Ads Top

Εως και 9 εκατ. ευρώ η οικονομική ζημιά εάν γίνουν αγώνες χωρίς θεατές!


Μόνο από εισιτήρια διαρκείας και κανονικά εισιτήρια, ο Ολυμπιακός χάνει έως και 9.000.000 €. Η πρόταση του ΟΦΗ για το 20% που μπορεί να μειώσει το πρόβλημα και η νέα δύσκολη πραγματικότητα.
Το ποδόσφαιρο αλλάζει λόγω του κορωνοϊού και οι ομάδες ετοιμάζονται για μια πολύ δύσκολη, ζοφερή πραγματικότητα.

Μια πραγματικότητα που επιφέρει οικονομικό μαρασμό στις περισσότερες ομάδες και τεράστια οικονομικά κενά στους προϋπολογισμούς όλων των ομάδων. Με τον Ολυμπιακό να μην αποτελεί εξαίρεση. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε τελείως διαφορετικό επίπεδο από τους υπόλοιπους συλλόγους της χώρας. Και εταιρικά αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το πρόβλημα, φυσικά, δεν έγκειται μόνο στους σχεδόν 2.5 μήνες που το ποδόσφαιρό μας είναι «κλειστό». Η «χασούρα» της συγκεκριμένης περιόδου θα είναι μετρήσιμη το επόμενο διάστημα. Ωστόσο υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν τι μπορεί να σημαίνει στους συλλόγους, εάν τη νέα σεζόν δεν επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα. Κάτι που προωθείται ως μέτρο από αρκετές χώρες ακόμη και για ολόκληρη τη σεζόν 2020-21.

Εάν αυτό το μοντέλο εφαρμοστεί και στην Ελλάδα, θα προκαλέσει πολύ μεγάλες οικονομικές ζημιές στους συλλόγους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολυμπιακός αναμένεται να χάσει ένα ποσό πάνω από τα 7.000.000 ευρώ εάν τα παιχνίδια διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Ποσό που αφορά μόνο στις πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας και των κανονικών εισιτηρίων ανά αγώνα. Και δεν περιλαμβάνει τις έμμεσες οικονομικές συνέπειες, λόγω των εμπορικών χρήσεων του γηπέδου. Χρήσεις που θα είναι ανύπαρκτες, εάν δεν υπάρχει κόσμος στις εξέδρες.

Επίσης το παραπάνω ποσό αφορά τη φετινή σεζόν και δεν αφορά στα εισιτήρια που θα πουλούσε ο Ολυμπιακός στις αναμετρήσεις με τη Γουλβς, και τα 5 εντός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αρη και ΟΦΗ, για τα εντός έδρας παιχνίδια του στα Play off! Παιχνίδια που θεωρείται δεδομένο ότι θα του απέφεραν περίπου ακόμη 2.000.000 € από τα εισιτήρια!

Στην Ελλάδα, η πρόταση του Ηλία Πουρσανίδη και του ΟΦΗ για παρουσία στα παιχνίδια φιλάθλων που θα ισούται με το 20% της χωρητικότητας του γηπέδου τους, ήδη έχει λάβει θετικές κριτικές, ενώ σχολιάστηκε θετικά και από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Ο προϊστάμενος του αθλητισμού στη χώρα μετέφερε την κουβέντα για την εξέταση της συγκεκριμένης πρότασης μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν, ξεκαθαρίζοντας ότι τα 10 εναπομείναντα παιχνίδια των play off και τα ματς των play out, θα διεξαχθούν χωρίς κόσμο.

Απόφαση εναρμονισμένη στις βουλές και τις οδηγίες των επιστημόνων, που όμως «ματώνει» ακόμη περισσότερο τα ταμεία των ΠΑΕ. Που θα χάσουν μεγάλα έσοδα, καθώς αναμενόταν να έχουν τη μεγαλύτερη πληρότητα των τελευταίων χρόνων, λόγω της μεγάλης σημασίας των αγώνων στο πάνω και το κάτω μισό της βαθμολογίας.

Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν τη νέα δύσκολη πραγματικότητα. Πλέον, ομάδες και ποδοσφαιριστές θα πρέπει να προσαρμοστούν στα δεδομένα και να συμπορευτούν με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Καθώς είναι σαφές και επιβεβαιώνεται ακόμη και από τις συμφωνίες που κάνουν οι κορυφαίοι σύλλογοι της Ευρώπης, πως η «ζημιά» είναι δυσβάσταχτη όταν πρέπει να γίνει μονομερής αφομοίωσή της.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.