Ads Top

Μεγάλη χορηγία Αλαφούζου στον Ερασιτέχνη και πρώτο βήμα επιστροφής στη Λεωφόρο με την Κ19!


Δύο κινήσεις με σημαντικές προεκτάσεις από τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος αποφασίζει να ενισχύσει οικονομικά τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.
Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ κάνει άλλο ένα βήμα «επιστροφής» στον Παναθηναϊκό, με τρόπο που αγγίζει και συναισθηματικά αλλά και ουσιαστικά τον σύλλογο.
Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με τον νέο πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτη Μαλακατέ κι αφού άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η «μάνα του λόχου» για την επόμενη μέρα, αποφάσισε να δράσει. Πώς;

⁃ Συνεισφέροντας με προσωπική χορηγία ένα πολύ σημαντικό (εξαψήφιο) ποσό που κλείνει μέρος της τρύπας που υπάρχει στον προϋπολογισμό της σεζόν 2020-21.

⁃ Επινοικιάζοντας τη Λεωφόρο για λογαριασμό της ΠΑΕ, προκειμένου να αγωνίζεται εκεί σε πρώτη φάση η ομάδα Κ19 του Παναθηναϊκού. 

Ενδεχομένως αυτές μάλιστα να μην είναι οι μοναδικές κινήσεις του Αλαφούζου για την επόμενη μέρα που αφορά τον Ερασιτέχνη καθώς έδειξε μεγάλη διάθεση για περαιτέρω προσφορά.

Επί του παρόντος λοιπόν, υπάρχουν δυο δεδομένα. Μετά την αποχώρηση της διοίκησης Γιαννακόπουλου δημιουργήθηκε ένα gap που δεν ήταν εύκολο να καλυφθεί μόνο από την προσφορά των φιλάθλων. Το γεγονός όμως ότι ο σύλλογος είχε μπει σε επαγγελματικά πρότυπα και είχε τις βάσεις ανάπτυξης, σε συνδυασμό με τον καθοριστικό, σχεδόν μηδενισμό του χρέους, δημιούργησε καλύτερες συνθήκες και προυποθέσεις για την επόμενη ημέρα.

Η συσπείρωση από την πλευρά του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη ώστε μόνο μέσα στο πρώτο 15νθήμερο Ιουλίου, συγκεντρώθηκε από τις εγγραφές μελών ποσό άνω των 90.000€ δημιουργώντας μια απαραίτητη ρευστότητα.

Την ίδια στιγμή, η διοίκηση Μαλακατέ ξεκίνησε  τις επαφές με επιφανείς Παναθηναϊκούς με σημαντικά αποτελέσματα μέχρι τώρα.

Μια εξ αυτών, βρήκε ήδη «στόχο». Η προσωπική προσφορά του Γιάννη Αλαφούζου που θα οριστικοποιηθεί τα επόμενα 24ωρα σε ό,τι αφορά το ακριβές της ύψος, είναι τελείως ανεξάρτητη από τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ έναντι του Ερασιτέχνη που απορρέουν από το Νόμο. Εξάλλου τον τελευταίο χρόνο είχε υπάρξει μια ομαλή συνεργασία μεταξύ ΠΑΕ και Ερασιτέχνη σε ό,τι αφορά τα ποσοστά από τα εισιτήρια και τις εγγραφές μελών.

Εδώ λοιπόν προκύπτουν εξέχουσας σημασίας για τον σύλλογο, συμπεράσματα. Το βασικότερο όλων είναι η ολοκληρωτική αποκατάσταση στη σχέση Παναθηναϊκού ΑΟ και ΠΑΕ που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την ποδοσφαιρική ομάδα στη Λεωφόρο. Όχι άμεσα αλλά σχεδόν δεδομένα μακροπρόθεσμα είναι σίγουρο ότι θα ξαναδούμε την πρώτη ομάδα του τριφυλλιού στην ιστορική της έδρα. Ο δρόμος ανοίγει με την επιστροφή της Κ19 που τη νέα σεζόν θα χρησιμοποιεί μόνιμα το γήπεδο της Λεωφόρου ως έδρα ενώ θα πραγματοποιεί και 4 προπονήσεις την εβδομάδα.

Η Λεωφόρος μετά από μια μακρά περίοδο αδράνειας απαιτεί χρόνο για να γίνει όπως πρέπει ώστε να φιλοξενήσει αγώνες της Super League ενώ ταυτόχρονα υπάρχει και το μέγα ζήτημα του COVID 19 που θα έκανε δώρο-άδωρο την επιστροφή της ομάδας χωρίς τη δυνατότητα να φιλοξενήσει και κόσμο.

Η σχέση αυτή βέβαια χτίζεται ακόμα και δεν βασίζεται μόνο σε... συναισθήματα.

Για αυτόν τον λόγο ο Αλαφούζος θα κάνει μια προσωπική χορηγία στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Μια ακόμα ενέργεια που οδηγεί στην «επιστροφή» του στην Παναθηναϊκή πραγματικότητα, σε μια έμπρακτη προσπάθεια αποκατάστασης της διαταραγμένης σχέσης του με τον κόσμο μετά τη μαύρη διετία 2017-2019.

Και παράλληλα, αποτελεί μια κίνηση που έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τον Ερασιτέχνη που αναζητεί έσοδα για να βγει η σεζόν παρέχοντας ασφαλείς εγγυήσεις στους αθλητές αλλά και στους υπεύθυνους των τμημάτων για να δημιουργηθούν τμήματα που θα σταθούν ανταγωνιστικά.

Με τα νέα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους οι επιτελείς του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού θα επιχειρήσουν να διατηρήσουν τον κορμό της ομάδας που στέφθηκε πρωταθλήτρια στο βόλεϊ προ ημερών. Ασφαλώς και το πρόβλημα δεν λύνεται από τη μια μέρα στην άλλη, ωστόσο μέσα από μια δύσκολη κατάσταση, ο βαθμός συσπείρωσης και ανταπόκρισης μέχρι τώρα είναι τόσο εντυπωσιακός που ακόμα και οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη δηλώνουν ξαφνιασμένοι και εντυπωσιασμένοι.

Ο δρόμος βέβαια είναι ακόμα μακρύς αλλά η πρώτη μάχη έχει κερδηθεί...
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.