Ads Top

Παναθηναϊκός: Το «μένω με τα ίδια» του Ινσούα και η... πράσινη άρνηση!


Ο Εμάνουελ Ινσούα έχει ρίξει τις απαιτήσεις του για νέο συμβόλαιο σε φυσιολογικά επίπεδα, ωστόσο, η άποψη του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζου,  έκαναν τον Παναθηναϊκό να μην επανέλθει ποτέ στο τραπέζι των συζητήσεων με τον Αργεντινό μπακ.
Η Superleague επέστρεψε με κορυφαίες αποδόσεις και ειδικά στοιχήματα
Δίχως αμφιβολία, ο Εμάνουελ Ινσούα αποτελεί έναν από τους καλύτερους παίκτες αυτού του Παναθηναϊκού, διαθέτει ηγετικά χαρακτηριστικά και είναι αγαπητός, έχει ιδιαίτερο δέσιμο με τους οπαδούς του συλλόγου. Οι συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του Αργεντινού μπακ, έδειχναν εξαρχής πως θα ήταν απίθανο να καταλήξουν σε συμφωνία. Πριν ξεσπάσει η πανδημία του Κορονοϊού, η πλευρά του «Πότσο» ζητούσε ένα ποσό που άγγιζε τις 700.000 ευρώ ετησίως! Η φημολογούμενη πρόταση και το προφορικό ενδιαφέρον από την Αλ Ουάχντα εκτόξευσαν σε δυσθεώρητα επίπεδα τις απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή.  Χρήματα που το «τριφύλλι» δεν μπορούσε και δεν έπρεπε-ορθώς- να τα δώσει σε κανέναν, όχι σε έναν αριστερό μπακ, με βάση τα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν στην ομάδα.

Με την επιστροφή στην κανονικότητα και ενώ τα δεδομένα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο άλλαξαν μετά το lockdown, ο Ινσούα εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει με ένα συμβόλαιο που να μπορεί να αντέξει η ομάδα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είπε πρόσφατα στους ανθρώπους του «τριφυλλιού» πως «μένω με τα ίδια χρήματα», με ένα ποσό, δηλαδή,  κοντά στις 350.000 μαζί με τα μπόνους. Συμβόλαιο που βάσει των νέων δεδομένων σε φορολογία και διάθεσης του ιδιοκτήτη για αυξημένο μπάτζετ,  κρίνεται κανονικό.

Η στάση του Παναθηναϊκού, όμως, απέναντι στον Ινσούα δεν ήταν ποτέ ξανά η ίδια. Και από μία άποψη δεν μπορούσε να εξηγηθεί το πώς ο σύλλογος δεν άνοιξε εκ νέου τον διάλογο με την πλευρά του Αργεντινού μπακ, από την στιγμή που οι απαιτήσεις του εκλογικεύτηκαν και ήρθαν στα «πράσινα» μέτρα. Για αυτό ο παίκτης είναι έξαλλος τις τελευταίες δύο εβδομάδες και αποκλείστηκε από την αποστολή για το ντέρμπι.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντικό ρόλο στο «πάγωμα» κάθε συζήτησης για ανανέωση έχει παίξει η άποψη του Γιάννη Αλαφούζου. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ που είναι πιο ενεργός από ποτέ στο ποδοσφαιρικό κομμάτι και έχει άριστη συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή, Τσάβι Ρόκα. Αν και αρχικά ο Αλαφούζος ήταν πολύ «ζεστός» ακόμη και στο να κάνει ακόμη και υπέρβαση(όπως προέκυπτε από το πρόσφατα διευρυμένο μιντιακό του περιβάλλον) στην συνέχεια δεν ήθελε την παραμονή του παίκτη. Ένας από τους λόγους ήταν και οι φημολογούμενες επαφές του «Πότσο» με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Ο ποδοσφαιριστής, πάντως, έκανε ξεκάθαρο πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία ομάδα πέρα από τον Παναθηναϊκό.  Δεν υπάρχει λόγος να μην γίνει πιστευτή η αναφορά του. Από την άλλη, όμως, ο αδελφός του και εκπρόσωπός του, Μαξιμιλιάνο, δεδομένα τον έχει προτείνει στις υπόλοιπες μεγάλες ελληνικές ομάδες. «Μύλος».

Συμπερασματικά, το «διαζύγιο» ανάμεσα στις δύο πλευρές μοιάζει οριστικό, σε έναν δρόμο που δεν έχει επιστροφή. Με τα δεδομένα προ Κορονοϊού, ο Παναθηναϊκός δεν είχε επιλογή. Θα ήταν ποδοσφαιρικά «εγκληματικό» να δώσει 700.000 ή 600.000 ευρώ συμβόλαιο στον Ινσούα. Με τις συνθήκες, όμως, που έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, το «τριφύλλι» χάνει(ακόμη) έναν βασικό του ποδοσφαιριστή, τον οποίο θα μπορούσε να κρατήσει χωρίς να ξεφύγει οικονομικά…
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.