Ads Top

Τσιόδρας: «Χάρη σε σας, είμαστε στο καλό σενάριο της εξέλιξης της επιδημίας»


Την ανάγκη να ευχαριστήσει το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και όλο τον κόσμο για τη στάση του, ένιωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, σημειώνοντας πως η Ελλάδα είναι στο «καλό σενάριο της εξέλιξης της επιδημίας».
Μετά την καθιερωμένη ενημέρωση από πλευράς του λοιμωξιολόγου, Σωτήρη Τσιόδρα, ο εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας διατήρησε τον λόγο δίνοντας συμβουλές για την ψυχολογική στήριξη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, αλλά και για συνήθειες που πρέπει να περιορίσουμε ή να καθιερώσουμε στην καθημερινότητά μας.
Παράλληλα, όμως, ένιωσε την ανάγκη να ευχαριστήσει το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων για την αυταπάρνησή του σε αυτή τη συγκυρία, ενώ άφησε τα ευχάριστα νέα για το τέλος.

Με χαρακτηριστική τη συγκρατημένη αισιοδοξία του, ο Σωτήρης Τσιόδρας, αφού τόνισε ότι οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικές, προσέθεσε ότι χάρη στην προσπάθεια όλου του κόσμου, η Ελλάδα παραμένει σε ένα καλό σενάριο σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της επιδημίας.

Αναλυτικά:

«Με έχετε ακούσει πολλές φορές να μιλάω για το νοσηλευτικό προσωπικό. Νομίζω πως σήμερα πρέπει να κάνω ειδική μνεία για τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριές μας που είναι καθημερινά δίπλα στους ασθενείς με απαράμιλλη αυτοθυσία και αυταπάρνηση. Αλλά και στο υπόλοιπο προσωπικό. Τραυματιοφορείς, προσωπικό καθαριότητας, διοικητικούς κι όλες τις άλλες ειδικότητες που είναι στο πλευρό μας και έχουν υπερβάλλει εαυτούς για τη φροντίδα των ασθενών.

Είναι μία νόσος που μας αφορά όλους. Εμάς και τους αγαπημένους μας. Πολλοί λίγοι έχουν ανοσία στη νόσο και δεν πρέπει αυτό να μας χαλάσει την επικοινωνία μας με τους άλλους. Αυτή μπορεί και πρέπει να διατηρηθεί η κοινωνική απόσταση, η αποστασιοποίηση όπως τη λέμε. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να σημαίνει κοινωνική απομόνωση, ούτε μοναξιά. Έχουμε τους τρόπους να μη βγούμε φοβισμένοι και χαμένοι, αλλά να βγούμε νικητές από όλη αυτή την περιπέτεια. Ευτυχώς έχουμε να κάνουμε στη μεγάλη πλειοψηφία της με μία ήπια νόσο, ιδιαίτερα στους συνανθρώπους μας, που δεν έχουν προβλήματα υγείας.

Δεν πρέπει να δίνουμε μεγάλη δημοσιότητα στις εξαιρέσεις και να σκορπάμε φόβο και πανικό. Έμαθα και χάρηκα για αυτό πολύ, πως κάποιοι δημοσιογράφοι έχουν ήδη λάβει πρωτοβουλία να σταματήσει αυτό το ανελέητο κυνήγι των θανάτων που παραβιάζει όχι μόνο ανθρώπινα δεδομένα, αλλά και βασικές αρχές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικές. Παραμένουμε χάρη στην προσπάθεια όλων σας, σε ένα καλό σενάριο εξέλιξης της επιδημίας στη χώρα μας. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τη γενναία στάση όλων σας».
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.