Ads Top

Απορρίφθηκαν οι εφέσεις ΠΑΟΚ - Ξάνθης, παραμένει η αφαίρεση βαθμών!


Απορρίφθηκαν από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ οι ποινές αφαίρεσης βαθμών για ΠΑΟΚ και Ξάνθη.
Ως είχαν αποφασιστεί σε πρώτο βαθμό παραμένουν οι ποινές για ΠΑΟΚ και Ξάνθη, καθώς η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ απέρριψε κατά πλειοψηφία τις εφέσεις ως κατ’ ουσίαν αβάσιμες.

Δείτε ακόμη: Πάρε λεφτά πίσω από τις online αγορές σου! ΜΑΘΕ ΠΩΣ!
Έτσι παραμένουν σε ισχύ οι πρωτόδικες ποινές, που προβλέπουν αφαίρεση επτά βαθμών για τις δύο ΠΑΕ για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας και επιπλέον πέντε βαθμών από τους Θρακιώτες (δηλαδή συνολικά -12) για την μετοχική τους σύνθεση.

Παράλληλα στην απόφαση γίνεται μνεία ότι μπορούν οι συγκεκριμένες ομάδες να προσφύγουν στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).

Υπενθυμίζεται πως το αρμόδιο όργανο της διοργανώτριας του πρωταθλήματος είχε υιοθετήσει αρχικά την σχετική εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ωστόσο τιμώρησε τις δυο ΠΑΕ με βάση την πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης (που δεν προβλέπει υποβιβασμό).

Με την διατήρηση της ποινής αφαίρεσης βαθμών ο Δικέφαλος του Βορρά πέφτει στους 52 βαθμούς, δηλαδή, έναν περισσότερο από την ΑΕΚ. Την ίδια στιγμή απέχει 14 από τον Ολυμπιακό ο οποίος πλέον έχει τη διπλάσια διαφορά από εκείνη που είχε πριν τις ποινές. Η Ξάνθη πέφτει στους 18 βαθμούς, δηλαδή, έναν περισσότερο από τον Παναιτωλικό ο οποίος βρίσκεται στην προτελευταία θέση...

Αυτή είναι η βαθμολογία...

Ολυμπιακός 66
ΠΑΟΚ 52 (υπολογίζεται το -7)
ΑΕΚ 51
Παναθηναϊκός 44
ΟΦΗ 34
Άρης 34
Ατρόμητος 32
ΑΕΛ 30
Αστέρας Τρίπολης 30
Λαμία 27
Βόλος 27
Ξάνθη 18 (υπολογίζεται το -12 )
Παναιτωλικός 17
Πανιώνιος 11
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.