Ads Top

«Παύλα στον φετινό πρωταθλητή, δεν αξίζει να το πάρει ο Ολυμπιακός»


«Υπάρχουν πιο σοβαρά θέματα από ένα τρόπαιο αυτή τη στιγμή...».
«Πριν ακριβώς από ένα χρόνο, ήμουν όρθιος στο σαλόνι του σπιτιού μου και ούρλιαζα τη λέξη «γκολ» πιο δυνατά από ό,τι ουρλιάζουν οι λύκοι τα βράδια στα βουνά».
Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, μόλις είχε σκοράρει το γκολ της ζωής του κόντρα στον Παναιτωλικό και όλη η Ελλάδα αντιλαμβανόταν πως το τρόπαιο του πρωταθλητή της Super League θα βαφτεί ασπρόμαυρο.

Ένα χρόνο μετά, δυστυχώς δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο, αφού ο αθλητισμός έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, μιας και σχεδόν όλος ο πλανήτης πλήττεται από τον Κορονοϊό. Ο εν λόγω ιός στο πέρασμα του αφήνει λίμνες δακρύων πίσω του, αφού τα νούμερα αυτών που έχουν καταλήξει, αυξάνονται με τρομακτικούς ρυθμούς.

Για να μην παρεξηγηθώ από κανέναν, στόχος μου δεν είναι να τρομοκρατήσω τον κόσμο, αλλά αυτή είναι η σκληρή αλήθεια.

Όσο ο Κορονοϊός ήταν στην Κίνα, κάναμε αστεία για αυτόν ή αυτούς που αποφάσισαν να ικανοποιήσουν τους γευστικούς τους κάλυκες με κρέας παγκολίνου ή νυχτερίδας (μιλάμε για Όσκαρ ηλιθιότητας), αφού έτσι λένε πως ξεκίνησε η εξάπλωση του ιού.

Όταν το ξέσπασμα του ιού έφτασε στην Ιταλία, δαγκωθήκαμε, αλλά ήμαστε και πάλι ζαμάν φου, αφού δεν μας άγγιζε. Όταν έφτασαν τα πρώτα κρούσματα σε Αθήνα Θεσσαλονίκη και Πάτρα, είπαμε ότι εντάξει, τους βρήκαν, δεν κινδυνεύουμε...

Κοίτα όμως, που τελικά η Ελλάδα έχει νεκρούς, έχει καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων και όμως σε πολλούς, πάρα πολλούς δεν καίγεται ούτε καρφάκι.

Προφανώς το να μένεις μέσα σε τέσσερις τοίχους, από ένα σημείο και έπειτα σε κάνει να θες γκρεμίσεις τα ντουβάρια. Ο άνθρωπος είναι ένα ελεύθερο πλάσμα, ένα ελεύθερο πνεύμα. Ωστόσο, αυτή τη φορά πρέπει να κάτσουμε μέσα! Οι νέοι, ακόμα και να κολλήσουμε, θα την περάσουμε ξυστά, άντε και με λίγο ανεβασμένο πυρετό.

Οι γονείς μας όμως; Η γιαγιά, ο παππούς; Ο φίλος, ο ξάδερφος που μπορεί να μην έχουν τόσο ισχυρό ανοσοποιητικό ή ακόμα και να αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, τι φταίνε; Γιατί να γίνουμε εμείς δήμιοι άλλων ανθρώπων; Ιδιαίτερα δε των δικών μας ανθρώπων...

Οπότε μένουμε σπίτι. Παίζουμε Playstation, βλέπουμε Netflix, διαβάζουμε κανένα βιβλίο. Οι γονείς μπορούν να ασχοληθούν και με τα παιδιά τους, που τόσο καιρό παραπονιούνται πως δεν τα βλέπουν λόγω εργασίας. Η κυβέρνηση δεν αποφάσισε δώσει σε όλους επιπλέον διακοπές. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Ας το χωνέψουμε και ας μείνουμε σπίτι!

Όσον αφορά το πρωτάθλημα, ας το διακόψουν. Ας βάλουν μία παύλα δίπλα στον πρωταθλητή. Υπάρχουν πιο σοβαρά θέματα από ένα τρόπαιο αυτή τη στιγμή. Παρόλα αυτά, δεν το θεωρώ δίκαιο να δοθεί στον Ολυμπιακό, από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχει μαθηματικές πιθανότητες.

Ο ΠΑΟΚ πάντως έχει ήδη ξεκινήσει να χτίζει την επόμενη ημέρα του και δείχνει πως σιγά-σιγά επιστρέφει και πάλι στον σωστό δρόμο...
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.