Ads Top

Τα σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού


Όσα πρέπει να πετύχει ο Ολυμπιακός στις τελευταίες δύο αγωνιστικές για να περάσει είτε στους «16» του Champions League, είτε στους «32» του Europa League.
Ολυμπιακός – Μάντσεστερ Σίτι 0-1 και Μαρσέιγ – Πόρτο 0-2… Στο +6 πλέον η Πόρτο από τον Ολυμπιακό και απομένουν ακόμα δύο αγωνιστικές. 



Η Μαρσέιγ έχει βγει εντελώς εκτός διεκδίκησης της 2ης θέσης και ελπίζει στην 3η, για την οποία θα «κονταροχτυπηθεί» με τους «ερυθρόλευκους». Βέβαια, η ομάδα του Πειραιά έχει μαθηματικές ελπίδες και για τη 2η θέση. Ελάχιστες, αλλά υπαρκτές.

Ας δούμε αναλυτικά τα σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού, είτε στους «16» του Champions League, είτε στους «32» του Europa League.



ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ «16» ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE

Υπάρχει μόνο ένα σενάριο: Θέλει οπωσδήποτε νίκη στην Μασσαλία και ήττα της Πόρτο από την Μάντσεστερ Σίτι την 5η αγωνιστική στο «Dragao». 

Αφού έρθουν τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, θα πρέπει να κερδίσει την Πόρτο με τρία γκολ διαφορά την τελευταία αγωνιστική στο Καραϊσκάκη ή με δύο, εφόσον μία εβδομάδα νωρίτερα οι «δράκοι» έχουν γνωρίσει συντριβή από την Σίτι ή ο Ολυμπιακός συντρίψει την Μαρσέιγ στην Γαλλία, έτσι ώστε οι Πειραιώτες να υπερέχουν στο «goal average». 

Αυτή τη στιγμή η Πόρτο είναι στο +5 και ο Ολυμπιακός στο -5 στα γκολ. Οπότε, αν κερδίσουν οι "ερυθρόλευκοι" στην Γαλλία και η Σίτι στο Πόρτο, τότε την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε πλήρη εικόνα για το αν του αρκεί του Ολυμπιακού η νίκη με δύο γκολ διαφορά.



ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ «32» ΤΟΥ EUROPA LEAGUE

1) Aν πάρει ισοπαλία ή νίκη στην Μασσαλία, τότε θα έχει εξασφαλίσει την 3η θέση και θα είναι αδιάφορα τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής.

2) Αν ηττηθεί από την Μαρσέιγ με ένα γκολ, τότε οι δύο ομάδες θα ισοβαθμήσουν, με τον Ολυμπιακό να έχει καλύτερο «goal average» (στο -5 οι Πειραιώτες, στο -9 οι Μασσαλοί). Οπότε, όλα για όλα θα παιχτούν την τελευταία αγωνιστική στα ματς Ολυμπιακός – Πόρτο και Σίτι - Μαρσέιγ: Ο Ολυμπιακός θα περάσει αν φέρει καλύτερο αποτέλεσμα από τους Γάλλους την τελευταία αγωνιστική ή ακόμα και το ίδιο αποτέλεσμα (π.χ. να φέρει εκείνος ισοπαλία με την Πόρτο και να λήξει ισόπαλο το Σίτι – Μαρσέιγ), γιατί υπερέχει στη συνολική διαφορά των γκολ.

3) Μπορεί να περάσει ακόμα και αν γνωρίσει ήττα με δύο γκολ στην Μασσαλία. Θα πάει στην 6η αγωνιστική ως ουραγός ο Ολυμπιακός και θα χρειαστεί οπωσδήποτε να φέρει καλύτερο αποτέλεσμα την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Πόρτο από αυτό που θα πάρει η Μαρσέιγ στην Αγγλία εναντίον της Σίτι.




Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.