Ads Top

Δεν «καίγεται» να επιστρέψει στην Α1 ο Ολυμπιακός


Όλα τα δεδομένα για την ενδεχόμενη επιστροφή του μπασκετικού Ολυμπιακού στην Basket League.
Η απόφαση των ομάδων να εισηγηθούν με ψήφους 14-0 στην ΕΟΚ και στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, την οριστική ματαίωση του πρωταθλήματος, «γέννησε» φήμες αναφορικά με το μέλλον του Ολυμπιακού.
Από σκέψη αναδιάρθρωσης με προβιβασμό του από την Α2, μέχρι και δημιουργία «κλειστής» λίγκας, με τους συλλόγους να επιλέγουν ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν στην Basket League. Όλα αυτά, όμως, δεν ανταποκρίνονται στα «θέλω» και τις σκέψεις των «ερυθρόλευκων».

Πληροφορίες της «Sportday», αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός παρακολουθεί τις εξελίξεις, αλλά για την ώρα δεν κάνει καμία σκέψη, ούτε ενδιαφέρεται να επιστρέψει υπό τις παρούσες συνθήκες. Ακόμα και αν βρισκόταν αγωνιστικά η λύση και ξεπερνιόνταν όλα τα εμπόδια που υπάρχουν, λόγω του ότι στην βαθμολογία της Α2 δεν είναι στις πρώτες θέσεις. Παράλληλα, ψευδή είναι όσα γράφτηκαν και φέτος περί πρόθεσης αγοράς ΑΦΜ.

Η απάντηση στο «γιατί», έχει ως εξής: Επί της ουσίας, δεν έχει αλλάξει το παραμικρό στην ηγεσία του μπάσκετ, ούτε ο τρόπος που λειτουργεί. Πολύ περισσότερο, καμία από τις προτάσεις που είχε κάνει η ΚΑΕ για διαιτησία, τηλεοπτικά, ιδιοκτησιακά, χορηγούς και αύξηση της ανταγωνιστικότητας δεν υιοθετήθηκε, με αποτέλεσμα να παρακολουθήσουμε φέτος -σε όλα τα επίπεδα-, ίσως το χειρότερο πρωτάθλημα από καταβολής επαγγελματικού μπάσκετ.

ΕΟΚ-Ενδεχόμενη καθυστέρηση

Η πανδημία του κορωνοϊού και η μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το 2021, ίσως καθυστερήσουν -βάσει νόμου ότι πρέπει να γίνονται στο τελευταίο τετράμηνο του έτους διεξαγωγής τους- τις εκλογές στην ΕΟΚ κατά ένα χρόνο. Είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός δεν θα επέστρεφε ποτέ με διοίκηση Βασιλακόπουλου και την ΚΕΔ με την παρούσα σύνθεση και τρόπο λειτουργίας υπό την σκέπη της ομοσπονδίας. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν πρόβλημα με κανέναν από τους νέους υποψήφιους (σ.σ. Φασούλας, Λιόλιος, Σγουρός), όμως αν οι εκλογές γίνουν το 2021, αυτόματα παραμένουν στην Α2. Εκτός αν δώσει λύση -δεν αποκλείεται- με νόμο που θα επιτρέπει την διαδικασία εκτός Ολυμπιακής χρονιάς, ο Υφυπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Το… καλύτερο πρωτάθλημα»

Ο ΕΣΑΚΕ είναι δεδομένο πως αποφάσισε διακοπή χωρίς υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Αρη, διότι τα πράγματα τη νέα σεζόν θα γίνονταν ακόμα πιο δύσκολα στα έσοδα από τηλεοπτικά και χορηγίες. Επίσης, είναι ηλίου φαεινότερο πως οι περισσότεροι -ίσως πλην Παναθηναϊκού- επιθυμούν και ψάχνουν τρόπους για την επιστροφή του Ολυμπιακού για να αυξηθεί ο ανταγωνισμός, το ενδιαφέρον και τα χρήματα που θα μοιραστούν. Το ψάχνουν όμως χωρίς τους πειραιώτες, που αναρωτιούνται πως γίνεται τέτοια νύξη, από τη στιγμή που η διοργανώτρια αρχή υποστηρίζει πως φέτος έκανε το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων…

Πως επηρεάζεται ο σχεδιασμός

Στις πρώτες δηλώσεις του μετά την επιστροφή του στην ομάδα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, είχε επισημάνει πως επιθυμεί η ομάδα να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα, αρκεί να εξασφαλιστεί το ότι αυτό θα γίνει επί ίσοις όροις.

Για την ώρα, οι εξελίξεις δεν δείχνουν κάτι τέτοιο, οπότε ο 54χρονος τεχνικός, σχεδιάζει το ρόστερ της νέας σεζόν, με βάσει του ότι δεν θα υπάρχει ελληνικό πρωτάθλημα. Έτσι, του δίνεται η δυνατότητα για ύπαρξη περισσότερων από έξι ξένων στο ρόστερ, αν και πρόθεσή του ήταν, έτσι και αλλιώς, η ενίσχυση-στήριξη του ελληνικού στοιχείου.

Στον Ολυμπιακό είναι απόλυτα ευχαριστημένοι από το πρότζεκτ της αναπτυξιακής ομάδας, καθώς έβγαλαν αρκετούς παίκτες με γνώμονα το μέλλον και θέλουν αυτό να συνεχιστεί. Η μοναδική ουσιώδης απώλεια που είχαν άλλωστε από την απόφαση αυτό-υποβιβασμού, ήταν τα 1,6 εκατομμύρια ευρώ του τηλεοπτικού συμβολαίου με τον CosmoteTV. Σημαντικά και αναγκαία χρήματα στις μέρες μας, όμως καμία επανάσταση δεν γίνεται χωρίς κόστος.

Όσο για τον αγωνιστικό ρυθμό που κάποιοι υποστήριξαν πως έλλειπε, ο ίδιος ο γυμναστής της ομάδας, Ανδρέας Γκατζούλης, ο οποίος είναι ο αρμοδιότερος για να απαντήσει, είναι κάθετα αντίθετος πως θα υπήρχε καλύτερος ρυθμός ή «χημεία». «Οι προπονήσεις του Ολυμπιακού είναι τέτοιου επιπέδου και έντασης, που ξεπερνούν κατά πολύ το αντίστοιχο των αγώνων της Α1, αν εξαιρέσουμε τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Περισσότερο ωφελούνται οι παίκτες από αυτές, παρά από έναν αδιάφορο αγώνα που λήγει με διαφορά 30-40 πόντων», είχε δηλώσει πρόσφατα στην εφημερίδα «ΦΩΣ».

Το συμπέρασμα, είναι πως από τη στιγμή που τίποτα δεν έχει αλλάξει σε διοικητικό επίπεδο και τρόπο σκέψης του ελληνικού μπάσκετ γενικότερα, αλλά και αγωνιστικά δεν υπάρχει «ζημιά» για την ομάδα, ο Ολυμπιακός με τα υπάρχοντα δεδομένα, δεν θα αγωνιστεί ούτε του χρόνου στην Basket League και θα συνεχίσει με το ίδιο μοντέλο.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.