Ads Top

Ο Ολυμπιακός «έκοψε» τον Χάαλαντ!


Πριν από τρία χρόνια τον εισηγήθηκε ο Φρανσουά Μοντεστό με κόστος μεταγραφής τα 2,5 εκατ. ευρώ.
Αφορμές δίνει συχνά. Για την ακρίβεια, δίνει κάθε φορά που σκοράρει. Και σκοράρει συνέχεια! Και σε κορυφαίο επίπεδο.


Χθες, με τα δυο του γκολ στην επικράτηση της Ντόρτμουντ κόντρα στην Παρί, ο Έρλινγκ Χάαλαντ έφτασε τα 10 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ προσεγγίζοντας αυτό το ορόσημο νωρίτερα από κάθε άλλον στην ιστορία!

Και έτσι, μόλις ένα μήνα μετά τη μετακόμισή του στην Ντόρτμουντ έναντι 20 εκατ. ευρώ (όση δηλαδή ήταν και η ρήτρα του στη Σάλτσμπουργκ) ήδη ο 19χρονος Νορβηγός φέρεται να μετράει αντίστροφα για να... φύγει, το επόμενο καλοκαίρι, από τη Βεστφαλία, καταθέτοντας συνεχώς διαπιστευτήρια πως μπορεί να ανταποκριθεί, παρά το νεαρό της ηλικίας του, σε απολύτως top επίπεδο.

Όπως κάθε τι, έτσι και στην περίπτωση του Σκανδιναβού στράικερ, υπάρχει ελληνικό background. Στα 16 του λοιπόν χρόνια, ενόσω έσπαγε κάθε ρεκόρ σκοραρίσματος στις "μικρές" εθνικές ομάδες της Νορβηγίας, αλλά και στη Μόλντε, από την οποία και ξεκίνησε την καριέρα του, ο Χάαλαντ "έπαιξε" και για ελληνικές ομάδες, έχοντας προταθεί σε ΠΑOΚ και Ολυμπιακό.

Πριν τρία περίπου χρόνια λοιπόν, έχει δημοσιοποιηθεί πως το scouting του Ολυμπιακού είχε ξεχωρίσει τον 16χρονο τότε Νορβηγό. Ο τότε μάνατζέρ του, Τζιμ Σολμπάκεν, είχε προσεγγιστεί από τους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι είχαν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας μαζί του αφού ήταν αυτός που είχε φέρει στον Πειραιά τον Ομάρ Ελαμπντελαουί (πλέον, δεν τον εκπροσωπεί), ενώ οι δύο πλευρές είχαν συνεργαστεί και σε άλλες μεταγραφικές υποθέσεις.

Μόλις όμως το ποσό που ζητήθηκε για την αγορά ενός εφήβου, 2,5 εκατ. ευρώ δηλαδή, έπεσαν στο τραπέζι ως μίνιμουμ απαιτήσεις της Μόλντε, οι "ερυθρόλευκοι" -παρά τις θετικές εισηγήσεις που έκανε ο Φρανσουά Μοντεστό- δεν προχώρησαν στο παραμικρό, κλείνοντας γρήγορα την υπόθεση.

Δεν ήταν όμως οι μόνοι, αφού ο Χάαλαντ προτάθηκε και στον ΠΑOΚ. Με τα ίδια (πάνω - κάτω) χρήματα, την εποχή που ο Δικέφαλος επιχειρούσε (κυρίως μέσω των προσβάσεων του Δανού Φρανκ Άρνεσεν), άνοιγμα στη σκανδιναβική αγορά. Και εδώ όμως, το ποσό που αξίωνε η Μόλντε θεωρήθηκε υπερβολικό για έναν σούπερ ταλαντούχο μεν έφηβο, πλην όμως 16χρονο και έτσι ούτε οι πρωταθλητές προχώρησαν για να δοκιμάσουν την τύχη τους περαιτέρω.

Η συνέχεια βέβαια γνωστή. Ο Χάαλαντ μετακόμισε στη Σάλτσμπουργκ έναντι 5 εκατ. ευρώ, τον Ιανουάριο η Ντόρτμουντ πλήρωσε τα 20 εκατ. ευρώ που προβλέπονταν ως buy-out και πλέον είναι θέμα χρόνου να κεφαλαιοποιήσει αυτήν την επένδυσή της, περιμένοντας πολλαπλάσιες προτάσεις για τον 19χρονο Νορβηγό.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.