Ads Top

Αυστηρά μέτρα από Χαρδαλιά: Μάσκες παντού, κλειστά τα μαγαζιά και στην Αττική!


Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα αυστηρά μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους και κλειστά μαγαζιά μετά τις 00:00 σε Αττική και Θεσσαλονίκη.
Νέα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως σημείωσε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων λαμβάνονται αυτά τα μέτρα επειδή παρατηρείται επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίό σε ορισμένες περιοχές.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε για ακόμη μία φορά την ανάγκη τήρησης των μέτρων. Απευθύνθηκε και πάλι στους νέους ζητώντας τους να προστατεύσουν όχι μόνο τον εαυτό τους αλλά και τους κοντινούς τους ανθρώπους.

Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν:

Ως τις 24 Αυγούστου όριο 50 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις

Απαγόρευση λειτουργίας εστίασης και διασκέδασης και στην Αττική έως τις 24 Αυγούστου από τα μεσάνυχτα έως τις 07:00 το πρωί

Το μέτρο της απαγόρευσης λειτουργίας εστίας και διασκέδασης ισχύει και για τις περιφερειακές ενότητες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης και στην Κω, στα νησιά του Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα

Σε Πάρο κι Αντίπαρο πιο ισχυρά μέτρα από αύριο 15/8 στις 06:00 έως 23 Αυγούστου. Κάθε είδους εκδήλωση ματαιώνεται, συνάθροιση έως 9 άτομα, τραπέζια στα εστιατόρια έως 4 άτομα ή 6 άτομα αν είναι συγγενείς α' βαθμού και μάσκες παντού.

Παράταση ως τις 24/8 των μέτρων στον Πόρο - Το κλείσιμο καταστημάτων πάει μεσάνυχτα αντί για 11.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε στρατόπεδα

Οσοι επιστρέφουν με άδειες σε γηροκομεία, δομές φιλοξενίας θα υποβάλλονται σε έλεγχο με πρωτοβουλία των εργοδοτών

Μέλη ομάδων αυξημένου κινδύνου, θα εργάζονται με τηλεργασία έως και 31 Αυγούστου με πρωτοβουλία του εργαζόμενου

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε ειδική αναφορά στον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου και κάλεσε τους πιστούς να αποφύγουν τον συγχωτισμό. Για ακόμη μία φορά έκανε αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός και δεν τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις. 
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.