Ads Top

Σκόρπισε τον Βόλο ο ΟΦΗ!


Επιτέλους νίκη για τον ΟΦΗ που πέρασε από το Πανθεσσαλικό επικρατώντας του Βόλου με το εντυπωσιακό 4-1.
Είδε φως μετά από… καιρό και έξι ματς δίχως νίκη στο πρωτάθλημα ο ΟΦΗ και έκανε το κομμάτι του.

Οι Κρητικοί πέρασαν από το Πανθεσσαλικό με εκκωφαντικό τρόπο επικρατώντας 4-1, έσπασαν το αήττητο του Βόλου και πήραν σημαντική ανάσα στη βαθμολογία κάνοντας… φασαρία.

Πάλεψαν οι γηπεδούχοι, ακόμα και όταν βρέθηκαν με δέκα παίκτες, αλλά η αποβολή του Σάντσες πριν το πρώτο ημίωρο άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες και την εικόνα του ματς.

Ανώτερη στις λεπτομέρειες η ομάδα του Σίμου δεν πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία που της δόθηκε και πήρε την πρώτη της νίκη μετά από έξι σερί παιχνίδια. Κατέρρευσαν στο φινάλε οι φιλοξενούμενοι που μέχρι το 2-1 πάλευαν το ματς.

Σκόρερ για τους Κρητικούς οι Ντε Γκούζμαν, Σαρδινέρο, Νέιρα με πέναλτι και Στάρτζεον, είχε μειώσει για τον Βόλο ο Δημόπουλος.

Έτσι ξεκίνησαν

Οι γηπεδούχοι επέλεξαν να ξεκινήσουν το ματς με διάταξη 4-2-3-1 με τον Γκαραβέλη στο τέρμα τους Γκουαροτσένα, Σάντσεζ, Κολόμπο, Φεράρι στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Κιάκος Μπαριέντος στον άξονα, τους Ουάρντα, Περέα στα άκρα και τον Μαρτίνες πίσω από τον Δουβίκα που ξεκίνησε στην κορυφή.

Ο Γιώργος Σίμος από την άλλη παρέταξε την ομάδα του στο Πανθεσσαλικό με τους Σωτηρίου στο τέρμα, τους Ουές, Διαμάντη, Γιαννούλη, Κοροβέση στην άμυνα, τους Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν στον άξονα και τους Στάρτζεον, Γρίβα στα άκρα, να πλαισιώνουν τον Νέιρα πίσω που ξεκίνησε πίσω από προωθημένο Σαρδινέρο.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο ματς φουριόζοι και πάτησαν περιοχή μόλις στο 2ο λεπτό, με τον Σωτηρίου να αντιδρά σωστά και να διώχνει του κοντινό σουτ του Μαρτίνεζ.

Από την πλευρά τους οι Κρητικοί προσπάθησαν να βρουν διαδρόμους, δεν τα κατάφεραν και απειλούσαν με μεγάλες μπάλες, με τις κεφαλιές του Γρίβα στο 11’ και του Νέιρα στο 13’ να φεύγουν έξω από τα δοκάρια του Γκαραβέλη.

Στην πρώτη τελική του ΟΦΗ στην εστία στο 15ο λεπτό, ο Γκαραβέλης πάντως αντέδρασε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ το συρτό σουτ του Στάρτζεον.

Το ματς είχε ρυθμό με τον Βόλο να απαντάει δύο λεπτά αργότερα, χάνοντας τη σπουδαιότερη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Δουβίκα να πιάνει ένα εντυπωσιακό γυριστό από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα έγλειψε το «παραθυράκι» του Σωτηρίου.

Οι αριθμητικές ισορροπίες πάντως στο ματς άλλαξαν στο 29’ όταν ο τελευταίος Σάντσες ανέτρεψε τον Σαρδινέρο που έβγαινε φάτσα με τον Γκαραβέλη. Ο Καραντώνης θεώρησε ότι ο παίκτης του Βόλου ήταν τελευταίος και δίχως δεύτερη σκέψη έβγαλε από το τσεπάκι του την κόκκινη κάρτα αφήνοντας με δέκα τους γηπεδούχους.

Με παίκτη παραπάνω ο ΟΦΗ βρήκε τελικά τους χώρους που έψαχνε και κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 39ο λεπτό. Ο Νέιρα έβγαλε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Βόλου και ο πιο δραστήριος μέχρι εκείνη την ώρα στο ματς Ντε Γκούζμαν πλάσαρε σωστά και έβαλε μπροστά στο σκορ τους Κρητικούς με το 1-0.

Πάντως στην επανάληψη, αντί ο ΟΦΗ να πιέσει και για δεύτερο γκολ, έχοντας παίκτη παραπάνω, ο Βόλος ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα και στο 51’ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από γύρισμα του Περέα στην περιοχή ο Δουβίκας δεν μπόρεσε από κοντά να τελειώσει τη φάση με τον Σωτηρίου να σώζει.

Ο ΟΦΗ στην πρώτη του ευκαιρία στην επανάληψη βρήκε δίχτυα στο 67’ με τον Σαρδινέρο, αλλά με τη συνδρομή του VAR το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Διαμαντή στο ξεκίνημα της φάσης.

Ωστόσο το ακριβώς αντίθετο έγινε στο 79ο λεπτό. Ο Νέιρα έβγαλε καταπληκτική μπαλιά στον Σαρδινέρο που πλάσαρε σωστά για το 2-0. Ο διαιτητής αρχικά άκουσε τον βοηθό που σήκωσε οσφάιντ, αλλά το VAR διόρθωσε το λάθος και μέτρησε το τέρμα του Ισπανού επιθετικού που κλείδωσε τη νίκη των Κρητικών.

Βέβαια στο 84’ μετά από σέντρα του Νίνη που είχε περάσει αλλαγή στο ματς, ο Δημόπουλος που είχε πατήσει περιοχή νίκησε τους πάντες στον αέρα και μείωσε σε 2-1.

Στο 87’ πάντως ο Σαρδινέρο ανατράπηκε στην περιοχή από τον Κολόμπο, ο Καραντώνης έδειξε πέναλτι και ο Νέιρα που ήταν εύστοχος έγραψε το 3-1 για τους Κρητικούς. Η κούραση λύγισε την ομάδα του Άνχελ Λόπεθ και έτσι στις καθυστερήσεις η ομάδα του Γιώργου Σίμου έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με τον Στάρτζεον να τελειώνει ιδανικά την αντεπίθεση της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.