Ads Top

«Αν είχε Ποντένσε… - Βαλμπουενά στον πάγκο - Μόνο στο PlayStation o Μπα»


Τι θα γίνει αν παίξει έτσι ο Ολυμπιακός στην Τούμπα και γιατί πρέπει να αγωνιστεί βασικός ο Φορτούνης.
Κατώτερος των περιστάσεων αποδείχθηκε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Άρσεναλ, όπου δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα του, έχασε... σβηστά 1-0 από μία αντίπαλο που σε καμία περίπτωση δεν τον «τρόμαξε» και πλέον κυνηγάει θαύμα στη ρεβάνς.


Ο Ολυμπιακός που είδαμε στο Champions League πριν από δύο μήνες, θα είχε σοβαρές ελπίδες να χτυπήσει τους «κανονιέρηδες» που έχουν τρομερά προβλήματα σε άμυνα και μεσαία γραμμή. Η τωρινή ομάδα όμως του Πέδρο Μαρτίνς χωρίς Ποντένσε (που αποδεικνύεται αναντικατάστατος...) και με ελάχιστες επιλογές στην Ευρώπη λόγω τραυματισμών, θα πρέπει να κάνει τεράστια υπέρβαση για να γυρίσει από το Λονδίνο με την πρόκριση.

Οι Πειραιώτες μπορεί να δέχθηκαν το γκολ στο 81’, σε μία φάση όπου... κοιμήθηκαν και οι Άγγλοι έκαναν περίπατο στην περιοχή τους, ωστόσο η εικόνα που έβγαζαν δεν έπειθε ότι μπορούν να πάρουν τη νίκη. Δεν θύμιζε την ομάδα που κόντραρε στα ίσια τις Τότεναμ και Μπάγερν Μονάχου. Ο Ολυμπιακός δεν είχε ένταση, φαντασία και επιλογές στην επίθεση, τρία στοιχεία που πρέπει να προβληματίσουν ιδιαιτέρως τον Μαρτίνς ενόψει των πέντε παιχνιδιών που ακολουθούν με τον ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της σεζόν.

Βέβαια, εάν είναι να κρατήσει ο Μαρτίνς κάτι θετικό από το παιχνίδι, είναι η παρουσία του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος ίσως για πρώτη φορά φέτος θύμισε τον... πραγματικό Φορτούνη. Ο Έλληνας άσος μπήκε αλλαγή στο 61’, πήρε την μπάλα στα πόδια του, έκανε ωραίες κινήσεις και ταλαιπώρησε τους αντιπάλους του, ενώ έδειξε διάθεση και έβγαλε ενέργεια στο χορτάρι, παρότι δεν είναι στο 100%. Μπορεί όμως να βγάλει το 90λεπτο στην Τούμπα το βράδυ της Κυριακής; Γιατί με την επιλογή του Πορτογάλου κόουτς να μείνει μέχρι τέλος κόντρα στην Άρσεναλ ο Βαλμπουενά, μοιάζει πολύ δύσκολο ο Γάλλος να παίξει άλλο ένα παιχνίδι βασικός σε λίγα 24ωρα. Έτρεξε άλλωστε πολύ, κουράστηκε και είναι και αυτός που δεν ακολουθεί την φάση στο γκολ και μένει εκτεθειμένος ο Ελαμπντελαουί με δύο παίκτες. Το πιθανότερο είναι να τον αφήσει στον πάγκο, για να αποτελεί και μία καλή επιλογή αν... στραβώσει το ντέρμπι και να δώσει φανέλα βασικού στον Φορτούνη.

Από εκεί και πέρα, θετική παρουσία είχε και ο Μπα, ο οποίος έδωσε μονομαχίες κόντρα σε παίκτες που έβλεπε μόνο στο Playstation πριν δύο χρόνια, τους Λακαζέτ και Αμπεμαγιάνγκ και τα πήγε πολύ καλά, αν και στη φάση του γκολ έχει κινηθεί για δευτερόλεπτα πιο αργά και φέρει κι αυτός ευθύνη. Συνολικά πάντως ο Σενεγαλέζος ήταν θετικός και δείχνει σημαντική πρόοδο τους τελευταίους μήνες, σε αντίθεση με τον Σισέ ο οποίος έχει μείνει πίσω και θα πρέπει να σκεφτεί καλά τι έχει πάει τόσο στραβά μέχρι τώρα, για να μένει στον πάγκο ώστε να παίζει ένας μικρότερος και πιο άπειρος στόπερ σε αυτό το παιχνίδι.

Ο... τελικός βέβαια, ειδικά μετά το 0-1 από την Άρσεναλ, είναι για τον Ολυμπιακό την Κυριακή. Ο πρώτος από τους πέντε κόντρα στον ΠΑΟΚ. Σε αντίθεση πάντως με σήμερα ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει περισσότερες επιλογές στη διάθεση του, αλλά και λιγότερες δικαιολογίες.

ΥΓ. Ο Σα απέδειξε για ακόμα ένα ματς πως μπορεί να κάνει τη διαφορά και το παραπάνω βήμα. Η απόκρουσή του στο σουτ του Λεκαζέτ στο 0-1 είναι απίθανη και κρατάει... στο κόλπο της πρόκρισης τον Ολυμπιακό.

ΥΓ2. Τεράστια η απουσία του Σεμέδο από τη ρεβάνς. Ποιος θα παίξει στην άμυνα σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός πρέπει να μπει στο γήπεδο με πρώτο στόχο το μηδέν; Τεράστιος πονοκέφαλος για Μαρτίνς και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ αν όντως δεν ήξερε ο Πορτογάλος στόπερ ότι με κάρτα χανει τη ρεβάνς. Ερασιτεχνισμός που δεν τον έχουμε συνηθίσει από τον Ολυμπιακό.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.