Ads Top

Χρυσάφι στα ταμεία του ΠΑΟΚ μετά την πρόκριση επί της Μπενφίκα!


Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 τη Μπενφίκα στην Τούμπα, πέρασε στα playoffs του Champions League και έχει πλέον εξασφαλίσει μίνιμουμ 13 εκατ. ευρώ.
Ο ΠΑΟΚ πέτυχε τεράστια νίκη κόντρα στη Μπενφίκα το βράδυ της Τρίτης (15/9). Επικράτησε 2-1 και πέρασε στα playoffs του Champions League, όπου στις 23 και 29 Σεπτεμβρίου θα αντιμετωπίσει εντός και εκτός έδρας την Κράσνονταρ από τη Ρωσία.
Τεράστια επιτυχία για τον Δικέφαλο, διότι όχι μόνο απέκλεισε μια πανάκριβη ομάδα, αλλά ταυτόχρονα εξασφάλισε επιπλέον εκατομμύρια ευρώ, την ίδια ώρα που "μάχεται" με το financial fair play. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Μετά την πρόκριση σε βάρος της Μπεσίκτας, από τον β' προκριματικό στον γ', ο Δικέφαλος εξασφάλισε είσοδο στους ομίλους του Europa League. Ό,τι κι αν γινόταν δηλαδή με τη Μπενφίκα, η ευρωπαϊκή συνέχεια για φέτος ήταν δεδομένη.

Με εκείνη την πρόκριση, η ομάδα της Θεσσαλονίκης εξασφάλισε μίνιμουμ 8 εκατ. ευρώ. 2.920.000 ευρώ από την είσοδο στο Europa League, 2.777.130 ευρώ του αναλογούν από το coefficient payment για τους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης και περίπου 2.000.000 ευρώ από το market pool.

Τώρα, αν ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί από την Κράσνονταρ, θα βάλει στα ταμεία του άλλα 5.000.000 ευρώ. Τι θα γίνει αν αποκλείσει και τους Ρώσους; Τότε ξεχνάμε τα 8+5 εκατ. ευρώ και η είσοδος στους ομίλους του Champions League θα του αποφέρει περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ!

sport24.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.