάξει πλευρό και να αγωνιστεί ως δεξιός μπακ. Στο 4-2-3-1, ο Ισπανός τεχνικός έδωσε εντολή στον Περέα να εναλλάσσεται με τον Δουβίκα στην κορυφή της επίθεσης.

Ανώτερος στο πρώτο μισό ο Βόλος

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που μπήκαν στο ματς με εμφανή διάθεση να πιέσουν ψηλά και να χαλάσουν το παιχνίδι των γηπεδούχων. Τα καταφέραν. Έβαλαν δύσκολα στους παίκτες του Γκαρσία και στα πρώτα 20-25 λεπτά ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο χορτάρι. Με πίεση και γρήγορη ανάπτυξη, χωρίς πρόθεση να κλειστούν στην άμυνα τους έφτασαν στο 0-1 με το πρώτο γκολ στην καριέρα του Κιάκου, μετά από φάση διαρκείας (11’), ενώ απείλησαν εις διπλούν με Δουβίκα και Ρενάτο στο 16ο λεπτό για να πετύχουν και δεύτερο γκολ!

Η μεγάλη διπλή χαμένη ευκαιρία του Βόλου σα να ξύπνησε τους «ασπρόμαυρους», που μέχρι τότε ήταν μια ομάδα δίχως καμία απολύτως συνοχή μεταξύ των γραμμών, με ένα κέντρο να πελαγοδρομεί και πολλά λάθη στην άμυνα. Ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 1-1 με τον Τζόλη στο 18’ κάτι που το πέτυχε δέκα λεπτά αργότερα με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Σβαμπ.  

Ανατροπή με τον γνωστό τρόπο

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους ο Γκαρσία προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις. Έξω οι Εσίτι, Περέιρα, μέσα οι Ελ Καντουρί και Βιεϊρίνια, με τον Πορτογάλο να παίζει ως δεξιός μπακ και τον Ροντρίγκο να πηγαίνει στο απέναντι άκρο της άμυνας.

Ο «Δικέφαλος» απείλησε πρώτος με τον Ουάρντα (56’), ο Βόλος απάντησε με τον Ρενάτο (60’), με τους γηπεδούχους σαφώς βελτιωμένοι να ανεβάζουν στροφές αναζητώντας το δεύτερο γκολ. Το βρήκαν στο 65’ σε άλλη μία στημένη φάση. Με το γνωστό τρόπο. Εκτέλεση κόρνερ, κεφαλιά του Σφιντέρσκι στο πρώτο δοκάρι, με τον Ινγκασον να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Με την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο ο Κρμέντσικ έγινε σημείο αναφοράς στο δεύτερο μισό κομμάτι του γηπέδου. Ο Τσέχος έκανε τρεις τελικές (η καλύτερη στο 75’) μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα προκαλώντας πονοκέφαλο στους αμυντικούς της θεσσαλικής ομάδας, ενώ στο 90’ σφράγισε τη νίκη του «Δικεφάλου» πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

MVP: Ο Ομάρ Ελ Καντουρί μπήκε στο β’ μέρος και ο ΠΑΟΚ μεταμορφώθηκε από μια κακή ομάδα, σε ένα σύνολο κυριαρχίας που έκανε 11-12 τελικές προσπάθειες σε 45 λεπτά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Κάρολ Σφιντέρσκι μπορεί να μην σκόραρε, αλλά είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ του ΠΑΟΚ. Εξαιρετική παρουσία του Ρενάτο Σάντος από πλευράς Βόλου.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ελάχιστα πράγματα από Περέιρα και Ροντρίγκο Σοάρες.

Η ΓΚΑΦΑ: Το χέρι του Ριένστρα έδωσε εύκολα στον ΠΑΟΚ την ευκαιρία να σκοράρει σε μια στιγμή του αγώνα που οι γηπεδούχοι πελαγοδρομούσαν μέσα στο γήπεδο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τζήλος (Θεσσαλίας) συμβουλεύτηκε το VAR στη φάση του 28ου λεπτού, όταν η μπάλα από το σουτ του Σφιντέρσκι χτυπάει στο απλωμένο χέρι του Ριένστρα. Δεν υπήρχε παράβαση από τον Ινγκασον στη φάση με τον Περέα

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Βόλος του πρώτου ημιχρόνου άξιζε να πάρει κάτι από την αναμέτρηση της Τούμπας. Όμως, στο β’ μέρος η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Ο ΠΑΟΚ μεταμορφώθηκε, πήρε πολύ ενέργεια και βοήθεια από τους παίκτες (Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί, Κρμέντσικ) που ήρθαν από τον πάγκο, φτάνοντας δίκαια στην πρώτη νίκη μέσα στο 2021.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Περέιρα (46’ Βιεϊρίνια), Εσίτι (46’ Ελ Καντουρί), Σβαμπ, Ουάρντα (85’ Αουγκούστο), Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης (78’ Μουργκ), Σφιντέρσκι (67’ Κρμέντσικ).

ΝΠΣ Βόλος (Ανχελ Λόπες): Κλέιμαν, Φεράρι, Σάντσες, Μήτογλου, Γκρίλο (86’ Ντεντάκης), Ριένστρα, Κιάκος (67’ Μαρτίνες), Ρενάτο, Μπαρτόλο, Δουβίκας, Περέα (64’ Νίνης).
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.