Ads Top

Για πάντα στον ΠΑΟΚ ο Βιεϊρίνια! (vids)


Ο Αντρέ Βιεϊρίνια είναι έτοιμος να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ και δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού είναι επιθυμία όλων να μείνουν για πάντα μαζί.
Ήταν μόλις 22 ετών. Όταν πάτησε το πόδι του στη Θεσσαλονίκη από το Πόρτο, πολλοί βλέποντας το αμούστακο και ευτραφή αγόρι απόρησαν. «Τι του βρήκατε;» αναρωτήθηκαν.

Δείτε ακόμη: Πάρε λεφτά πίσω από τις online αγορές σου! ΜΑΘΕ ΠΩΣ!
Ο ίδιος, ήταν αποφασισμένος. Έκλεισε τα αφτιά του και έβαλε όλες του τις δυνάμεις ώστε να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Από τον πρώτο του αγώνα στα «ασπρόμαυρα», έδειξε ότι διαθέτει κάτι διαφορετικό, κλείνοντας στόματα.

Πλέον, έχει γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τον αρχηγό, Αντρέ Βιεϊρίνια.

«Μία μέρα θα γυρίσω», έλεγε κατά την αποχώρησή του από την Τούμπα το 2012. Κι αν η καριέρα του είχε συνεχώς ανοδική πορεία, αυτός είχε πάντα το μυαλό του στην ομάδα της καρδιάς του. Το καλοκαίρι του 2017 οι δύο πλευρές έρχονται σε συμφωνία και ο Βιεϊρίνια γυρνάει στο… σπίτι του, πιο αποφασισμένος από ποτέ. Να πετύχει όσα δεν πέτυχε στην πρώτη του θητεία στον Δικέφαλο.
Με αρχηγική στόφα, βγήκε μπροστά τις δύσκολες στιγμές και αποτέλεσε ηγέτη εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Η απώλεια του τίτλου στη χρονιά της επιστροφής του και ειδικά με τον τρόπο που έγινε, τον πείσμωσε όσο τίποτα.

Έτσι, πήρε την ομάδα από το «χέρι» και την… έσπρωξε προκειμένου να γράψει την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου.

Το γκολ τίτλου κόντρα στον Ολυμπιακό στην Τούμπα, η τρομερή εκτέλεση φάουλ μέσα στην Τρίπολη, η φωτοβολίδα κόντρα στον Άρη και ένα «τι έβαλες ρε Αντρέ;» μέσα στο Αγρίνιο, μένουν αναλλοίωτα στη μνήμη κάθε «ασπρόμαυρου» οπαδού και όχι μόνο. Τα όνειρα πήραν «σάρκα και οστά», με τον ΠΑΟΚ να κατακτά για πρώτη φορά το νταμπλ, κάνοντας παράλληλα όλη την Ευρώπη να παραμιλά με το αήττητο πρωτάθλημα.



«Μετά τα περσινά, είχαμε ορκιστεί να μη μας κερδίσει κανείς φέτος», αποκάλυψε μετά το φινάλε της χρονιάς, δείγμα της ψυχοσύνθεσης τόσο του ίδιου, όσο και της ομάδας.

Ο τραυματισμός του στη Λάρισα, λίγο πριν φτάσει στον τερματισμό, τον πόνεσε πολύ. Ωστόσο, τα ξέχασε όλα όταν μπήκε στο ματς – φιέστα κόντρα στον Λεβαδειακό, όντας με ρήξη χιαστού, γνωρίζοντας την αποθέωση από 32.000 και πλέον ΠΑΟΚτσήδων, με τον ίδιο να μη μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του. «Δεν ήξερα ότι θα μπω στο γήπεδο! Λέω είναι τρελοί;», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του.



Είναι αδιαμφισβήτητα η ηγετική φυσιογνωμία των «ασπρόμαυρων» με άκρως θετική επιρροή τόσο στους συμπαίκτες του, όσο και στα πέριξ της ομάδας. Αποτελεί πολυεργαλείο στα χέρια του προπονητή, αφού μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία και επιτυχία τόσο στα άκρα της άμυνας, όσο και της επίθεσης, ανάλογα με τα κενά και τις συνθήκες της κάθε αναμέτρησης.

Κατά την περσινή χρονιά, καθιερώθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας, αποτελώντας βασικό πυλώνα της ομάδας. Από τα πόδια του ξεκινούσαν πολλές επιθέσεις, ενώ ήταν αδιαπέραστος αμυντικά, δίνοντας παράλληλα τη λύση όποτε ήταν αναγκαίο επιθετικά. Κατέγραψε 37 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 6 γκολ και μοιράζοντας 4 ασίστ.

Φέτος, ενσωματώθηκε στην ομάδα τον Οκτώβριο και μπορεί να μην έχει πιάσει ακόμα τα γνωστά του στάνταρ, ωστόσο έχει βρει 6 φορές δίχτυα καταγράφοντας και 3 ασίστ. Ο Αμπέλ Φερέιρα, τον έχει χρησιμοποιήσει σε τέσσερις θέσεις. Στα δύο φτερά της άμυνας, ενώ επέστρεψε στα εξτρέμ μετά από 2 χρόνια.

Πλέον, o Βιεϊρίνια είναι έτοιμος να συζητήσει με τον ΠΑΟΚ την επόμενη ημέρα και την ανανέωση της συνεργασίας, καθώς το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Είναι βέβαιο, ότι η «χρυσή τομή» θα βρεθεί, κάτι άλλωστε για το οποίο τον διαβεβαίωσε ο Ιβάν Σαββίδης, ενώ και ο 34χρονος Πορτογάλος θέλει να μείνει για πάντα στον Δικέφαλο. Μάλιστα, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται πως θα υπάρξει αξιοποίησή του σε άλλο πόστο, μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας.
Η Τούμπα έχει βρει τον δικό της ηγέτη, ο οποίος είναι ακόμα διψασμένος προκειμένου να πετύχει πολλά περισσότερα με την ομάδα της καρδιάς του.




Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.