Ads Top

Ασθενής που ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό λιποθύμησε σε κατάστημα


Ένα ακόμα περιστατικό κοινωνικής ανευθυνότητας, την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε “καραντίνα”, σημειώθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τη μαρτυρία που ανάρτησε στο Facebook η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου.
Ασθενής που βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό έφυγε από το σπίτι του και πήγε σε κεντρικό κατάστημα αθλητικών ειδών για να…αγοράσει αθλητικά παπούτσια!

Προφανώς, όμως, η ασθένεια κατέβαλλε τις δυνάμεις του και λιποθύμησε μέσα στο κατάστημα.

Όπως αναφέρει το voria.gr , ο ασθενής φέρεται να είχε ύποπτα συμπτώματα και να του είχε γίνει σύσταση από τον γιατρό του περιορισμός κατ΄οίκον.

Σύμφωνα με την δικηγόρο Ανθούλα Ανάσογλου , ακολούθησαν σκηνές πανικού. Όσοι ήταν μέσα έφυγαν πανικόβλητοι ενώ κλήθηκε το ΕΚΑΒ και η αστυνομία. Το ασθενοφόρο με τους διασώστες που παραλαμβάνουν τα ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα κορoνοϊού καθυστέρησε, όπως αναφέρει, να φτάσει με αποτέλεσμα να παραμείνει για περίπου 20 λεπτά στο κατάστημα χωρίς τις αισθήσεις του.


H δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου που βρέθηκε εκείνη τη στιγμή στο σημείο και παρακολούθησε τον πανικό άλλων πολιτών εφιστά την προσοχή για την τήρηση των μέτρων που αφορούν στην αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού, καθώς πλέον ενεργοποιήθηκε το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα. «Το άρθρο αυτό που είχαμε ξεχάσει τα προηγούμενα χρόνια προβλέπει την αυτόφωρη σύλληψη όσων παραβιάζουν τα μέτρα που έχουν διαταχθεί και θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και τη δημόσια υγεία», επισημαίνει η κυρία Ανάσογλου.

Ήδη μετά την ενεργοποίηση του άρθρου χθες πραγματοποιήθηκαν πέντε συλλήψεις σε φροντιστήρια σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα για την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για την πανδημία του κορωνοϊού.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.