Ads Top

«Έγκλημα» Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ με παικταρά της Αταλάντα!


Τον είχε εισηγηθεί ο Ζήσης Βρύζας πριν πάρει μεταγραφή με 17 εκατ. ευρώ στον ΠΑΟΚ - Τον ήθελε και ο Ολυμπιακός, προτίμησε τον Πουλίδο!
Παραμύθι η φετινή πορεία (και όχι μόνο η φετινή) της Αταλάντα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πρωτάρηδες οι «μπεργκαμάνσκι» στο θεσμό, χωρίς καν να παίζουν στη φυσική τους έδρα (στο πολύπαθο Μιλάνο αγωνίζονται από το ξεκίνημα της διοργάνωσης), επικύρωσαν χθες, μετά τη δεύτερη «τεσσάρα» επί της Βαλένθια στο "Μεστάγια" την πρόκρισή τους στα προημιτελικά της διοργάνωσης.


Και όμως, στο ρόστερ της ομάδας του Γκασπερίνι υπάρχουν δύο ποδοσφαιριστές που ελληνικές ομάδες είχαν απορρίψει τα προηγούμενα χρόνια.

Πρώτα, ο Ντουβάν Σαπάτα, ο 28χρονος Κολομβιανός επιθετικός. Καλοκαίρι κατ’ αρχάς του 2014, με τον Ζήση Βρύζα τεχνικό διευθυντή στον ΠΑΟΚ, προτείνεται στον Δικέφαλο. Ο ΠΑOΚ εξετάζει σοβαρά την περίπτωσή του, ωστόσο παρά τη θετική εισήγηση του Βρύζα, δεν προχωράει στον δανεισμό του από τη Νάπολι. Για την ιστορία, εκείνο το καλοκαίρι, για την επίθεση του ΠΑOΚ αποκτήθηκε ο... Δημήτρης Παπαδόπουλος από τον Ατρόμητο και (στην πορεία παίζοντας ως δεύτερος επιθετικός), ο Ρόμπερτ Μακ.

Το όνομα όμως του Σαπάτα επανέρχεται ένα χρόνο αργότερα, αυτή τη φορά για τον Ολυμπιακό. Στον πάγκο των "ερυθρόλευκων" έχει πρωτοκαθίσει ο Μάρκο Σίλβα, ο οποίος και ζητάει ένα "θωρηκτό" για την επίθεση. Τέλη Ιουνίου, έγκυρα ιταλικά media εμφανίζουν τον Ολυμπιακό ως φαβορί για τον Κολομβιανό επιθετικό, ωστόσο για κάποιο λόγο οι "ερυθρόλευκοι" επιλέγουν να μην προχωρήσουν, αποκτώντας αρχικά τον Άλαν Πουλίδο και στο τέλος της τότε μεταγραφικής περιόδου, τον Μπράουν Ιντέγε.

Η Νάπολι, τελικά, παραχωρεί με διετή δανεισμό τον Σαπάτα στην Ουντινέζε. Στο "Φρίουλι" κάνει δύο καλές, αξιοπρεπείς σεζόν, που ακολουθείται από μια ακόμη στη Γένοβα, όπου παραχωρείται εκ νέου δανεικός στη Σαμπντόρια από τους "παρτεονοπέι". Οι Γενοβέζοι τον αγοράζουν έναντι 17 εκατ. ευρώ και αμέσως τον παραχωρούν, δανεικό στην Αταλάντα για δύο χρόνια, με τους "μπεργκαμάνσκι" να τον αγοράζουν τελικά έναντι 12 εκατ. ευρώ. Πέρυσι, ήταν 3ος σκόρερ στο καμπιονάτο με 23 γκολ, φέτος παρότι ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί, μετράει ήδη 11 στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Ο δεύτερος ποδοσφαιριστής που είχε απασχολήσει ελληνικές ομάδες είναι ο Χοσέ Παλομίνο. Ο Αργεντινός στόπερ είχε φτάσει πολύ κοντά στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2015. Κατόπιν υπόδειξης του τότε τεχνικού διευθυντή της Ένωσης, Αλεξ ντι Μπαρτόλο, οι "κιτρινόμαυροι" προσπαθούν να τον αποκτήσουν από τη Μετς, η οποία τότε είχε υποβιβαστεί από το σαμπιονά στη ligue 2, επιδιώκοντας να αξιοποιήσουν ότι το συμβόλαιό του ολοκληρώνονταν σε έναν χρόνο.

Φτάνουν κοντά (είχε προταθεί εκείνο το καλοκαίρι και στον Παναθηναϊκό), αλλά για μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ δεν συμφωνούν με τον γαλλικό σύλλογο (ούτε και με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή), ο οποίος επιλέγει να αγωνιστεί τελικά στη 2η κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου και την επόμενη, να φύγει ως ελεύθερος για να πάει στη Λουντογκόρετς, απ’ όπου το καλοκαίρι του 2017 τον αγόρασε η Αταλάντα έναντι 4,5 εκατ. ευρώ αποτελώντας μέχρι και σήμερα αναντικατάστατο στέλεχος της ενδεκάδας της.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.