Ads Top

Μήτρογλου ή Χασάν; Το «δίλημμα» της επίθεσης του Ολυμπιακού…


Τι ισχύει με τον Μήτρογλου και τον Ολυμπιακό, αλλά και πού βρίσκονται οι επαφές των Πειραιωτών με την Μπράγκα για τον Χασάν.
Ο Κώστας Μήτρογλου είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση ποδοσφαιριστή. Ενας από τους παίκτες που αγαπήθηκαν από τους οπαδούς των Πειραιωτών. Ενας παίκτης γεννημένος να σκοράρει. Γεννημένος σέντερ φορ. Όχι πάντα με τη σωστή νοοτροπία, σε σημείο ίσως και να αδίκησε το σπάνιο χάρισμά του. Αλλά ακόμη κι έτσι, αποτελεί τον πιο ακριβό παίκτη στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με τις συνολικές μεταγραφές του να ξεπερνούν τα 30.000.000 ευρώ.

Όπως η συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών που αποχωρούν από τον Ολυμπιακό, έτσι και ο «πιστολέρο» έχει στο μυαλό του την επιστροφή στον Πειραιά. Και μόνο αυτή. Πριν αναλύσουμε την υπόθεση, έχει σημασία να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα αναφορικά με τις προθέσεις και τις σκέψεις του. Επειδή πολλοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν αυτό το διάστημα ότι στόχος του Μήτρογλου είναι να συνεχίσει στην Κίνα, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και γενικώς εκεί όπου υπάρχει το «εύκολο χρήμα». Χώρες που τον κυνηγούν εδώ και πολλά χρόνια.

Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα; Όχι, δεν είναι. Για την ακρίβεια, είναι εντελώς αντίθετα. Ο Μήτρογλου έχει βγάλει πολλά λεφτά στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Από τον Ιανουάριο του 2013, όταν παραχωρήθηκε στη Φούλαμ με 15.000.000 ευρώ, έως σήμερα, έχει ξεπεράσει σε συνολικές αποδοχές τα 15.000.000 ευρώ. Παράλληλα, έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο με τη Μαρσέιγ, στον οποίο προβλέπεται αμοιβή επιπλέον 2.500.000 καθαρά.

Με λίγα λόγια, ο Μήτρογλου είναι «χορτασμένος» οικονομικά. Και δεν έχει καμία διάθεση να μετακομίσει σε… εξωτερικές περιοχές του πλανήτη. Αυτό λέει και το έχει κάνει πράξη όλα αυτά τα χρόνια, που μπορούσε άνετα να πει το «ναι» και να έχει βγάλει σχεδόν διπλάσια χρήματα από ό,τι έως σήμερα. Δεν θέλει να πάει κάπου όπου δεν θα είναι προτεραιότητα το ποδόσφαιρο. Θέλει να πάει κάπου όπου θα περνάει καλά, θα γουστάρει, θα τον αγαπούν και θα τους αγαπάει. Θέλει να γυρίσει στον Ολυμπιακό. Και αυτό είναι κάτι που δύσκολα δεν θα συμβεί, είτε φέτος είτε… σύντομα.

Ολα τα παραπάνω δεν είναι εκτιμήσεις. Είναι δεδομένα. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη θετική διάθεση (σε όλα τα επίπεδα) του 32χρονου, πλέον, «πιστολέρο» να γυρίσει στο «σπίτι του». Στην ομάδα που τον ανέδειξε, που τον βοήθησε να γίνει ένας από τους καλύτερους φορ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τι κάνει ο Ολυμπιακός; Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι αμετακίνητος. Και αυτό δεν αλλάζει. Αλλά ο Ολυμπιακός θέλει να διατηρήσει στο ρόστερ του και τον Αχμέντ Χασάν. Ο Πέδρο Μαρτίνς πιστεύει στον Αιγύπτιο και θεωρεί ότι πρέπει να αποκτηθεί. Για αυτό οι συζητήσεις με την Μπράγκα συνεχίζονται. Χωρίς να υπάρχει θετική εξέλιξη προς το παρόν, αλλά συνεχίζονται. Εάν ο Χασάν μείνει, η επιστροφή του Μήτρογλου είναι σχεδόν απίθανη. Εάν ο Χασάν μείνει… στην Μπράγκα, ο Μήτρογλου θα είναι ο πρώτος παίκτης στον οποίο θα στραφεί ο Ολυμπιακός.

Δεν είναι μυστικό ότι Μήτρογλου και Ολυμπιακός διατηρούν άριστες σχέσεις. Και το περιβάλλον Μήτρογλου. Και εάν προκύψει θέμα γάμου, η συνεννόηση θα είναι εύκολη. Και θα περιλαμβάνει όλα τα δεδομένα που αναλύσαμε παραπάνω. Με την αποχώρηση του Κώστα από τη Μαρσέιγ να αποτελεί ένα σοβαρό ζήτημα, καθώς οι Μασσαλοί θέλουν να τον αφήσουν να φύγει χωρίς χρήματα και η πλευρά του παίκτη θέλει να χωριστεί στη μέση το καρπούζι. Με ένα deal που θα τους συμφέρει όλους.

Επαναλαμβάνουμε. Αυτή τη στιγμή βασικός στόχος είναι η παραμονή του Χασάν. Μια παραμονή, ωστόσο, που δεν μπορεί να απέχει από τη σκληρή πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Ούτε μπορεί να γίνει με δεδομένα προ κορωνοϊού, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις απαιτήσεις της Μπράγκα. Με τους Πορτογάλους να εμφανίζονται ανένδοτοι για έναν ποδοσφαιριστή που ουσιαστικά δεν υπολόγιζαν πριν τον επαναφέρει «στη ζωή» ο Ολυμπιακός!

Αντί επιλόγου: Είναι σαφές πως ο Μήτρογλου δεν έχει θέλξει με την παρουσία του την τελευταία διετία. Αλλά είναι σέντερ φορ από τους λίγους, ακόμη και στα 32 του.  Τα 227 γκολ (και 37 ασίστ) σε 475 παιχνίδια σε όλη την καριέρα του, είναι αριθμοί που προκαλούν δέος και δείχνουν την ποιότητα και την εκτελεστική του δεινότητα. Από την άλλη, ο Χασάν είναι πιο νέος, επίσης ταιριάζει στον Ολυμπιακό, καθώς στον Πειραιά (και υπό τις οδηγίες του Μαρτίνς) έχει κάνει τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του και δείχνει να «κολλάει» καλύτερα με τον Ελ Αραμπί. Η επιλογή είναι δύσκολη. Αλλά όποιος κι αν αποκτηθεί, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός θα έχει ένα εξαιρετικό δίδυμο επιθετικών.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.