Ads Top

Μεταγραφή 5 εκατ. ευρώ στην Αγγλία για παίκτη της ακαδημίας του Ολυμπιακού!


Ο Κιαζίμ Λάτσι, επί 10 χρόνια παίκτης του Ολυμπιακού, κάνει θραύση στη Γαλλία με την Αζαξιό. Ποια αγγλική ομάδα έκανε κρούση για να τον αποκτήσει, πόσα θα πάρουν οι Πειραιώτες.
Μια ακαδημία για να είναι επιτυχημένη και να χαίρει διεθνούς αναγνώρισης, δεν χρειάζεται να «παράγει» ποδοσφαιριστές μόνο για τη δική της πρώτη ομάδα. Σημασία έχει να παράγει ποδοσφαιριστές, γενικώς. 
Ποδοσφαιριστές που ανδρώνονται μέσα από ένα συγκεκριμένο σύστημα ποδοσφαίρου, με συγκεκριμένη μενταλιτέ, με επαγγελματική νοοτροπία, με όλες τις απαραίτητες βάσεις για να είναι έτοιμοι όταν έρθει η ώρα να κάνουν το επαγγελματικό τους βήμα. Τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο σκέφτεται και λειτουργεί ο Ολυμπιακός της εποχής Μαρινάκη. Με αποτέλεσμα η «παραγωγή» παικτών να συνεχίζεται. Κι ας μην παίζουν όλοι στην πρώτη ομάδα των Πειραιωτών.

Ο Κιαζίμ Λάτσι είναι το απόλυτο παράδειγμα ποδοσφαιριστή που αναδείχθηκε από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, έκανε το «αγροτικό» του, δεν μπόρεσε να κερδίσει θέση στο ρόστερ των Ερυθρόλευκων, αλλά άνοιξε τα φτερά του. Και πλέον θεωρείται ένας από τους καλύτερους μέσους του πρωταθλήματος της Ligue 2, αποτελώντας πρωταγωνιστή και ηγετική μορφή της Αζαξιό, της 3ης ομάδας του πρωταθλήματος.

Ο Λάτσι εντάχθηκε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε ηλικία 10 ετών. Στα 15 του χρόνια, η Μίλαν κινήθηκε για να τον «κλέψει» από τους Ερυθρόλευκους και για 2-3 χρόνια σχεδόν όλες οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης είχαν περάσει από το Ρέντη για να τον δουν αγωνιζόμενο. Αμυντικός μέσος, 8άρι, 10άρι, όλα σε ένα. Και όλα με την ίδια αξιοπιστία και χωρίς ποτέ να «κλέβει», σε όποια θέση κι αν αγωνιζόταν. Ενας μαχητής, που κατέγραψε σπουδαία ρεκόρ στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού, έγινε αρχηγός σε όλες τις ομάδες του συλλόγου που αγωνίστηκε, αλλά στη μετάβαση δεν μπόρεσε να πείσει ότι είναι έτοιμος. Ο δανεισμός στον ΑΠΟΕΛ και στον Λεβαδειακό (2016-17) έδειξε ότι χρειαζόταν χρόνο.

Αποφάσισε τον χρόνο να τον κερδίσει εκτός συνόρων. Μέσω του Πιέρ Ισά πήγε δανεικός για έναν χρόνο στη Β’ Γαλλίας και την Αζαξιό. Την πρώτη σεζόν έπαιζε κυρίως ως αλλαγή (του… Καμαρά). Τη Δευτέρη οι Κορσικανοί τον απέκτησαν με μεταγραφή και άρχισε να μονιμοποιείται. Ενας τραυματισμός τον κράτησε έξω σχεδόν τρεις μήνες, αλλά δεν του έκοψε τη φόρα. Και φέτος ήρθε η ώρα της «έκρηξης».

Ο Λάτσι έχει παίξει στα 27 από τα 28 φετινά παιχνίδια πρωταθλήματος της Αζαξιό. Εχασε μόνο ένα, λόγω καρτών. Σε όλα, έχει αγωνιστεί βασικός! Στα 24 εξ αυτών έχει μόνο 90λεπτα! Ενώ 90λεπτες είναι και οι δύο συμμετοχές του στο Κύπελλο Γαλλίας. Συνολικά: 29 ματς, 4 γκολ, 3 ασίστ, 2.570 αγωνιστικά λεπτά.

Εχει συμπεριληφθεί τρεις φορές στην καλύτερη 11άδα της αγωνιστικής στη Ligue 2 και ήδη το όνομά του προκαλεί συζητήσεις σε σημαντικότερους συλλόγους του Σαμπιονά. Αλλά και εκτός Γαλλίας. Και μάλιστα με τιμή… έκπληξη!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετές αγγλικές ομάδες έχουν στραμμένη την προσοχή τους πάνω στον 24χρονο διεθνή Αλβανό μέσο. Μάλιστα, ήδη η Μπρέντφορντ (σ.σ. 4η στην Championship, ισόβαθμη και ανταγωνίστρια της Νότιγχαμ Φόρεστ για την άνοδο στην Premier League) έχει κινηθεί επίσημα για τον ποδοσφαιριστή. Με τα ποσά που έχουν πέσει στο τραπέζι να ακουμπούν τα 5.000.000 €! Ποσό που δεδομένα θα ισχύσει (ή και θα μεγαλώσει), εάν ο Λάτσι οδηγήσει την Αζαξιό στο Σαμπιονά.

Για την ιστορία, ο Λάτσι έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2022 με την Αζαξιό και ο Ολυμπιακός διατήρησε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό μεταπώλησης όταν τον παραχώρησε στη γαλλική ομάδα. Ποσοστό που φτάνει το 25%.

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.