Ads Top

Αυτή η ελληνική ομάδα «τρέμει» λόγω... Μάντσεστερ Σίτι!


Η «βόμβα» της UEFA με την αγγλική ομάδα έχει... αγχώσει κορυφαίο σύλλογο της Superleague.
Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από το χτεσινό ρεπορτάζ του sportdog αναφορικά με το στάτους και τις ρεαλιστικές πιθανότητες της προσπάθειας του Παναθηναϊκού να αναστείλει ή να πετύχει την άρση της τελευταίας χρονιάς της ευρωπαϊκής του ποινής από την ΟΥΕΦΑ και έσκασε η… βόμβα με τον διετή αποκλεισμό της Σίτι από το Τσάμπιονς Λιγκ και το πρόστιμο των 30 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκε στους «πολίτες» για την παραβίαση του Financial Fair Play.



Προφανώς, ενημέρωση για την συγκλονιστική αυτή εξέλιξη δεν είχαμε. Ήταν όμως αυτονόητο και αυτό καταγράψαμε στον «σκύλο» πως η αισιοδοξία που υπήρχε μετά τη διαρροή του ταξιδιού του Γιάννη Αλαφούζου στη Νιόν και τις συναντήσεις που εκεί είχε με αξιωματούχους της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ήταν τουλάχιστον ανεδαφική. Χτες, ξεκαθαρίσαμε πως η ΟΥΕΦΑ δεν κάνει χάρες, δεν προτίθεται να δώσει μία μεμονωμένα στον Παναθηναϊκό (δεν το έχει κάνει ποτέ) και η μόνη περίπτωση που θα είχε τύχη η προσπάθεια των «πρασίνων» θα ήταν μια συνολική ρύθμιση των ομάδων που έχουν συμμορφωθεί με το πλάνο και το πλαίσιο που τους έχει επιβληθεί (και εξηγήσαμε το πώς και πότε αξιολογείται για να μην παρουσιάζονται ως αποκαλύψεις γνωστές βάσει της χρόνιας σχετικής διαδικασίας ημερομηνίες προκαθορισμένες).

Κάτι που προφανώς δεν συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες (ούτε καν πολλές δεν χαρακτηρίζονται αυτές) και μετά την χτεσινή εξέλιξη με τη Σίτι είναι σαφές πως δεν υπάρχει καν το έδαφος για να καλλιεργηθεί μια τέτοια προσδοκία. Η ΟΥΕΦΑ δείχνει ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται – για τους δικούς της λόγους – να χαριστεί ούτε στον πλουσιότερο σύλλογο της Ευρώπης, προφανώς στέλνει το μήνυμα με αυτήν την τιμωρία όχι στη… μαρίδα (που κακά τα ψέματα ανήκει και ο Παναθηναϊκός) αλλά στην ελίτ και σε άλλους, διακεκριμένους παραβάτες (βλ. Παρί Σ.Ζ.) πως έπεται συνέχεια στις «καμπάνες».

Προσγείωση εκ των πραγμάτων συνεπώς για τον Παναθηναϊκό, το κακό όμως είναι πως η εξέλιξη δεν επηρεάζει μόνο αυτόν. Γνωστό και χιλιοειπωμένο εδώ και καιρό πως ο ΠΑΟΚ όχι μόνο βρίσκεται, αλλά έχει ξεπεράσει τα «κόκκινα» στο δικό του FFP και πως σε τρεις τουλάχιστον αξιολογήσεις τον τελευταίο χρόνο φλερτάρει συνεχώς με τιμωρία. Και στον ΠΑΟΚ – όπως έχουμε πρώτοι και συνεχώς επισημάνει στον sportdog – γνωρίζουν πως η επόμενη ποινή δεν θα είναι πρόστιμο.

Και, δυστυχώς για τον «δικέφαλο», από το καλοκαίρι και ύστερα δεν έχουν δείξει – παρά τις σαφέστατες, επανειλημμένες και οξύτατες προειδοποιήσεις – καμία απολύτως πρόοδο και συμμόρφωση προς το πλαίσιο του FFP.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.