Ads Top

Λειτουργίες χωρίς πιστούς αποφάσισε η ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος


Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, συμμετείχε και ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Λοιμωξιολόγος κ. Σωτήριος Τσιόδρας
Nα παραμείνουν ανοικτοί οι ναοί μόνο για ατομική λατρεία και προσευχή, αποφάσισε η Σύνοδος.


Οι λειτουργίες που θα διεξάγονται στου ναούς θα γίνονται χωρίς πιστούς, αλλά μόνος με τους ιερείς και του μοναχούς.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να αναστειλούν όλες οι λατρευτικές συνάξεις εκτός των κυριακάτικων Θ. Λειτουργιών οι οποίες θα τελούνται κανονικά μεταξύ 7 και 8 το πρωί , έλαβε πριν από λίγο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία συνήλθε σήμερα το μεσημέρι εκτάκτως προκειμένου να λάβει αποφάσεις για την στάση της απέναντι στο θέμα του κορονοϊού COVID19.

Επίσης η Σύνοδος ενημερώνει τους πιστούς πως τα Μυστήρια θα τελούνται μόνο στενό οικογενειακό κύκλο εφόσον δεν μπορούν να ακυρωθούν.

Οι κηδείες μόνο με τους στενούς συγγενείς όπως και τα μνημόσυνα μόνο επί του τάφου.

Η Ιερά Σύνοδος προτρέπει τους ηλικιωμένους και τα άτομα που έχουν προβλήματα υγείας να μείνουν στο σπίτι τους.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, συμμετείχε και ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Λοιμωξιολόγος κ. Σωτήριος Τσιόδρας. Ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε τους Ιεράρχες για την κατάσταση που επικρατεί, καθώς και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για το κοινό καλό.«Υπήρξε απόλυτη κατανόηση σχεδόν σε όλα, τώρα το μόνο που περιμένουν είναι οι αποφάσεις των Ιεραρχών» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόδρας.

Ομως υπήρχαν και αντιδράσεις.Μετά το πέρας της διευρυμένης συνεδρίας o Μητροπολίτης Πειραιώς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ας κλείσουν όλες οι υπόλοιπες εκκλησίες, τα τζαμιά, οι αρμένικες εκκλησίες, μόνο εμείς πρέπει να κλείσουμε;»

Επίσης δηλώσεις έκανε και ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, ο οποίος τόνισε: «Είμασταν 25 Ιεράρχες και είπαμε 25 διαφορετικά πράγματα».

Πηγή: skai.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.