Ads Top

Μαρτίνς: Ο... Μπάγεβιτς του Μαρινάκη!


Γιατί το αφεντικό των Πειραιωτών έδωσε... λευκή επιταγή στον Μαρτίνς - Γράφει ιστορία στον Ολυμπιακό ο Πορτογάλος προπονητής!
Το προηγούμενο διάστημα τα μηνύματα που περνούσαν στον Τύπο οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι η υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του Πέδρο Μαρτίνς θα είχε αίσιο τέλος.
Αυτό επιβεβαιώθηκε με την επέκταση της παραμονής του Πορτογάλου τεχνικού στον πάγκο του Ολυμπιακού μέχρι το 2022.

Ο 49χρονος τεχνικός όμως πέτυχε κάτι εκπληκτικό! Εν μέσω πανδημίας, όταν τα δεδομένα δείχνουν ότι στο ποδόσφαιρο παγκοσμίως θα πέσει ισχυρό ψαλίδι στα μπάτζετ και αμοιβές, ο προπονητής του Ολυμπιακού κατάφερε και πήρε καινούργιο συμβόλαιο με πολλαπλάσιες αποδοχές (το ρεπορτάζ αναφέρει περί τις 900.000 ευρώ) και μπόνους σε σχέση με το προηγούμενο! Μάλιστα η ομάδα του Πειραιά έθεσε υψηλή ρήτρα αποδέσμευσης στον τεχνικό της.

Αυτά τα στοιχεία οδηγούν σε ορισμένα συμπεράσματα. Πρώτον ότι ο Ολυμπιακός δείχνει τη δύναμή του σε μία εποχή που όλα φαίνονται αβέβαια. Δεύτερον, η ομάδα του μεγάλου λιμανιού της χώρας στέλνει ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως όποιος δουλεύει, όπως ο Μαρτίνς ανταμείβεται. Τρίτον οι Ερυθρόλευκοι αποδεικνύουν ότι θέλουν να αποδώσουν στον προπονητή συμβολικό χαρακτήρα. Φαίνεται ξεκάθαρα η επιθυμία του Βαγγέλη Μαρινάκη να χτίσει στη δική του θητεία στον Ολυμπιακό έναν νέο Μπάγεβιτς και Βαλβέρδε.

Πώς όμως φτάσαμε στο σημείο ο Μαρτίνς να απολαμβάνει αυτό το συμβόλαιο στον Ολυμπιακό; Ποια ήταν τα στοιχεία της επαγγελματικότητάς του που δεδομένα έψησαν τους Πειραιώτες.

Ο ίδιος έδωσε μερικά στοιχεία μιλώντας πρόσφατα στην εφημερίδα A' Bola. Όταν ερωτήθηκε για το διάστημα της καραντίνας, εκείνος είπε: «Δεν ήθελα να φύγω στην αρχή της καραντίνας χωρίς να έχω φτιάξει τα πάντα για την ομάδα. Έτσι έμεινα στην Ελλάδα μέχρι που έκλεισαν και τα αεροδρόμια. Μετά η ομάδα έδωσε άδεια διακοπών σε όλους, αλλά αποφασίσαμε να μείνω γιατί ήμουν σε διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο για το νέο συμβόλαιο. Έτσι δεν πήγα στην Πορτογαλία. Πέρασα τις μέρες μου μέσα στο σπίτι και μιλώντας με την οικογένειά μου και με χρήση της τεχνολογίας. Προσπάθησα να κάνω βόλτες τις βραδινές ώρες και δεν ήταν κανείς στον δρόμο. Παρακολούθησα ταινίες και διάβασα βιβλία».

Τα λόγια αυτά του Μαρτίνς δείχνουν αφοσίωση, η οποία είναι ένας παράγοντας σημαντικός που δεν περνάει απαρατήρητος. Η οικογένεια του Ολυμπιακού (αλλά και άλλες ομάδες) έχει παραδείγματα προπονητών στο παρελθόν που δεν έδειξαν αυτό το στοιχείο που διέπει την επαγγελματικότητα.

Όσο δουλευταράς όμως και να είναι ένας προπονητής πάντα θα κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Ο Μαρτίνς όχι μόνο έδειξε αποτέλεσμα, με τις δηλώσεις του έδειχνε σιγουριά για το έργο του. Αυτό το ποδοσφαιρικό θράσος του Μαρτίνς “έφτιαξε” τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και τον ηγέτη της ομάδας.

Ο ίδιος ο Μαρτίνς επεσήμανε στην ίδια συνέντευξη το μέγεθος των φετινών του επιτυχιών του Ολυμπιακού. «Αυτή η ομάδα έχει κάνει πολλά καλά ματς. Σπουδαία ματς στην Ευρώπη. Πέρσι αποκλείσαμε τη Μίλαν και φέτος την 'Αρσεναλ. Προκριθήκαμε στο Champions League απέναντι στην Μπασακσεχίρ που απέκλεισε τη Σπόρτινγκ. Είχαμε την Κράσνονταρ η οποία απέκλεισε την Πόρτο, αλλά και τη Βικτόρια Πλζεν. Ήταν δύσκολοι αντίπαλοι και καταφέραμε να φτάσουμε στους ομίλους. Εκεί κάναμε δύο καλά ματς με την Τότεναμ, με την Μπάγερν στην έδρα μας. Οι βαθμοί που είχαμε στο τέλος δεν ήταν ανάλογοι του επιπέδου και των εμφανίσεων που κάναμε. Περάσαμε έτσι στο Europa League όπου με την 'Αρσεναλ είχαμε και την τύχη με το μέρος μας. Είναι όμως ένα από τα υπέροχα ματς που θα μείνει στην ιστορία του συλλόγου...», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του.

Θέλετε και άλλες επιτεύξεις; Ο Ολυμπιακός με τον Μαρτίνς στον πάγκο δεν έκανε την παραμικρή γκέλα στο Καραϊσκάκη σε αγώνα ελληνικού πρωταθλήματος! Δεν έχασε ούτε ένα βαθμό εντός έδρας, κερδίζοντας και τα 22 παιχνίδια του με Ατρόμητο (δύο), Άρη (δύο), Πανιώνιο (δύο), Λαμία (δύο), Παναιτωλικό (δύο), Λάρισα (δύο), Αστέρα Τρίπολης (δύο), Ξάνθη (δύο), ΟΦΗ (δύο), ΠΑΣ (ένα), Λεβαδειακό (ένα), Απόλλωνα (ένα), Βόλο (ένα).

Σε 14 ευρωπαϊκά παιχνίδια του στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός ηττήθηκε μόνο από τη Μπάγερν (2-3) και την Άρσεναλ (0-1). Σε ντέρμπι στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός έχει ηττηθεί μόνο από τον ΠΑΟΚ (0-1 πέρσι). Με Μαρτίνς στον πάγκο συν τοις άλλοις, ο Ολυμπιακός δεν έχασε παιχνίδι με διαφορά μεγαλύτερη των δύο γκολ, ακόμη κι εκτός έδρας (0-2 από Μπάγερν, 1-3 από Μίλαν και ΠΑΟΚ, 2-4 από Τότεναμ).

Το σημαντικότερο το αφήσαμε για το τέλος! Ο Ολυμπιακός έχει οικονομικά οφέλη από τη δουλειά του Μαρτίνς. Με τον Πορτογάλο στον πάγκο πέρσι είχε έσοδα της τάξης των 13 εκατ. ευρώ από την παρουσία του στα Κύπελλα Ευρώπης και φέτος θα έχει αρκετά πάνω από 40 εκ. ευρώ.

Οπότε ήταν φυσιολογικό ο Ολυμπιακός να τον κρατήσει και με τα δύο χέρια στο λιμάνι!
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.