Ads Top

Τιμή και δόξα στον προπονητή Γκαρσία!


Η Κ19 του ΠΑΟΚ κατέκτησε για τρίτη σερί χρονιά το πρωτάθλημα, με τον άνθρωπο στον πάγκο της να γράφει ιστορία για λογαριασμό του Δικεφάλου αυτή τη φορά όχι με την κύριαρχη μορφή του στη μεσαία γραμμή αλλά ηγούμενος απο τη θέση του προπονητή των ταλαντούχων παικτών του πρωταθλητή Ελλάδας. Κυρίες και κύριοι ο Πάμπλο Γκαρσία.
Υπο τις οδηγίες του  οι “ασπρόμαυροι” σαρώνουν τα πάντα, έχοντας 70 ματς αήττητο και απέδειξε σε όλους την αξία του ως ποδοσφαιράνθρωπος καθώς εκτός απο μεγάλος ποδοσφαιριστής δείχνει ότι έχει όλα τα φόντα για να κάνει μεγάλη καριέρα και ως προπονητής. Ο… Ινδιάνος του ΠΑΟΚ, που έγινε «σύμβολο» των οπαδών του Δικεφάλου, ξέρει πολύ καλά τι θα πει σκληρή δουλειά και μαχητικότητα για την κατάκτηση όλων όσων επιθυμεί.

Γεννημένος στο Πάντο της Ουρουγουάης ήταν παιδί μίας φτωχής οικογένειας και γνώριζε απο τότε ότι χωρίς σκληρή δουλειά δεν θα καταφέρει τίποτα στη ζωή του. Τα  μαθήματα που πήρε απο τότε στη γειτονιά του ακόμη και τώρα που διδάσκει νέα παιδιά παίζουν σημαντικό ρόλο για αυτόν. Ο Γκαρσία έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά… βήματα στη Μοντεβιδέο Γουόντερερς και άμεσα ξεχώρισε με το ταλέντο του και την ποιότητά του. Δούλεψε με πάθος για κάτι που αγαπούσε τόσο πολύ και δικαιώθηκε πολύ γρήγορα. Στα 20 του χρόνια όσο είναι περίπου οι ποδοσφαιριστές που προπονεί στην Κ19 του ΠΑΟΚ, αυτός είχε καταφέρει να κάνει το μεγάλο άλμα αφού το 1997 πήρε μεταγραφή στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Η προσαρμογή του μόνο εύκολη δεν ήταν. Ωστόσο, πήρε τις πρώτες του εικόνες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και ηλικία μόλις 23 ετών,   έγινε κάτοικος Ιταλίας για λογαριασμό της Μίλαν.

Η επιστροφή στην Ισπανία δεν άργησε, με την Οσασούνα να τον κάνει δικό της και τον Ουρουγουανό να γίνεται βασικός και αναντικατάστατος, πραγματοποιώντας τρεις γεμάτες σεζόν στην Πριμέρα Ντιβιζιό. Οι εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες, καθώς πολλοί ευρωπαικοί σύλλογοι ήθελαν να τον κάνουν δικό τους, με την Ρεάλ Μαδρίτης να είναι αυτή που τον έντυσε στα χρώματά της. Η συνύπαρξη του με τεράστιους αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όπως ο Ρονάλντο, ο Ραούλ, ο Ρομπέρτο Κάρλος, ο Ζιντάν, ο Μπέκαμ και άλλοι, αποτέλεσε το μεγαλύτερο σχολείο για τον ίδιο. Εκεί, έμαθε τα περισσότερα μυστικά της μπάλας, αλλά και το πως είναι να αγωνίζεσαι στο κορυφαίο επίπεδο, καθώς όχι μόνο δεν ήταν παίκτης… αλλαγής, αλλά κατέγραψε 26 συμμετοχές. Στο Μπερναμπέου πήρε τις υψηλότερες παραστάσεις που μπορούσε να πάρει κάποιος ποδοσφαιριστής, βιώματα που τον επηρέασαν ως χαρακτήρα, ποδοσφαιριστή και πλέον ως δάσκαλο του ποδοσφαίρου και προπονητή. Λίγα χρόνια μετά ήρθε ένα άλλο σχολείο. Το σχολείο του ΠΑΟΚ. Εζησε έντονες στιγμές και τον ΠΑΟΚ σε όλες του τις φάσεις και τις… περιπέτειες.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” το 2008 λατρεύτηκε, με πλήθος κόσμου να τον αποθεώνει και τον ίδιο να καταλαβαίνει πως αυτό που θα ακολουθούσε θα ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό «Πριν από το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ένα φιλικό με την Ουντινέζε στην Τούμπα ένας φίλαθλος με σταμάτησε την ώρα που έμπαινε στα αποδυτήρια και μου είπε: “Εσύ έχεις το βλέμμα και τα μάτια του ΠΑΟΚ”», αποκάλυψε λίγα χρόνια αργότερα ο 42χρονος, ενώ δεν άργησε μέσω των πρώτων του εμφανίσεων να ταυτιστεί με την ιδιοσυγκρασία της ομάδας και του ασπρόμαυρου κόσμου.

Δέθηκε όσο λίγοι με τον Δικέφαλο και έγινε τόσες πολλές φορές σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων όσο κανείς άλλος. Είναι ο πιο αγαπητός ξένος ποδοσφαιριστής που πέρασε απο την Τούμπα και για πολλούς ο αγαπημένος όλων. Δεν πήρε τίτλο ως παίκτης, δεν… χρειάστηκε κάποιο τρόπαιο για να τον λατρέψει ο κόσμος. Αυτός πάντως τους χαρίζει ίσως και ως… ευχαριστώ τρόπαια ως προπονητής πλέον.

«Είμαι περήφανος επειδή έπαιξα στην καλύτερη ομάδα του κόσμου, τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τώρα είμαι περήφανος που παίζω στην ομάδα με τον καλύτερο κόσμο, τον ΠΑΟΚ!», δήλωνε συγκινημένος, δείγμα των αμοιβαίων συναισθημάτων που υπήρχαν.

Πλέον, έχει υπό τις οδηγίες του την Κ19 του ΠΑΟΚ και βλέπει το… μέλλον ως πρώτος προπονητής στον πάγκο του Δικεφάλου.

Γίνεται δουλειά πέντε και πλέον χρόνων, καθώς ξεκίνησε από την Κ17 του Δικεφάλου, με την οποία πήρε το πρωτάθλημα, ενώ στη συνέχεια έκατσε στον πάγκο της Κ19, στην οποία μόνο τον πρώτο χρόνο δεν κατάφερε να πάρει τον τίτλο κάνοντας το για τρία σερί χρόνια.

Ο αγαπημένος Πάμπλο της «ασπρόμαυρης» κερκίδας, στα 42 του πλέον,  είναι ένας ήρεμος προπονητής, ο οποίος ζητά από τους παίκτες του να συνδυάζουν το αγωνιστικό τους πλάνο με την… καρδιά τους για να φτάνουν κάθε μέρα στον στόχο.

Στον Γκαρσία αρέσει το ισπανικό αγωνιστικό μοντέλο, χαρακτηριστικό του οποίου είναι το ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Αγαπημένο του σύστημα είναι το 4-3-3, όπου στο κέντρο υπάρχει πάντα ένα καθαρόαιμο 6άρι σε ρόλο κόφτη και πλαισιώνεται από δύο παίκτες με πιο επιτελικά χαρακτηριστικά. Πολλά τρεξίματα, δυναμισμός και κάθετο ποδόσφαιρο είναι μερικά από τα ζητούμενα για τον νεαρό τεχνικό στο παιχνίδι της ομάδας του. Αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν εξελίξει σε πολύ μεγάλο βαθμό οι 18άχρονοι ποδοσφαιριστές του.

Τα «εκρηκτικά» στοιχεία του χαρακτήρα του, για τα οποία τον λάτρεψαν στην Τούμπα δεν τον συνοδεύουν πλέον ως προπονητή. Είναι όμως στοιχεία που θέλει να βλέπει από τους παίκτες του εντός αγωνιστικού χώρου. «Μου αρέσουν οι παίκτες, που μιλούν με την καρδιά. Και τώρα, που είμαι προπονητής, τέτοιους παίκτες θέλω. Αυτό, το λέω και στα μικρά παιδιά. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι καλοί τακτικά, αν δεν έχουν καλή τεχνική, αυτά όλα τα δουλεύεις. Θέλω να δίνουν το 100%, να παίζουν με την καρδιά τους, να παίζουν κάθε μπάλα, σα να είναι η τελευταία», έχει πει ο Πάμπλο χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του.

Τα βήματα του… προπονητή Πάμπλο Γκαρσία είναι αργά αλλά πολύ σταθερά, με τον ίδιο να χτίζει στέρεες βάσεις ώστε σε λίγα χρόνια να κάνει το μεγάλο βήμα για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.