Ads Top

Lockdown στη Θεσσαλονίκη μετά τον Δεκαπενταύγουστο αν δεν μειωθούν τα κρούσματα κορωνοϊού!


«Βόμβα» Χαρδαλιά για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη μετά τον Δεκαπενταύγουστο σε περίπτωση που δεν μειωθούν τα κρούσματα κορωνοϊού!
Πιθανό είναι το σενάριο να μπει η Θεσσαλονίκη σε καραντίνα μετά τον Δεκαπενταύγουστο αν συνεχιστεί η αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού!
Τις τελευταίες τρεις μέρες, να θυμίσουμε, στην πόλη έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 107 κρούσματα και σήμερα, ενώ έχει σημάνει συναγερμός, έγινε έκτακτη τηλεδιάσκεψη Χαρδαλιά- Τσιόδρα με Τζιτζικώστα-Ζέρβα.

Σε αυτή, λοιπόν, όπως αναφέρει το ethnos.gr, συζητήθηκε το ενδεχόμενο να τεθούν περιοριστικά μέτρα μετά τις 15 Αυγούστου, οπότε και επιστρέφουν οι περισσότεροι από τις διακοπές τους, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Τα μέτρα, μεταξύ άλλων, θα αφορούν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ σε επόμενο στάδιο και αν δεν τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση, θα ενεργοποιηθεί το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες.

Σύμφωνα, πάντως, με το μαθηματικό μοντέλο της Πολιτικής Προστασίας, το οποίο αναλύθηκε τόσο στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, όσο και στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, η πόλη τέλος Αυγούστου θα είναι ποσοστιαία μία από τις πιο επιβαρυμένες σε επιδημιολογικό φορτίο περιοχές της χώρας.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη εκφράστηκε από όλες τις πλευρές προβληματισμός για τον συνωστισμό που παρατηρείται στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Άμεση εντολή Ζέρβα για αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων για τον κορωνοϊό

Άμεσα, μετά την τηλεδιάσκεψη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, έδωσε εντολή για αυστηροποίηση όλων των πρωτοκόλλων για τον κορωνοϊό, αλλά και για ευλαβική τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή της διασποράς, καλώντας παράλληλα τους Αντιδημάρχους και τους Διευθυντές των δημοτικών υπηρεσιών να παραμείνουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Στο πλαίσιο της εντολής του δημάρχου για εντατικοποίηση των μέτρων πρόληψης, προγραμματίστηκε νέος κύκλος απολυμάνσεων στις εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται διάφορες δημοτικές υπηρεσίες.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.