Ads Top

Γιουλ: «Ελπίζω ο Σπανούλης να μην βγει ποτέ στη σύνταξη»!


Οι 11 σερί νίκες με τον Παναθηναϊκό, το συμβόλαιό του που λήγει και ο Βασίλης Σπανούλης που έχει ακόμα πολλά χρόνια μπάσκετ μέσα του.



Σύμφωνοι, οι ταμπέλες στους ανθρώπους είναι τουλάχιστον επικίνδυνες όμως ο Σέρχιο Γιουλ ήταν εκείνος ο... εκνευριστικός τύπος που έθετε εν αμφιβόλω την κανονικότητα ενός αγώνα, ένας από τους καλύτερους clutch παίκτες στην Ευρώπη που σκόραρε at the buzzer και άλλαζε τις ισορροπίες του ματς.

Το επίπεδο της αυτοπεποίθησης του Γιουλ υπήρχε σε ελάχιστους παίκτες στην EuroLeague όμως εκείνος ο τραυματισμός στο γόνατο στο φιλικό της «ρόχα» με το Βέλγιο τον λύγισε. Η παίκτης που έμοιαζε ανίκητος όλα τα προηγούμενα χρόνια, ένας από τους πιο συμπαθείς τύπους των παρκέ, βίωνε τις χειρότερες στιγμές της καριέρας του.

Η ρήξη πρόσθιου χιαστού στο δεξί γόνατο τον άφησε πίσω. «Τα τελευταία δυο χρόνια παίζω σκ…ά» παραδέχθηκε στην ισπανική τηλεόραση την ώρα που η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύριζε το πρωτάθλημα στη Βαρκελώνη το 2019! Φέτος η «Βασίλισσα» τον είχε ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Ο Φακούντο Καμπάσο πήρε ταλέντα του και πήγε να βρει τον Νίκολα Γιόκιτς στο Ντένβερ, η Ρεάλ μέτρησε τέσσερις ήττες στις πρώτες πέντε αγωνιστικές της EuroLeague και ο Ισπανός γκαρντ έπρεπε να βγει ξανά μπροστά. Μετά από την αποχώρηση του Φάκου, ο Γιουλ «κατέβηκε» ξανά στη θέση του πλέι μέικερ στην οποία κυριάρχησε στην Ευρώπη.

Ο αθλητικός εγωισμός, η άγνοια κινδύνου και η αυτοπεποίθηση κινούνται στα… προ χιαστού επίπεδα για τον Γιουλ, ο οποίος θα ηγηθεί εκ νέου της Ρεάλ στην αποψινή (18/12, 21:00) αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Ο 33χρονος γκαρντ μίλησε στο gazzetta.gr έπειτα από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού για το σερί των 11 νικών με τους «πράσινους», τη ζωή χωρίς τον Καμπάσο, τον Ντάριλ Μόρεϊ που έφυγε από το Χιούστον δίχως να τον δει στους Ρόκετς και τον Βασίλη Σπανούλη.

Κατ' αρχάς, αντιμετωπίζεις τον Παναθηναϊκό τα τελευταία 14 χρόνια. Πως εξηγείς, λοιπόν αυτό που γίνεται την τελευταία διετία με τις 11 σερί νίκες της Ρεάλ;

«Ο Παναθηναϊκός είναι ένας από τους πιο ιστορικούς αντιπάλους μας στην EuroLeague και έχουμε τεράστιο σεβασμό απέναντί του. Σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με συγκυρίες και είναι άδικο να γίνονται συγκρίσεις με τα προηγούμενα χρόνια. Απλώς πιστεύω ότι στα τελευταία παιχνίδια είμαστε καλύτεροι. Πάντα είναι δύσκολο να παίζεις στο ΟΑΚΑ, ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες».

Πως είναι η ζωή στη Μαδρίτη χωρίς τον Καμπάσο; Στα πρώτα ματς χωρίς αυτόν η Ρεάλ συνεχίζει με τη… βελόνα στο κόκκινο και έχει μόνο μια ήττα όμως ποια είναι η πραγματικότητα;

«Από τη Ρεάλ πέρασαν τεράστιοι παίκτες και ο Φάκου είναι ένας από αυτούς. Παρ’ όλα αυτά, η Ρεάλ δεν εξαρτάται μόνο από έναν παίκτη. Έφυγε ο Λούκα, τώρα ο Καμπάσο όμως η ζωή συνεχίζεται! Η ομάδα συνεχίζει να είναι πειστική, συνεχίζει να κερδίζει και αυτή, ακριβώς είναι η φιλοσοφία. Είναι δεδομένο ότι ο Φάκου μας λείπει πολύ! Ήταν σημείο αναφοράς, ένα φαινόμενο έξω από το γήπεδο όμως πρέπει να προσαρμοστούμε και να κάνουμε ένα βήμα μπροστά ώστε αυτή η απώλεια να φανεί όσο το δυνατόν λιγότερο».

Πάντως εσύ δεν ήσουν, λογικά το καλύτερο παράδειγμα για αυτόν! Οι Ρόκετς σε περιμένουν από το 2009…

«Μάλλον για αυτό με έστειλαν στους Νικς (γέλια)! Ευγνωμονώ τους Ρόκετς που σεβάστηκαν την απόφασή μου να μείνω στη Ρεάλ και, κυρίως που έδειξαν αυτή την υπομονή. Το έχω πει πολλές φορές… Ήταν ένα όνειρο να παίξω στη Ρεάλ. Ένα όνειρο που εκπληρώθηκε και συνεχίζεται».

Παρεμπιπτόντως, τι θα έλεγες στον Ντάριλ Μόρεϊ αν τον είχες μπροστά σου; Έκανε τα πάντα για να σε φέρει στο Χιούστον κι εν τέλει έφυγε δίχως να τα καταφέρει!

«Απλώς τον ευχαριστώ! Τον ευχαριστώ για την κατανόηση, για το ότι δεν μου έβαλε καμία πίεση ούτε με υποχρέωσε να πάρω μια δύσκολη απόφαση. Πάντα σεβόταν την επιλογή μου να συνεχίσω στη Ρεάλ Μαδρίτης. Φαντάζομαι πως για αυτούς ήταν μια απογοήτευση όμως αυτή ήταν η απόφασή μου».

Η Ρεάλ φέτος έκανε το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της στην EuroLeague, οι παίκτες μεγαλώνουν και εσύ έκανες το χειρότερο παιχνίδι της καριέρας σου στην ισπανική λίγκα. Τι έχεις να απαντήσεις σε εκείνους που λένε ότι ο κύκλος της ομάδας έκλεισε;

«Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει και ό,τι σκέφτεται. Είναι αλήθεια ότι αρχίσαμε άσχημα τη σεζόν, με δύσκολα παιχνίδια εκτός έδρας που δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Είναι, επίσης αλήθεια ότι έπαιξα χάλια κόντρα στη Φουενλαμπράδα, δεν είναι κάτι που θα αρνηθώ. Είναι πράγματα που συμβαίνουν, είναι κακές στιγμές που θα προκύψουν όμως η Ρεάλ συνεχίζει να δουλεύει πολύ καλά. Προπονούμαστε καλά, είμαστε αήττητοι στην Ισπανία, τελευταία πάμε καλά στην EuroLeague… Είναι η γραμμή που πρέπει να ακολουθήσουμε».

Στα 33 σου, σκέφτεσαι τον εαυτό σου μακριά από τη Ρεάλ; Σε ρωτάω γιατί το συμβόλαιό σου τελειώνει φέτος.

«Είμαι ήρεμος… Είμαι ήρεμος και συγκεντρωμένος. Προπονούμαι σκληρά και βοηθάω με όποιον τρόπο μπορώ ώστε η ομάδα μου να κερδίζει παιχνίδια. Το συμβόλαιο με απασχολεί. Το ίδιο όμως με απασχολεί το να παίζουμε καλά και να κερδίζουμε».

Καμιά φορά σκέφτεσαι εκείνον τον τραυματισμό με το Βέλγιο; 

«Ήταν μια πολύ σκληρή κατάσταση για μένα. Ποτέ ξανά δεν είχα τραυματιστεί τόσο σοβαρά. Ήταν μια νέα και δύσκολη κατάσταση, επειδή ακριβώς ήμουν στην καλύτερη φάση της καριέρας μου ως παίκτης. Έμαθα νέα πράγματα. Ήταν μια διαδρομή σκληρή και δύσκολη όμως είχα την τύχη να γυρίσω και συνεχίζω να απολαμβάνω το μπάσκετ».

Απόψε στο ΣΕΦ θα βρεις ξανά απέναντί σου τον Βασίλη Σπανούλη, αυτή τη φορά ως κορυφαίο σκόρερ στην ιστορία της EuroLeague και του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Τι είναι αυτό που τον κάνει τόσο ξεχωριστό;

«Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία! Η επιθυμία του να δουλεύει είναι τρομερή. Θέλει να γίνει ο καλύτερος που μπορεί, να είναι καλύτερος σήμερα από ό,τι ήταν χθες! Επίσης έχει τρομερό επίπεδο ανταγωνισμού. Είναι ο παίκτης που δεν θέλει να κάνει, που θα δώσει το μάξιμουμ για να κερδίζει η ομάδα του, ένας από τους αυθεντικούς θρύλους του ευρωπαϊκού μπάσκετ».

Τι άλλο πιστεύεις ότι μπορεί να πετύχει; Πόσο καιρό θεωρείς ότι θα τον βλέπεις ακόμα στα γήπεδα;

«Δεν έχω ιδέα! Πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Ελπίζω να μην βγει ποτέ στη σύνταξη! Απολαμβάνω να τον βλέπω! Για μένα ήταν πάντα δύσκολο να τον μαρκάρω. Διαθέτει τρομερή ποιότητα και κάθε φορά το απολαμβάνω. Μακάρι να συνεχίσει να παίζει πολλά χρόνια ακόμα! Φτάνει η στιγμή που πρέπει να σκεφτεί την επόμενη μέρα όμως πιστεύω ότι έχει μπάσκετ μέσα του για πολλά χρόνια»!

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.