Ads Top

«Στο top10 στην Αμερική αυτός που παίρνει ο Ολυμπιακός - Έχει 40% τρίποντο»


Ποια είναι η διαφορά του με τον Τζίμερ Φριντέτ και πώς μπορεί να παίξει μαζί με Σλούκα-Τζένκινς.
Ο Ολυμπιακός έχει κλείσει έναν παίκτη που δεδομένα μπορεί να τον ανεβάσει επίπεδο. Τουλάχιστον όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι.
Βαθύς γνώστης τής καριέρας του Χάρισον, ο καλός συνάδελφος ανέλυσε τα στοιχεία του παιχνιδιού του, αλλά και τι έχει κάνει από την εποχή που ήταν ακόμα στο highscool.

Αναφέρθηκε στον ρόλο που θα έχει στον Ολυμπιακό, σε ποια πιθανά σχήματα μπορεί να δώσει βοήθειες, ενώ έκανε και σύγκριση σε σχέση με τον Τζίμερ Φριντέτ.

"Το λάθος που στοίχισε στην καριέρα του - Σουτάρει τρίποντα στο 40% - Υστερεί στην άμυνα"

"Ξεκίνησε στο highschool και ήταν μεγάλο όνομα, στο top10 των ονομάτων στην Αμερική, ακόμα και για ΝΒΑ. Ακόμα κι όταν πήγε κολλέγιο ήταν στο Κεντάκι που είναι από τα καλύτερα προγράμματα. Στο Κεντάκι έτυχε σε καλή χρονιά, ήταν βασικός στη θέση 2 και αλλαγή του ο Ντέιβιντ Μπούκερ, των Σανς. Ήταν γεμάτη ομάδα και παρόλα αυτά είχε καλό ρόλο, καλούς αριθμούς, αλλά έκανε ένα λάθος που του κόστισε στην καριέρα που θα μπορούσε να κάνει. Έφυγε στα 2 χρόνια από το Κολέγιο, χωρίς όμως να επιλεχθεί στο ντραφτ του ΝΒΑ.

Προσπάθησε για να βρει συμβόλαιο, έπαιξε κάποια ματς σε Σάρλοτ και Μάβερικς αλλά έβρισκε μικρά συμβόλαια. Από το 2018 βρίσκεται στη Γαλατά. Και τις δύο χρονιές ήταν πολύ καλός, από από τους βασικούς που έβρισκε σκορ η Γαλατά. Σούταρε κοντά στα 40% στο τρίποντο, γενικά έχει πολύ καλή επαφή με το καλάθι, ξέρει να το βάζει, μπορεί να σκοράρει, μπορεί να πάρει την μπάλα στην περιφέρεια, θα έχει τις ευκαιρίες του στον Ολυμπιακό", ανέφερε στην αρχική του δήλωση στο sportdog ο Σ. Μαρολαχάκης και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Δεν είναι ότι θα παιξει για να πάρει την μπάλα, να περάσει και να κάνει κάρφωμα, αλλά είναι καλός επιθετικός. Υστερεί στην άμυνα επειδή δεν είναι εγκεφαλικά συγκεντρωμένος στις αλλαγές που μπορεί να γίνουν κ.λπ., αλλά έχει κορμί και όρεξη για να παίξει". 

"Δεν έχει την επαφή του Φριντέτ με το καλάθι - Ερωτηματικό στον Ολυμπιακό το..."

Ο παίκτης που παρουσιάζεις θυμίζει σε έναν βαθμό τον Φριντέτ.

"Δεν έχει τόσο καλή επαφή όσο ο Φριντέτ, που ακροβολιζόνταν και είχε καλή επαφή με το καλάθι. Μπορεί να παίξει καλύτερη άμυνα από τον Φριντέτ και είναι  πιο έτοιμος από τον Φριντέτ για την Ευρώπη, παίζει στη 2 και στη θέση 3, όχι στη θέση 1. Δεν είναι καλός δημιουργός, ο Φριντέτ είναι καλύτερος δημιουργός, επίσης δεν θα βγάλει πολλές ασίστ. Δεν το έχει πολύ με την ντρίπλα, αλλά με τα γκαρντ που έχει ο Ολυμπιακός, υπάρχει ένα θέμα".

Τι εννοείς;

"Με τον Σλούκα και τον Τζένκινς έτσι κι αλλιώς δεν προορίζεται για να έχει την μπάλα στα χέρια του. Ο Χάρισον όμως ήταν καλός όταν είχε χρόνο και προσπάθειες, πολλά σουτ. Στον Ολυμπιακό δεν θα είναι ο παίκτης με τις περισσότερες προσπάθειες. Αυτό είναι το ερωτηματικό για εμένα. Λογικά θα έρχεται από τον πάγκο για να δίνει σκορ στον Ολυμπιακό". 

"Mε Τζένκινς και Σλούκα στην ίδια 5άδα - Έχει ταλέντο - Τι δεν ανέπτυξε"

Μπορεί να βρει ρόλο στη βασική 5άδα του Ολυμπιακού;

"Μιλάμε για Ευρωλίγκα, άρα διοργάνωση με πολλά παιχνίδια, που είναι ανταγωνιστική, δεν είναι οι ομάδες που με δύο παίκτες είναι καλυμμένες. Ο Μπαρτζώκας θέλει να έχει λύσεις στην περιφέρεια, θα υπάρχουν σχήματα με τον Χάρισον στη θέση 3, με τον Τζένκινς και τον Σλούκα στην ίδια 5άδα. Ανάλογα βέβαια και με τον αντίπαλο. Στην επίθεση θα τα καταφέρει, στην άμυνα είναι ένα ζήτημα τι μπορεί να καταφέρει. Πάντως είναι καλή λύση, είναι πιο καλό όνομα από τον Μακ Κίσικ, είναι πιο καλός σουτέρ. Δεν θα κάνει τα καρφώματα του Μακ Κίσικ, αλλά είναι περισσότερο σκόρερ".

Τι τελευταίο θέλεις να συμπληρώσεις για την περίπτωσή του;

'Ήταν από τα πιο hot ονόματα του Γιούρο Καπ. Ο Χάρισον θα μπορούσε από πέρσι να είχε πάει σε ομάδα Ευρωλίγκα, είχε δείξει πράγματα από πέρσι για το βήμα παραπάνω θα μπορούσε να είχε γίνει. Αυτό που βλέπουμε από τον Χάρισον είναι ότι δεν βελτιώνεται πολύ, έχει ταλέντο και στηρίζεται σε αυτό, δεν έχει αναπτύξει άλλα πράγματα. Αν τα είχε αναπτύξει θεωρώ ότι θα είχε βρει ρόλο στο ΝΒΑ". 
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.