Ads Top

Άλμπα – Ολυμπιακός 75-69


Προβλημάτισε ο Ολυμπιακός με την εικόνα του στο δεύτερο ημίχρονο. Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 14 πόντους στο ημίχρονο, έφτασαν ακόμα και στο συν 20, όμως η Άλμπα γύρισε την κατάσταση και επικράτησε 75-69.
Υπάρχει λόγος προβληματισμού για τον Ολυμπιακό, έξι μέρες πριν την πρεμιέρα του στην Ευρωλίγκα απέναντι στη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ;
Υπάρχει, κυρίως για το… νεκρό διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου. Εκεί που μπήκε με συν 14 απέναντι στην Άλμπα, αλλά έδωσαν το δικαίωμα στους Γερμανούς να γυρίσουν την κατάσταση και τελικά να επικρατήσουν με 75-69 στο τελευταίο φιλικό πριν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Υπάρχουν ελαφρυντικά για την εικόνα του Ολυμπιακού; Φυσικά. Έλειπαν οι δύο φυσικοί ηγέτες του. Ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης. Έλειπε και ο Χάρισον, ο οποίος θα αποτελέσει σταθερά στον φετινό Ολυμπιακό. Άρα την ερχόμενη Πέμπτη θα είναι διαφορετική η ομάδα του Μπαρτζώκα. Με την ελπίδα να μην είναι διαφορετικός ο Κώστας Σλούκας, που στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς ήταν καταπληκτικός πάνω στο παρκέ.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα στο πρώτο μέρος και με τον Σλούκα να δημιουργεί και τους ΜακΚίσικ και Χαραλαμποπουλο να εκτελούν προηγήθηκαν με 19-3 στο 8’ και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +14 (21-7).

Με τον ίδιο καλό ρυθμό συνέχισε και στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακό, που έφτασε έως και στο +19 (26-7) στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Με τον Βεζένκοφ να είναι ορεξάτος και την Άλμπα να σκοράρει μονάχα από τη γραμμή των βολών, οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούσαν διαφορά ασφαλείας (33-15 στο 15’) και έκλεισαν το ημίχρονο στο 38-24.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Ο Ολυμπιακός έβγαλε κούραση, έκανε πολλά και μαζεμένα λάθη, με την Άλμπα να αρχίζει να… πυροβολεί από την περιφέρεια και να φτάνει στο -7 (42-35), ενώ το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με τον Ολυμπιακό να είναι μπροστά με 52-44.

Η αμυντική νωθρότητα του Ολυμπιακού έδωσε το δικαίωμα στην Άλμπα να βρίσκει εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι, με τη διαφορά να μειώνεται ολοένα και περισσότερο (55-51). Ο Ολυμπιακός πήρε… ανάσα με τρίποντο του Παπανικολάου (58-51), αλλά η συνέχεια άνηκε στους Γερμανούς που γύρισαν το ματς και προηγήθηκαν με πέντε πόντους (63-58) τρία λεπτά πριν το φινάλε. Ο Σλούκας με τρίποντο μείωσε στον πόντο (65-64) αλλά η Άλμπα έβρισκε συνεχώς λύσεις από τα 6.75 με αποτέλεσμα να φτάσει στο τελικό 75-69.

Τα δεκάλεπτα: 7-21, 24-38, 44-52, 75-69
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.