Ads Top

Κεκλεισμένων θυρών οι ναοί έως 16 Μαΐου!


Ανακοινώθηκε νέα παράταση για την επιστροφή του κόσμου στους χώρους λατρείας.
Νέα παράταση στο καθεστώς των κεκλεισμένων των θυρών στους ναούς και άλλους θρησκευτικούς χώρους για λειτουργίες και λατρευτικές συνάξεις δίνει κυβέρνηση.
Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, με ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα, παρατείνεται μέχρι και τις 16 Μαΐου, με τις ήδη ισχύουσες προϋποθέσεις, η δυνατότητα τέλεσης λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων κλπ με την παρουσία μόνο θρησκευτικού λειτουργού και του απαραίτητου βοηθητικού προσωπικού και χωρίς την παρουσία άλλων προσώπων. Επίσης, επιτρέπεται εκ νέου η ατομική προσευχή.

Στην ΚΥΑ ορίζονται, επίσης, οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται για τη διασφάλιση των μέτρων προστασίας και πρόληψης, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του Κορωνοϊού.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες η άρση των παραπάνω μέτρων θα ισχύσει από την Κυριακή 17 Μαΐου, όταν οι ναοί και οι άλλοι θρησκευτικοί χώροι θα ανοίξουν στους πιστούς, με την τήρηση πάντως των προληπτικών μέτρων (μάσκες, συγκεκριμένος αριθμός ατόμων με βάση το χώρο κ.ά).

Πηγή: Kathimerini.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.