Ads Top

Μένει στον Ολυμπιακό ο νεαρός άσος με εντολή Μαρινάκη!


Το πλάνο προβλέπει παραμονή για ένα χρόνο ακόμη. Ποιος αποχωρεί στη θέση του.
Το όνομά του φιγουράρει σχεδόν καθημερινά σε διάφορα σενάρια αποχώρησης, ωστόσο στον Ολυμπιακό δεν σκοπεύουν να τον παραχωρήσουν αυτό το καλοκαίρι.
Ο ντόρος για τον Ουσεϊνου Μπα μπορεί να κόπασε τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν σταμάτησε. Από την στιγμή που ο Σενεγαλέζος στόπερ του Ολυμπιακού πάτησε το πόδι του στην ενδεκάδα των «ερυθρόλευκων» η πρόοδος του είναι εντυπωσιακή. Και αποτυπώνεται, απεικονίζεται από τα δημοσιεύματα που τον φέρνουν στο στόχαστρο μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων.

Ανεξαρτήτως της βασιμότητάς τους, είναι ενδεικτικά της εξέλιξης του 24χρονου κεντρικού αμυντικού και σε ποιο επίπεδο – μεταγραφικά πάντα… - παίζει… μπάλα. Και φυσικά στο τι μπορεί να προσδοκά ο Ολυμπιακός σε ενδεχόμενη πώληση του. Μια εικόνα έδωσε πρόσφατο δημοσίευμα στην Αγγλία, που έφερε τον Μπα στο top-3 των υποψηφίων μεταγραφικών στόχων για τη θέση του στόπερ στην Αρσεναλ, τονίζοντας πως οι «κανονιέρηδες» θα πρέπει να δαπανήσουν ένα ποσό που αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ για τον Μπα.

Στον «σκύλο» έχουμε αναπτύξει αρκετές φορές το πλαίσιο της σκέψης του Ολυμπιακού για τον Σενεγαλέζο, ευκαιρία είναι να το… επαναλάβουμε. Δεν υπάρχει κατ’ αρχάς καμία πρόθεση για άμεση παραχώρηση του. Προτεραιότητα έχει για πώληση ο Σισέ προκειμένου ο συμπατριώτης του να βρει άπλετο χώρο στην ενδεκάδα και έτσι να μεγιστοποιήσει την αξία του.

Και έτσι, λογικά με καλύτερες συνθήκες (και λόγω τερματισμού της πανδημίας) και με περισσότερη εμπειρία (μην ξεχνάμε πως μιλάμε ουσιαστικά για έναν επαγγελματία… τριών μηνών σε αυτό το επίπεδο) να γίνει η πώληση του Μπα το καλοκαίρι του ’21.

Φυσικά, κανείς στον Ολυμπιακό δεν προκαταβάλει το παρόν. Αν έρθει μια πρόταση που καλύπτει τα «θέλω» του συλλόγου, εννοείται πως θα το συζητήσουν. Ωστόσο, η πώληση τώρα του Μπα δεν είναι σε καμία περίπτωση προτεραιότητα, γι’ αυτό και δεν υπάρχει ορισμένη τιμή για την παραχώρηση του. Πόσο μάλλον να αξιώνουν οι «ερυθρόλευκοι» 20 εκατ. ευρώ. Εδώ, αυτήν την τιμή δεν μπορεί να την πιάσει ο σαφώς πιο «παιγμένος» Σεμέδο θα την πιάσει ο Μπα των τριών μηνών μπάλας;

Και αυτονόητο είναι πως όσο και καλή εντύπωση να έχει δημιουργήσει στο διεθνές στερέωμα, όλες οι ομάδες που τον παρακολουθούν δεν θα μπουν καν σε διαδικασία να προσφέρουν τέτοια ποσά. Ούτε για αστείο δεν λέγεται κάτι τέτοιο. Οι περισσότερες, αν όχι όλες, βρίσκονται σε φάση περαιτέρω scouting του Μπα, κάτι απολύτως λογικό βάσει της επαγγελματικής του εμπειρίας.

Μοιραία λοιπόν, τα πάντα συνηγορούν πως ο Μπα, αυτό το καλοκαίρι, ανεξαρτήτως του τι γράφεται και κυκλοφορεί, δεν φεύγει από τον Ολυμπιακό.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.