Ads Top

Κινείται νομικά ο Ολυμπιακός για τη Ριζούπολη!


Ο Ολυμπιακός θα κινηθεί νομικά όσων ψήφισαν την Ριζούπολη για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.
Πιο συγκεκριμένα, όπως διαρρέεται , ο Ολυμπιακός θα κινηθεί νομικά κατά όποιου μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ ψήφισε τη Ριζούπολη ως έδρα διεξαγωγής του τελικού. Θα κινηθεί νομικά για δόλια επιλογή του γηπέδου, καθώς όπως αναφέρει ο Ολυμπιακός δεν έχει ελεγχθεί το γήπεδο της Ριζούπολης.

Επιπλέον, ο Ολυμπιακός αναφέρει πως ο Δημητρίου ψευδώς απάντησε ότι η Ριζούπολη έχει άδεια από την UEFA. Επίσης, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί νομικά και κατά της Ομοσπονδίας σε περίπτωση τραυματισμού ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια του τελικού.

Κατά τη διάρκεια της Εκτελεστικής Επιτροπής ο κ. Αγραφιώτης, από πλευράς Ολυμπιακού, ρώτησε με ποια κριτήρια επιλέχτηκε η Ριζούπολη από τη στιγμή που υπάρχουν τόσα διαθέσιμα γήπεδα στα οποία ήδη διεξάγονται αγώνες στην μετά κορωνοϊού εποχή. Και τα οποία είναι αδειοδοτημένα από την UEFA σε αντίθεση με τη Ριζούπολη.

Ο κ. Αγραφιώτης υπενθύμισε σε όλους πως το συγκεκριμένο γήπεδο το χρησιμοποιεί ομάδα της Superleague 2 και πως τελευταία φορά χρησιμοποιήθηκε από ομάδα της Superleague 1 τον περασμένο Οκτώβριο, όταν αγωνίστηκαν εκεί ο Παναθηναϊκός με την Ξάνθη.

Και εκεί ήρθε μια απάντηση που ξεπερνάει τη λογική. Για την ακρίβεια, δεν έχει την παραμικρή λογική ως προς την επιλογή. Η ΕΠΟ, μέσω του προέδρου της Επιτροπής διοργανώσεων, κ. Δημητρίου, παραδέχτηκε δίχως την παραμικρή ντροπή πως δεν έχει γίνει έλεγχος για την καταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου! Θέτοντας αυτόματα σε κίνδυνο τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο ορισμός της Ριζούπολης είναι τόσο επικίνδυνος, που ακόμα και ο πρόεδρος της ΕΠΟ στην ψηφοφορία ψήφισε παρών! Την επιλογή του συγκεκριμένου γηπέδου, μάλιστα, στηλίτευσε και ο Φούσεκ, ο οποίος είπε πως είναι απαράδεκτο να αποφασίζεται κατ’ αυτό τον τρόπο η έδρα του τελικού, λίγες μόνο μέρες πριν από τη διεξαγωγή του.

Ο κ. Αγραφιώτης ξεκαθάρισε πως με αυτές τις επιλογές προκύπτει ξεκάθαρα ότι η ΕΠΟ υποβαθμίζει με δόλιο τρόπο τον μοναδικό θεσμό που της έχει απομείνει και δη τον τελικό αυτού του θεσμού. Και πρόσθεσε πως με αυτό τον τρόπο στοιχειοθετείται η απιστία των μελών της εκτελεστικής επιτροπής που τη στήριξαν και έχουν οδηγήσει ήδη στην απομείωση των εσόδων από το Κύπελλο στο 50% σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Πλέον, μετά απ’ αυτή την επιλογή, η ΕΠΟ είναι η μοναδική υπεύθυνη για οτιδήποτε συμβεί τόσο εντός αγωνιστικού χώρου, με τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών, αλλά και εκτός αυτού, αφού η Ριζούπολη απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από τη φυσική έδρα της ΑΕΚ, που είναι η μία φιναλίστ. Και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως όλα θα κυλήσουν ομαλά. Με την ΕΠΟ να είναι σε θέση απολογούμενου για ακόμα μια φορά αν συμβεί το παραμικρό.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.