Ads Top

Ο Σαββίδης πήρε και το Πόρτο Καρράς!


Απόλυτη συμφωνία Σαββίδη – Στέγγου για την αγορά του εμβληματικού ξενοδοχείου της Χαλκιδικής. Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.

Δείτε ακόμη: Πάρε λεφτά πίσω από τις online αγορές σου! ΜΑΘΕ ΠΩΣ!
Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη περνά, το Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική, αφού υπάρχει συμφωνία με την οικογένεια Στέγγου για την εξαγορά των μετοχών της ομώνυμης εταιρείας, στην οποία ανήκει το ξενοδοχειακό συγκρότημα της Σιθωνίας.

Η ιστοσελίδα voria.gr αναφέρει:

“Μετά το αδιέξοδο που είχε προκύψει με την απόρριψη της τελευταίας πρότασης του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ για την αγορά του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, , το ενδιαφέρον του ομίλου Σαββίδη αναθερμάνθηκε. Το περασμένο Σαββατοκύριακο η Beltera Investments, συμφερόντων Σαββίδη, επανήλθε με νέα, βελτιωμένη πρόταση, η οποία φαίνεται ότι είναι πιο κοντά στα «θέλω» της οικογένειας Στέγγου.

Όπως πληροφορείται η Voria.gr, καθοριστικό ρόλο στη διαφαινόμενη αίσια έκβαση των πολύμηνων διαπραγματεύσεων διαδραμάτισε η επιμονή των τέκνων Στέγγου. Οι υιοί του Κωνσταντίνου Στέγγου θεωρούσαν ότι η συμφωνία με τον ομογενή επιχειρηματία έπρεπε οπωσδήποτε να κλείσει, γιατί κατά τους ίδιους θα αποτελούσε μεγάλη ευκαιρία ώστε να αντλήσει την αναγκαία ρευστότητα και να ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τεχνική Ολυμπιακή, μητρική της Πόρτο Καρράς. Όπως προκύπτει από τα τελευταία δημοσιοποιημένα μεγέθη, τον περασμένο Σεπτέμβριο, η εισηγμένη εμφάνισε σε ενοποιημένο επίπεδο ζημιές προ φόρων ύψους 10,4 εκατ. ευρώ και τζίρο 5,5 εκατ. ευρώ.

Παρότι μέχρι στιγμής τα ακριβή ποσά δεν έχουν γίνει γνωστά, σύμφωνα με πληροφορίες, το deal της αγοράς του ξενοδοχειακού συγκροτήματος έχει κλειδώσει περίπου στα 200 εκατ. ευρώ. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται το ποσό των 45 εκατ. ευρώ που δανείστηκε η Τεχνική Ολυμπιακή τον Ιούλιο του 2019 από τη Fortress. Αυτή η δανειακή σύμβαση πρέπει να αποπληρωθεί έως τον Φεβρουάριο του 2021 (με δικαίωμα παράτασης έως και ένα έτος).

Το ξενοδοχείο

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς καλύπτει έκταση 17.630 στρεμμάτων στη Σιθωνία και περιλαμβάνει τα ξενοδοχεία Villa Galini, τα πέντε αστέρων Meliton και Sithonia και το Village Inn. Διαθέτει τη μεγαλύτερη ιδιωτική μαρίνα στη Βόρεια Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες των Βαλκανίων, γήπεδο γκολφ 18 οπών, καζίνο, οινοποιείο και συνεδριακό κέντρο, ενώ διαθέτει εγκεκριμένη αδειοδότηση για την κατασκευή 526 παραθεριστικών κατοικιών.

Με τη νέα συμφωνία, εφόσον βέβαια ολοκληρωθεί και επίσημα, ο Ιβάν Σαββίδης αποδεικνύει ξεκάθαρα την επενδυτική στροφή στον ξενοδοχειακό τομέα, καθώς, ωε γνωστόν, έχει στα σκαριά άλλη μία μεγάλη επένδυση που αφορά την τουριστική αξιοποίηση της έκτασης 230 στρεμμάτων στο Παλιούρι Χαλκιδικής, όπου βρισκόταν το ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ, της οποίας την παραχώρηση έχει αναλάβει για διάστημα 99 ετών.

Εξάλλου ότι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έχει αποκτήσει μέσω μίσθωσης και το εμβληματικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, Μακεδονία Παλλάς, για 40 χρόνια”.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.