Ads Top

Ολυμπιακός: Τελειώνει η υπομονή για Βεζένκοφ, στο κάδρο ο Χικς!


Εξαντλείται η υπομονή του Ολυμπιακού με τον Βεζένκοφ. Το περιβάλλον του παίκτη τον συγκρατεί. Μόνο αν το πάρει ο Σάσα πάνω του θα αλλάξει τα δεδομένα. Στις εναλλακτικές λύσεις ο Αϊζάια Χικς.
Το ενδεχόμενο ανανέωσης του συμβολαίου του Σάσα Βεζένκοφ με τον Ολυμπιακό δείχνει να παίρνει αρνητική τροπή. Το τελευταίο ραντεβού μεταξύ των δύο πλευρών έγινε σχεδόν πριν από 20 μέρες και ακόμη δεν υπάρχει απάντηση από τον αθλητή.

Η πλευρά του παίκτη εμφανίζεται συγκρατημένη, δείχνει να εξετάζει εναλλακτικές λύσεις και η ομάδα του Πειραιά δεν μπορεί να περιμένει και για... πολύ τον Βούλγαρο φόργουορντ.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν βλέπουν… σημάδια ζωής από το «στρατόπεδο» του αθλητή, υπάρχει μια απόσταση τις τελευταίες ημέρες και είναι στο τσακ από το να βάλουν τέλος στο θέμα και να ψάξουν άλλους μπασκετμπολίστες για τη θέση «4». Έχουν αρχίσει να δυσαρεστούνται και οι Πειραιώτες. Έκαναν επίσημη πρόταση στον Βεζένκοφ για νέο τριετές συμβόλαιο, με αποδοχές σχεδόν τις ίδιες που είχε (κοντά στις 500.000 ευρώ), αλλά απάντηση δεν έχουν πάρει.

Τον θέλει ο Μπαρτζώκας, αλλά...

Παράλληλα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας βγήκε και μίλησε δημοσίως, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του σε εκείνον: «Ο Βεζένκοφ βελτιώνεται κάθε χρόνο. Είναι ένας μοντέρνος φόργουορντ, ο οποίος μπορεί να σκοράρει τόσο έξω από τα 6,75 μέτρα όσο και κοντά στο καλάθι. Ξέρει πώς να παλεύει. Δουλεύει για να ελαττώσει τις αδυναμίες του και αυτό είναι πολύ θετικό για εκείνον. Είναι εξαιρετικός από την περιφέρεια, ενώ δουλεύει πολύ για να φτιάξει τη φυσική του κατάσταση και να γίνει ακόμη πιο δυνατός, ώστε να γίνει ένας απαραίτητος παίκτης για την Ευρωλίγκα. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι ξανά μαζί του. Θέλουμε να του ανανεώσουμε το συμβόλαιο, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τις διαπραγματεύσεις με τον μάνατζέρ του».

Ο Μπαρτζώκας έχει μιλήσει με τον Βεζένκοφ και του έχει ξεκαθαρίσει ότι τον υπολογίζει για να έχει ενεργό ρόλο στο ροτέισον, ως το «4άρι» πίσω από τον Γιώργο Πρίντεζη. Ήδη μάλιστα, από τη στιγμή που επέστρεψε στον Ολυμπιακό, ο Έλληνας κόουτς αύξησε τον χρόνο συμμετοχής του Βούλγαρου, δείχνοντάς του εμπράκτως μέσα στη σεζόν ότι πιστεύει σε εκείνον. Και ο ίδιος ο παίκτης στη συνέχεια εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει στην ομάδα του Πειραιά: «Είμαι πολύ καλά στον Ολυμπιακό. Η ομάδα έχει έναν κορμό έμπειρων παικτών, οι οποίοι με κάνουν να νιώθω σαν στο σπίτι μου. Θα μιλήσω με τον μάνατζέρ του για να δούμε για προτάσεις. Σίγουρα τα πηγαίνω πολύ καλά με τον Μπαρτζώκα και τη διοίκηση. Είμαι καλά στην Αθήνα».

Οι «Σειρήνες» που του... χαλάνε το μυαλό
Εύλογα, λοιπόν, κάποιος θα αναρωτηθεί «πού είναι το πρόβλημα;». Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο Σάσα Βεζένκοφ επηρεάζεται αρκετά από το οικογενειακό του περιβάλλον, βάζοντάς του... φρένο να συνεχίσει στον Ολυμπιακό με όχι καλύτερες απολαβές. Στην ίδια φιλοσοφία και ο ατζέντης του παίκτη, Νίκος Λώτσος, ο οποίος, όπως όλοι οι μάνατζερ, σε αυτές τις υποθέσεις δεν λειτουργεί συναισθηματικά αλλά καθαρά επαγγελματικά, κοιτώντας το καλύτερο για τον πελάτη του. Φημολογείται πως υπάρχουν για εκείνον καλύτερες προτάσεις από τη Ρωσία και την Τουρκία.

Ξεκάθαρη η θέση του Ολυμπιακού

O Oλυμπιακός όμως είναι ξεκάθαρος εδώ και μέρες και δεν πρόκειται να ανεβάσει την προσφορά του. Δεν θα μπει σε διαδικασία πλειστηριασμού. Στο παρελθόν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι υπήρξαν στιγμές που πλήρωσαν υπεραξίες, είτε για παίκτες που ήταν σούπερ σταρ είτε για αθλητές του βασικού κορμού που είχαν συνεισφορά στους τίτλους και στις επιτυχίες. Ο Σάσα Βεζένκοφ όμως ούτε είναι παίκτης πρώτης γραμμής ούτε και η παρουσία του έχει συνδυαστεί με κάποια διάκριση με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Είναι γεγονός ότι ο Βούλγαρος έδειξε φέτος σημάδια βελτίωσης και μπράβο του! Γι’ αυτό όμως και η ομάδα τού έκανε πρόταση ανανέωσης, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που έκανε. Γιατί αν επαναλάμβανε την όχι καλή πρώτη του σεζόν, τότε θα είχε μείνει ελεύθερος... Σε συνδυασμό και με την έξαρση του κορονοϊού, που έχει επηρεάσει τα μπάτζετ όλων των ομάδων, η προσφορά του Ολυμπιακού είναι εξαιρετική σύμφωνα με την ποιότητα και την προσφορά του παίκτη στην ομάδα.

Αίσθησή μας είναι ότι τα δεδομένα θα αλλάξουν προς το καλύτερο για τον Βεζένκοφ μόνο στο ενδεχόμενο που ο ίδιος πάρει την υπόθεση πάνω του! Αν θέλει να παραμείνει στον Ολυμπιακό, σε έναν κορυφαίο σύλλογο, με εξαιρετικό προπονητή, παίκτες-θρύλους της Ευρωλίγκας, αλλά και με ένα φιλόδοξο ρόστερ για επιστροφή στις επιτυχίες, θα πρέπει να αψηφήσει τις φωνές που του «χαλάνε» το μυαλό και να αποφασίσει για το μέλλον του άμεσα! Σε αντίθετη περίπτωση, η πόρτα για εκείνον στο μεγάλο λιμάνι θα... κλείσει.

Στο κάδρο ο Αϊζάια Χικς

Η περίπτωση του Άντονι Γκιλ είναι γεγονός ότι απασχόλησε τον Ολυμπιακό. Εξαιρετικός παίκτης, αλλά στην πορεία διαγράφηκε από την «ερυθρόλευκη» λίστα, καθώς το κασέ του είναι υψηλό, αγγίζοντας σχεδόν το 1.000.000 δολάρια. Οι Πειραιώτες όμως έχουν ήδη αρχίσει να εξετάζουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις για τη θέση «4», ενώ ας μην ξεχνάμε πως έχει ήδη ανακοινωθεί ο Γάλλος ψηλός Λιβιό Ζαν-Σαρλ.

Στο μεγάλο λιμάνι έχει μπει στο κάδρο για τη θέση και η περίπτωση του Αϊζάια Χικς. Πρόκειται για 26χρονο Αμερικανό πάουερ φόργουορντ, ο οποίος τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στη VTB League με την Άβτοντορ. Ο αθλητικός ψηλός μέτρησε 12,9 πόντους, με 53% στα δίποντα, 31% στα τρίποντα και 77% στις βολές, αλλά και 6,7 ριμπάουντ ανά αγώνα. Οι Πειραιώτες έχουν ήδη επικοινωνήσει μαζί του, με τον παίκτη να παρουσιάζεται «ζεστός» στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, σε αντίθεση με τον Βεζένκοφ, ο οποίος στην πράξη δείχνει να διατηρεί τις επιφυλάξεις του.

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.