Ads Top

Δωρεά 1 δισ. δολαρίων κατά του Covid-19 από τον ιδρυτή του Twitter


Ο επικεφαλής του Twitter υποσχέθηκε ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε μετοχές από την περιουσία του για την καταπολέμηση της νόσου Covid-19.
Σε δωρεά 2 δισ. δολαρίων, σε μετοχές, από την προσωπική περιουσία του θα προχωρήσει ο Αμερικανός διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, για να χρηματοδοτήσει την έρευνα κατά του κορωνοϊού.

Δείτε ακόμη: Πάρε λεφτά πίσω από τις online αγορές σου! ΜΑΘΕ ΠΩΣ!
Ο 43χρονος Ντόρσι, ο οποίος υπήρξε συνιδρυτής του Twitter το 2006 και στη συνέχεια είχε δημιουργήσει επίσης την εταιρεία πληρωμών Square, έκανε γνωστό μέσω tweet ότι δωρίζει μετοχές της Square, αξίας 1 δισ. δολαρίων, σε ένα δικό του μη κερδοσκοπικό ταμείο, το Start Small, που θα χρηματοδοτήσει διεθνώς προσπάθειες για την καταπολέμηση της νόσου Covid-19.

Χάρισε το 28% της συνολικής αξίας του πλούτου του

Η περιουσία του Ντόρσι υπολογίζεται από το Forbes σε περίπου 3,3 δισ. δολάρια και ο ίδιος ανέφερε ότι η δωρεά του αποτελεί περίπου το 28% της συνολικής αξίας του πλούτου του. Είναι μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη -με διαφορά- δωρεά που έχει γίνει παγκοσμίως για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος, με περιουσία αξίας περίπου 123 δισ. δολαρίων, έχει πει ότι θα δωρίσει 100 εκατ. δολάρια στον οργανισμό Feeding America. Επίσης, το ίδρυμα του Μπιλ Γκέιτς (δημιουργού της Microsoft) και της συζύγου του Μελίντα έχει δώσει 100 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού και άλλων θεραπειών, ενώ θα χρηματοδοτήσει με αρκετά δισ. τα πιθανά νέα εμβόλια. Ίδιο ποσό έχει υποσχεθεί και ο ιδρυτής της αμερικανικής εταιρείας υπολογιστών Dell, Μάικλ Ντελ.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.