Ads Top

Έρχονται «ριζικές αλλαγές» στον ΠΑΟΚ!


Σαρωτικές αλλαγές στην Τούμπα - Το σχέδιο Σαββίδη - Φερέιρα, ποιοι θα παίζουν βασικοί!
Αφεντικό -σύμφωνα με τις εξαγγελίες Σαββίδη- ο Άμπελ Φερέιρα πλέον στον αγωνιστικό και μεταγραφικό σχεδιασμό του ΠΑΟΚ.
Κυρίαρχο στοιχείο αυτού ο εξορθολογισμός και η αυτάρκεια, όπως είναι τα μοτό της επικοινωνιακής τακτικής του «δικεφάλου», κάτι που πρακτικά μεταφράζεται σε προώθηση γηγενών ποδοσφαιριστών, ποδοσφαιριστών που προέρχονται από τα φυτώρια και τις ακαδημίες του συλλόγου με στόχο και την περαιτέρω εξέλιξη τους, αλλά και την προσπάθεια ανανέωσης με «υλικά» που προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας.

Ο ίδιος ο Πορτογάλος προπονητής θεωρεί πως αυτή η διαδικασία έχει ξεκινήσει από την πρώτη του σεζόν στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Παραθέτει μάλιστα και συγκεκριμένα στοιχεία, επισημαίνοντας πως σε αυτό το διάστημα ο ηλικιακός μέσος όρος της ενδεκάδας του ΠΑΟΚ μειώθηκε κάτω από 26 χρόνια. Πως παίκτες μικρότερης ηλικίας είτε απέκτησαν ρόλο βασικού φέτος είτε αύξησαν κατά πολύ τον χρόνο συμμετοχής τους, όπως οι Γιαννούλης, Μίσιτς, Ινγκασον, Σβιντέρσκι, Λημνιός, Λάμπρου.

Πως από αυτή τη διαδικασία έγιναν βασικοί στην Εθνική οι Λημνιός, Γιαννούλης και έφτασε στην ολυμπιακή ομάδα της Βραζιλίας ο Ντόουγκλας Αουγκούστο και στον προθάλαμο της Πολωνίας, ο Σβιντέρσκι.

Από εδώ και πέρα; Ο 18χρονος επιθετικός Τζόλης, ο οποίος έκανε προπονήσει στο δεύτερο μισό της σεζόν με την πρώτη ομάδα, αλλά και ο στόπερ Μιχαηλίδης και ο χαφ Τσιγγάρας, οι οποίοι ήταν μέλη της πρώτης ομάδας, δεδομένα θα βρίσκονται στο ρόστερ της επόμενης περιόδου, έχοντας μάλιστα και αυξημένο ρόλο στο rotation.

Θέση σε αυτό διεκδικεί με πολλές αξιώσεις και ο 20χρονος επιθετικός Γαϊτανίδης, ο οποίος είχε κερδίσει τις εντυπώσεις στην περυσινή προετοιμασία, ενθουσιάζοντας τον Φερέιρα, ο ανταγωνισμός ωστόσο δεν του έδωσε τις ευκαιρίες που ο Πορτογάλος θα ήθελε. Παραχωρήθηκε δανεικός στον Απόλλωνα τον Ιανουάριο, ένας τραυματισμός όμως και φυσικά η πανδημία δεν του έδωσαν τη δυνατότητα να πάρει τα παιχνίδια που ήθελαν στον ΠΑΟΚ. Θα τα πάρει του χρόνου.

Από εκεί και πέρα, ως προς τους δανεικούς που δόθηκαν στον Βόλο και Ξάνθη, η πρόθεση του Φερέιρα είναι τουλάχιστον αυτοί να ακολουθήσουν την προετοιμασία (όποτε και αν αυτή γίνει). Φυσικά και έχει εικόνα από αυτούς τους ποδοσφαιριστές, εφόσον όμως δεν έχει δουλέψει μαζί τους σε καθημερινή βάση είναι λογικό να θέλει να τους δει πρώτα, πριν τους κρίνει. Όπως εκτιμάται, τουλάχιστον 3 από τους 8 συνολικά που δόθηκαν στις δύο αυτές ομάδες, μαζί φυσικά με τον παίκτη-αποκάλυψη της Super League 2, τον χαφ Χατζηστραβό (αγωνίστηκε στον Καραϊσκάκη) έχουν σημαντικές πιθανότητες να βρίσκονται στο ρόστερ της επόμενης χρονιάς.

Σε κάθε περίπτωση, ο Φερέιρα δεν πρόκειται να δώσει ευκαιρίες σε όλους. Το να είσαι νεαρός στην προκειμένη περίπτωση δεν σημαίνει πως είσαι και ικανός, ειδικά για να φοράς την πολύ απαιτητική φανέλα του ΠΑΟΚ και να παίζεις στην Τούμπα, όπου για τον Πορτογάλο χρειάζεται χαρακτήρας, προσωπικότητα και μέταλλο, κάτι που δεν έχουν όλοι οι νεαροί. Φέρνει μάλιστα και το παράδειγμα του Πέλκα, ο οποίος είναι ο μόνος από τις ακαδημίες του συλλόγου που αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα, αφού πρώτα όμως χρειάστηκε να φύγει από το περιβάλλον του club αγωνιζόμενος δανεικός στο εξωτερικό.

Επιπρόσθετα, ο Φερέιρα συναξιολογεί σε αυτή τη διαδικασία και τον ρόλο και την χρησιμότητα των μεγαλύτερων σε ηλικία ποδοσφαιριστών, τους οποίους θεωρεί καταλύτες για την όσο το δυνατόν αρμονικότερη μετάβαση των νεαρών και τη σωστή «διαπαιδαγώγηση» τους σε συνθήκες πρώτης ομάδας και πρωταθλητισμού, τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.