Ads Top

Κορωνοϊός: 35 νέα κρούσματα, 387 συνολικά στην Ελλάδα!


Συνολικά 35 νέα κρούσματα του νέου ιού (κορωνοϊός) ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. 
Εξ’ αυτών 9 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία ανά την επικράτεια.

Συνολικά 21 νέα κρούσματα του νέου ιού (κορωνοϊός) ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας

Από τα συνολικά κρούσματα, 65 νοσηλεύονται ενώ τα 51 είναι «αγνώστου προέλευσης». Το 51% των συνολικών κρουσμάτων είναι άνδρες.

Σε παγκόσμιο επίπεδο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 175 χιλιάδες και οι θάνατοι είναι 6.700.

Ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι από την Τετάρτη θα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα λιανεμπορίου.

Όπως διευκρίνισε ανοικτά θα είναι φαρμακεία, φούρνοι, μίνι μάρκετ, κρεοπωλεία, μανάβικα, περίπτερα, τράπεζες, εταιρείες κούριερ, συνεργεία αυτοκινήτων, pet shops, καταστήματα οπτικών ειδών.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε ότι τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοικτά και τις Κυριακές, ενώ θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί, έως τις 10 το βράδυ.

Κορωνοϊός: Καραντίνα 14 ημερών

Σημείωσε δε πως όσοι έρχονται από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών με πολύ αυστηρές ποινές για τους παραβάτες. Ως προς τις μετακινήσεις ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η εφαρμογή δακτυλίου στην Αθήνα μέχρι τέλος Απριλίου.

Ταυτόχρονα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι στις 5 με απόφασή του μπήκαν σε καραντίνα 14 ημερών δύο χωριά Βοΐου Κοζάνης, Δαμασκηνιά και Δραγασιά. Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι εφόσον χρειαστεί, η κυβέρνηση θα προχωρήσει ακόμη και σε νέα αντίστοιχα μέτρα σε διευρυμένη γεωγραφική περιφέρεια.

Να σημειωθεί πως χθες, ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας υπογράμμισε πως δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα που να συνιστούν πως η χρήση αντιφλεγμονώδων προκαλεί επιδείνωση στην ασθένεια Covid-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός. Η ανησυχία προέκυψε όταν οι γαλλικές Αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση πως τα φάρμακα αυτά μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματα της νόσου.

«Η χρήση της παρακεταμόλης είναι ασφαλέστερη. Ενώ για τα Αντιφλεγμονώδη δεν υπάρχουν προς το παρόν επιστημονικά δεδομένα. Δεδομένα που να δείχνουν ότι επιδεινώνουν την ίωση» ανέφερε ο Σ. Τσιόδρας. Ο κ. Τσιόδρας συμπλήρωσε επίσης ότι όσοι λαμβάνουν αντυπερτασικά δεν θα πρέπει να ανησυχούν. Τονίζοντας επίσης πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διακόπτουν την αγωγή τους.

Όπως είπε, άλλα φάρμακα όπως το Brufen με ιβουπροφαίνη και το Ponstan, βασίζονται σε δραστική ουσία με αντιφλεγμονώδη δράση, για την οποία έκαναν λόγω οι γαλλικές Αρχές.

Καλό θα ήταν, με βάση όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, να συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό σας. Αλλά και να προμηθευτείτε κάποιο αντιπυρετικό με δραστική ουσία την παρακεταμόλη.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.