Ads Top

Άρης - Αστέρας Τρίπολης 1-0


Καλύτερος και με ευκαιρίες, αλλά τη λύση στον αήττητο Άρη έδωσε ο Πασαλίδης που με αυτογκόλ (1-0) έστειλε τους Θεσσαλονικείς στους 16 βαθμούς της κορυφής!

Το πρώτο ημίχρονο στο «Κλ. Βικελίδης» ήταν φτωχό από φάσεις, με τους παίκτες του Αστέρα να επιδίδονται σε πολλά λάθη και να μην μπορούν να βρουν ρυθμό για αρκετή ώρα, αλλά και τους παίκτες του Άρη να αναζητούν χημείο και επικοινωνία με τον Μάνο, που ξεκίνησε για πρώτη φορά φέτος ως βασικός.

Όπως αποδείχτηκε, οι απόντες του Άρη λόγω κορωνοϊού ήταν οι δύο πρώτες επιλογές του Μάντζιου για τη θέση του τερματοφύλακα, Κουέστα και Μπουσέ, ο Μπερτόγλιο, ο Μαρτίνης και ο Μπαγκαλιάνης. Με τα δεδομένα αυτά, φανέλα βασικού πήρε ο Σιαμπάνης κάτω από την εστία, ο Μπεναλουάν στο κέντρο της άμυνας αλλά και ο Μαντσίνι, η πιο ασφαλής από τις παραπάνω εναλλακτικές, μιας και ο Αργνετινός έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής στα πόδια του. Ο Άρης δεν άλλαξε πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να μην αλλοιωθεί σημαντικά η αγωνιστική του ταυτότητα.
 
Οι «κιτρινόμαυροι» απείλησαν πρώτοι με φάση διαρκείας στο 14', όταν ο Μάνος αρχικά καθυστέρησε να τελειώσει τη φάση και ο Μαντσίνι έπειτα νικήθηκε από τον Παπαδόπουλο. Η απάντηση του Αστέρα ήρθε λίγο αργότερα, με καρφωτή κεφαλιά του Πασαλίδη σε στατική φάση και εντυπωσιακή απόκρουση του Σιαμπάνη. Η σημαντικότερη φάση του ημιχρόνου, ωστόσο, ήταν αυτή του 27ου λεπτού, όταν Φωτιάς και VAR δεν είδαν κάτι μεμπτό στην πτώση του Μπαράλες στην περιοχή του Άρη από μονομαχί με τον Μπεναλουάν, γεγονός που σήκωσε θύελλα διαμαρτυρίας από πλευράς Πελοποννησίων.

Μπαίνοντας στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης δεν άλλαξε πρόσωπα, άλλαξε όμως νοοτροπία. Οι γηπεδούχοι έγιναν πολύ επιθετικοί και πιεστικοί στις κινήσεις τους, δείχνοντας τους σοβαρούς σκοπούς τους για την κατάκτηση των τριών βαθμών. Σύντομα απέκτησαν ένα μικρό αλλά σημαντικό μομέντουμ και τελικά έφτασαν στο γκολ στο 55ο λεπτό, με αυτογκόλ του Πασαλίδη σε γύρισμα του Γκάμα από δεξιά.

Ο Ράσταβατς πέρασε σταδιακά στο παιχνίδι τους Γκόμεζ, Ορόσκο και Σίτο, αλλάζοντας όλη την επιθετική τριάδα πίσω από τον Μπαράλες, αλλά ο Αστέρας δε βρήκε ποτέ την απάντηση στο 1-0, αδυνατώντας να δημιουργήσει ακόμη και ευκαιρίες. Αντιθέτως, οι προωθήσεις των παικτών του Άρη, καθώς και οι αντεπιθέσεις των γηπεδούχων, έμοιαζαν περισσότερο επικίνδυνες, και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον δυναμισμό και τη διάθεση του πρωτοεμφανιζόμενου Σιανέ Σίλβα. Χαρακτηριστικές είναι οι δύο φάσεις που προέκυψαν για τον Πορτογάλο αλλά και οι δύο του Μάνου στο τελευταίο δεκάλεπτο.
 
Ο Μάντζιος έριξε στη μάχη και τον Κάτσε, φρεσκάροντας το κέντρο του τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά πως ο χρόνος θα κυλούσε ήρεμα ως τη λήξη του αγώνα.

Και θα ήταν πραγματικά εντελώς ήρεμος, αν δεν χρειαζόταν άλλη μια σπουδαία επέμβαση του Σιαμπάνη στις καθυστερήσεις, με την οποία ο Άρης κράτησε το «μηδέν» στην εστία του και πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Με τη νίκη αυτή, ο Άρης διατηρήθηκε στην πρώτη θέση της Super League, παραμένοντας αήττητος στο φετινό πρωτάθλημα.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.